Minyak kandel pikeun ngeureunkeun bocor minyak

 Minyak kandel pikeun ngeureunkeun bocor minyak

Dan Hart

Naha oli anu langkung kandel ngeureunkeun bocorna oli?

Maké oli anu langkung kandel pikeun ngeureunkeun kebocoran oli kadang-kadang tiasa dianggo, tapi tiasa nyababkeun masalah anu langkung serius anu anjeun henteu kantos dipikirkeun. Désainer mesin nangtukeun viskositas minyak anu tangtu pikeun alesan sareng éta dumasar kana clearances bantalan, kabutuhan cooling mesin, kapasitas pompa minyak, kabutuhan pompa bahan bakar, sareng mékanisme waktos klep. Sadetik Anjeun ngarobah kana oli kandel pikeun ngalereskeun tekanan oli low anjeun mangaruhan operasi mesin.

Naon anu lumangsung lamun anjeun make oli kandel

Misalna mesin anjeun merlukeun 5W-30 jeung Anjeun hoyong ngaganti 10W-40 oli kandel pikeun ngeureunkeun bocor minyak. Kahiji, 10W-40 bakal mangaruhan panurunan cranking sareng ngompa minyak nalika ngamimitian tiis. Janten mesin bakal langkung hese ngamimitian sareng peryogi langkung lami pikeun ngawangun tekanan. Éta hartosna mesin tiis anjeun bakal ngajalankeun RPM anu luhur kalayan kakurangan aliran minyak anu serius (stavation minyak). Kalayan kecap séjén, maké mesin mimiti tiis serius, nu ngajadikeun masalah aslina kantos parah. Ngan pikeun catetan, "mesin tiis" dina omongan mobil hartina sagala mesin nu geus teu ngajalankeun salila tilu atawa leuwih jam. Ulah nganggap yén kusabab anjeun cicing di Arizona, anjeun teu boga tiis mimiti–anjeun ngalakukeun.

Tempo_ogé: 2010 Ford Ranger 2.3L 4cyl Firing Orde

Ayeuna hayu urang nempo kinerja mesin panas. Kabéh minyak thins lamun panas. A minyak 10W-40 thins kirang ti 5W-30. Sora alus, katuhu? Anjeun hoyong minyak anu langkung kandel pikeun ngeureunkeun bocor minyak, saurna. Tapi kandel 40-beurat, ku pisan alam na, bogalangkung gesekan internal, ku kituna moal ngalir cukup gancang pikeun ngeusian spasi antara bantalan (bearing clearances. Kalayan kecap séjén, minyak 40-beurat kandel teu bisa nyieun pilem lubricating konsisten dina mesin deisgned pikeun minyak 30-beurat. ti éta, ngurangan aliran sarta gesekan internal nu leuwih luhur hartina minyak teu bisa nyabut panas, nu mangrupa salah sahiji pakasaban utama. Jadi bagian logam bakal ngajalankeun hotter tur ngagem gancang, nyieun masalah maké anjeun geus serius malah parah.

• Oli motor mangrupakeun agén cooling primér pikeun piston

Tempo_ogé: Bahaya Pergaulan coolants béda

piston dipaké

jeung ring.Kusabab oli kandel ngurangan aliran sarta ngaronjatkeun suhu piston jeung ring, Anjeun sabenerna ngagancangkeun ngarecahna oli jeung deposit dina wewengkon darat ring.Nu bisa ngabalukarkeun ring nempel komo las kana piston.

Katilu, oli kandel leuwih tahan, jadi nyiptakeun leuwih gesekan jeung panas–the Anu terakhir anu anjeun pikahoyong dina mesin anu parantos setrés. Éta gesekan tambahan ogé ngirangan jarak tempuh gas.

Kaopat, oli anu langkung kandel mangaruhan mékanisme timing valve variabel. VVT timing dilakonan ku pulsing tekanan minyak ka valves maju atawa retard timing. Lamun minyak teu ngalir ogé, mékanisme VVT ​​moal bisa jalan leres. Jadi maké oli salah sabenerna bisa ngabalukarkeun lampu check engine.

Ringkesan alesan teu make oli kandel pikeun ngalereskeun tekanan minyak low

• oli kandel ngahasilkeun leuwih panas alatan gesekan tambahan,hasilna sludge oksidasi minyak kaleuleuwihan sarta buildup varnish

• minyak kandel nyiptakeun cavitation–bentukna gelembung hawa di wewengkon tekanan low tina pompa. Cavitation ngaruksak surfaces di pompa jeung ngenalkeun gelembung hawa kana minyak. Gelembung hawa nyegah aliran minyak nyukupan kana bantalan sarta meta salaku insulator, salajengna nyegah cooling minyak ditangtoskeun.

• minyak kandel ngahasilkeun minyak "pecut" dina bantalan jurnal

• minyak kandel merlukeun leuwih énergi pikeun pompa

• minyak kandel ngajadikeun tiis dimimitian malah leuwih hese

Ngarti Hydrodynamic Lubrication (HL) jeung Boundary Lubrication (BL)

The rod, crankshaft, sarta bantalan camshaft aren ' t disegel. Pompa minyak nyayogikeun minyak bertekanan kana bantalan sareng minyak anu sami terus-terusan nyorot sisi bantalan sapertos crankshaft atanapi camshaft spin. Salami pompa oli tiasa nyayogikeun minyak seger dina tekanan anu pas dina laju anu langkung gancang tibatan minyak anu bocor, anjeun bakal ngagaduhan Pelumasan Hydrodynamic. Dina basa sejen, crankshaft, camshaft, rod, rockers, pushrods, jsb bakal beroperasi dina cushion minyak pressurized.

