Honda P0685 - Diagnostifiko dhe rregullo

 Honda P0685 - Diagnostifiko dhe rregullo

Dan Hart

Honda P0685

Diagnostifikoni dhe rregulloni Honda P0685

Honda P0685 është një problem i keqdiagnostikuar zakonisht sepse kodi i problemit ju bën të besoni se problemi është në ECM. Kjo për shkak se kodi është përcaktuar si: P0685 Qarku i kontrollit të fuqisë PCM/Mosfunksionimi i qarkut të brendshëm. Por së pari ju duhet të kuptoni se si funksionon ECM.

Ndihma Honda Job për të ndihmuar në diagnostikimin e Honda P0685

Honda Job Aid është për automjetet e mëposhtme dhe është krijuar për t'ju ndihmuar të kuptoni problemet e Honda P0685 kodoni dhe jepni këshilla diagnostikuese.

Mjetet e prekura nga Honda Job Aid

2003–12 Accord

2005–07 Accord Hybrid

2006–12 Civic and Civic Hybrid

2010–12 Crosstour,

Shiko gjithashtu: Cilindri i skllevërit të rrjedhjes së tufës

2005–12 CR-V

2011–12 CR-Z

2003–11 Element

2007–12 Fit

2010–12 Insight

2005–12 Odyssey

2005–12 Pilot

2006–12 Ridgeline

2006–09 S2000

Kushtet për vendosjen e Honda P0685

• ECM zbulon një mosfunksionim të brendshëm të qarkut.

• ECM zbulon një proces jo të duhur të fikjes së ECM . Kjo është ajo që shkakton konfuzionin më të madh gjatë diagnostikimit të këtij kodi.

ECM ka një rutinë specifike mbylljeje. Kur çelësi i ndezjes është kthyer në pozicionin OFF, ECM qëndron i ndezur për një periudhë të shkurtër për të kryer disa teste diagnostikuese. Kjo merr disa milisekonda. Pasi të përfundojë, ECM ndërpret sinjalin e tokës (MRLY)  Bobina e kontrollit të stafetës kryesore PGM-FI, e cila hap kontaktet, duke e kthyer kryesorenstafetë.

Kur e nisni automjetin, ECM sheh tensionin e baterisë nga IG1 dhe më pas siguron tokë (MRLY) në bobinën e kontrollit të stafetës PGM-F1, e cila aktivizon PGM-FI kryesore për të siguruar energji për ECM ndezur (IGP), tek injektorët dhe tek reletë e tjerë.

Nëse qarku IGP humbet tensionin ose ai tension bie me ndërprerje shumë të ulët ndërsa ECM komandon relenë kryesore ON, ECM fiket, duke vendosur P0685.

Diagnoza P0685

1. Kthejeni çelësin e ndezjes në ON (II).

2. Pastro kodin e problemit

3. Ndizni motorin dhe lëreni në boshe për 30 sekonda.

4. Kthejeni çelësin e ndezjes në LOCK (0).

Shiko gjithashtu: Flluskat e gomave dhe fryrjet e gomave

5. Kthejeni çelësin e ndezjes në ON (II).

6. Kontrollo për P0685 në pritje ose të konfirmuar.

7. Kontrolloni gjendjen e baterisë dhe zëvendësoni baterinë nëse është e nevojshme.

8. Kontrolloni lidhjet pozitive dhe negative të terminalit të kabllit të baterisë dhe lidhjet e tokës në motor dhe transmision.

9. Ndizni motorin dhe lëreni në punë. Më pas ndizni fenerët në rreze të lartë dhe ndizni kondicionerin me ventilatorin në lartësi. Kjo do të ngrohë kabllot e baterisë dhe komponentët e tjerë elektrikë për t'i përgatitur për testimin e gjendjes së nxehtë (normale). Lëreni motorin në punë boshe për 30 minuta. Pastaj fikeni.

10. Kthejeni çelësin e ndezjes në ON (II) dhe lëreni fenerët ndezur dhe ventilatorin të ndezur lart.

11. Bëni një matje të rënies së tensionit të baterisë pozitive dhe negativekabllot. Përkulni kabllot ndërsa monitoroni rënien e tensionit. Nëse rënia është më shumë se rreth 0,3 volt, zëvendësoni kabllon me defekt.

12. Kthejeni çelësin e ndezjes në LOCK (0) dhe fikni fenerët.

13. Kryeni këto kontrolle:

• Kontrolloni për një lidhje të ndërprerë me tokëzimin në kabllon pozitive të baterisë dhe kabllon e alternatorit B+.

• Kontrolloni terminalet 1 të releit kryesor PGM-FI në pjesën e poshtme të kapuçit kuti siguresash/rele. Nëse ka defekt, ndërroni kutinë e siguresave/rele nën kapuç.

• Kontrolloni siguresat kryesore PGM-FI dhe lidhjet e tyre.

• Kontrolloni qarqet e tokës midis terminalit G101 dhe ECM/PCM . Sigurohuni që bulonja e duhur e prerjes së filetos të jetë vendosur në terminalin e tokës.

• Kontrolloni për lidhje të dobëta ose të lirshme (hapje të mundshme) në qarqet e mëposhtme ndërmjet stafetës kryesore ECM dhe PGM-FI 1 në pjesën e poshtme -kuti siguresash/rele.

14. Testoni stafetën kryesore PGM-FI 1 ose zëvendësoni një stafetë të njohur të mirë.

Dy rregullimet më të zakonshme për Honda P0685

Meqenëse ECM duhet të shohë tension të mirë në MRLY dhe IGP, dyqanet po gjejnë se një bateri e keqe ose një alternator i keq janë dy shkaqet më të zakonshme të sinjalit të tensionit të ulët.

Provoni të kryeni të gjitha hapat e mësipërm duke përfshirë ndërrimin e releit PGM #1. Por gjithashtu kontrolloni për gjendjen e baterisë dhe alternatorin.

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.