Mesazh për fuqinë e reduktuar të motorit

 Mesazh për fuqinë e reduktuar të motorit

Dan Hart

Diagnostifikoni dhe rregulloni një mesazh të reduktuar të fuqisë së motorit në një automjet GM

GM ka lëshuar buletine të shumëfishtë shërbimesh për të adresuar një mesazh me fuqi të reduktuar të motorit me kode problemesh në automjetet e listuara më poshtë. Kodet më të zakonshme të problemeve që shfaqen janë P0106, P0651 dhe P2135, por buletini liston gjithashtu këto kode të mundshme të problemeve

P0326 P0335 P0341 P060E P0561 P0651 P2120 P2122 P21213 P221> P2138 U1863 U1886 U1899 U2105 U2106 U2107 U2143

Automjetet e prekura nga buletini PIP4549B

2005-2010 Chevrolet Cobalt SS

2005 Cobalt

2005-2005 -2010 Chevrolet HHR

2008-2010 Chevrolet HHR SS

2008-2010 Chevrolet Malibu

Shiko gjithashtu: 2009 Diagramet e kutisë së siguresave Chevrolet Tahoe

2007-2009 Pontiac G5

2008-2009 Pontiac G6

2005-2009 Pontiac Pursuit (Vetëm Kanada)

2007-2009 Saturn Aura

2005-2007 Saturn Jon

2004-2007 Saturn Jon Redline

2002-2009 Saturn Vue

Me cilindo nga motorët e mëposhtëm ECOTEC

Shiko gjithashtu: Sa kohë zgjasin shiritat

Motor 2.0L

Motor 2.2L

Motor 2.4L

Shkaqet e mesazhit të reduktimit të fuqisë së motorit

P0106: Performanca e sensorit të presionit absolut të shumëfishtë (MAP)

P0651: Qarku 2 i referencës 5 volt

DTC P2135: Korrelacioni 1-2 i sensorit të pozicionit të gazit (TP)

Këto kode mund t'ju mashtrojnë për të zëvendësuar sensorin e pozicionit të pedalit MAP ose të përshpejtuesit. MOS e bëni këtë derisa të keni lexuar pjesën tjetër të këtij buletini. Një shkak i zakonshëm i mesazhit të reduktuar të fuqisë dheKodet e problemit P0106, P0651 dhe P2135 është një problem i prishjes së telit që shkurton tensionin e referencës me tokën dhe pengon PCM të marrë të dhëna të sakta të sensorit nga sensori i pozicionit MAP dhe pedalit të përshpejtuesit.

Kontrollo për një fërkim teli përmes gjendja në kutinë e filtrit të vajit. Gjithashtu, kontrolloni për gjendjen e fërkimit të telit në zonën e mbajtësit të bashkëngjitjes së solenoidit të pastrimit të kutisë. Drejtimi e detyron parzmoren në skajin e mprehtë të kllapës. GM raporton gjithashtu problemet e shkurtimit në tokë në mbajtësen e valvulës së pastrimit EVAP në anën e kokës së cilindrit gjithashtu.

Buletini i Shërbimit GM 07-06-04-019E

GM e ka lëshuar gjithashtu këtë buletin për lekë 2005-2015 Kamionët e pasagjerëve dhe kamionëve të lehtë GM për probleme me dritën e motorit të kontrollit me ndërprerje dhe një mesazh që thotë FUQI E ULËT E MOTORIT. Mund të shihni gjithashtu një kod problemi të korrelacionit të sensorit 1-2 të pozicionit të pedalit të përshpejtuesit P2138 (APP).

GM thotë se ky problem mund të shkaktohet nga rrjedhja e ujit në lidhësin e parzmores së trupit të panelit të instrumentit. Ky lidhës ndodhet brenda ose afër panelit të goditjes së dorës së majtë ose brenda panelit të instrumenteve, në varësi të vitit dhe modelit. Nëse gjeni ujë, kontrolloni për burimin e rrjedhjes. Këto mund të jenë vula me shtyllë A, linja kullimi të çatisë së diellit ose rrjedhje nga mbulesa e xhamit të përparmë.

©, 2017

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.