Tapi, lamun geus neglected pangropéa sarta surfaces bearing ngagem kana titik dimana minyak. pompa teu bisa ngompa cukup minyak dina tekanan katuhu pikeun ngajaga tekanan minyak dina clearances maranéhanana, anjeun tungtungna kalawan Boundary Lubrication. Dina titik éta, aditif anti ngagem minyak mangrupikeun hiji-hijina anu nyegahkaruksakan logam-to-logam. Dina formulasi minyak heubeul, Séng dithiophosphates (ZDP) atawa séng dialkyl dithiophosphates (ZDDP) dipaké salaku aditif anti-wear. Nalika mesin leungiteun HL, sareng kontak logam-ka-logam dimimitian, aditif ZDP sareng ZDDP ngalebur tina gantung sareng janten pelumas kurban. Leungitna HL bisa lumangsung dina mimiti tiis saméméh minyak boga kasempetan pikeun ngawangun volume sarta tekanan, atawa dina mesin haneut nu boga clearances bearing kaleuleuwihan sarta teu bisa ngajaga tekanan minyak ditangtoskeun. Éta ngan ukur waktos aditif ieu dimaénkeun. Ironisna nyaéta yén dina kandaraan anu diabaikan, éta aditif anti-wear sigana parantos dianggo kusabab interval solokan anu diperpanjang.

Sanyawa anti-wear borate kadang-kadang dianggo dina formulasi minyak anu langkung énggal sareng dosis anu langkung handap. ZDP jeung ZDDP. Tapi formulasi minyak panganyarna ngagunakeun Molybdenum disulfide (MoS2). Kauntungannana MoS2 nyaeta sabenerna piring onto surfaces bearing nyadiakeun permukaan leueur. Salaku tambahan, MoS2 ngirangan gesekan sareng ningkatkeun efisiensi bahan bakar. Jadi pabrik minyak make eta pikeun nyadiakeun anti-wear, ngajaga minyak ngalawan efek tekanan ekstrim, boga fungsi minangka anti-oksidan, sarta modifier gesekan. The downside, tangtosna, nyaeta ongkos luhur.

Aditif minyak aftermarket / suplement

Rak toko suku cadang mobil dieusian ku aditif minyak "mujijat". Loba ngandung chlorinatedparafin. Aranjeunna ngawula ka salaku aditif tekanan ekstrim na modifiers gesekan. Éta ngalakukeun gawé, tapi ogé bisa corrode sababaraha logam mesin, ngarah teu disatujuan ku pabrik mesin.

Polytetrafluoroethylene atawa PTFE "Teflon" ogé dipaké dina suplemén aftermarket. PTFE ditunda salaku padet dina minyak jeung ngaklaim ngurangan gesekan. PTFE teu disatujuan ku sagala makers mobil jeung Dupont moal ngajual PTFE keur dipake salaku aditif minyak.

Aditif nu ngaku ngurangan kaduruk minyak, sludge, jeung noise mesin ngagunakeun rupa-rupa pangleyur, detergents, atawa ngaronjatkeun viskositas. Naha aranjeunna damel? Sakapeung. Tapi serius, Anjeun leuwih hade make oli sintétik kualitas luhur batan ngagunakeun aditif mujijat ieu.

Aditif oli mesin séjén

  • Aditif korosi ngalambatkeun korosi mesin, oksidasi, jeung karat. Anu paling umum nyaéta Kalsium sareng Barium pikeun nétralisasi asam.
  • Agén anti busa. Salaku crankshaft spins eta bisa mecut hawa kana minyak, nyieun busa. Busa henteu ngompa saé sareng éta janten faktor insulasi tibatan agén ngabubarkeun panas.
  • Aditif dispersan. Aditif ieu ngajaga rereged kokotor ditunda dina minyak ngarah bisa disaring kaluar ku filter minyak. Tanpa agén suspensi, rereged kokotor bakal netep di handapeun pan minyak.
  • Aditif deterjen. Pembersih ieu ngabubarkeun sludge sareng tindakan pikeun nyegah sludge énggalformasi jeung neutralize asam.
  • Viskositas Improvers. Minyak condong ipis nalika haneut. Perbaikan viskositas boh mikir polimér lempeng atawa polimér nu "unwind" jeung ngalempengkeun kaluar dina suhu nu leuwih luhur. Aranjeunna ngabantosan ngajaga viskositas dina kisaran suhu anu langkung lega. Sanajan kitu, polimér ieu boga titik lemah; aranjeunna rapuh sarta gampang geser. Jadi minyak leungit kamampuhna pikeun ngajaga viskositas stabil nalika dipaké.

©, 2016

Dan Hart

Dan Hart mangrupikeun peminat otomotif sareng ahli dina perbaikan sareng perawatan mobil. Kalawan leuwih 10 taun pangalaman industri, Dan geus diasah kaahlian na ngaliwatan jam countless gawe dina sagala rupa pabrik jeung model. Gairahna pikeun mobil dimimitian dina umur ngora, sareng anjeunna parantos janten karir anu suksés.Blog Dan, Tips kanggo Perbaikan Mobil, mangrupikeun puncak kaahlian sareng dedikasina pikeun ngabantosan pamilik mobil pikeun ngarengsekeun masalah perbaikan umum sareng rumit. Anjeunna percaya yén unggal jalma kedah gaduh sababaraha pangaweruh dasar ngeunaan perbaikan mobil, sabab henteu ngan ukur ngahemat artos tapi ogé nguatkeun individu pikeun ngontrol pangropéa kendaraanna.Ngaliwatan blog-Na, Dan babagi tips praktis tur gampang-to-follow, pituduh hambalan-demi-hambalan, sarta téhnik ngungkulan nu ngarecah konsép kompléks kana basa kaharti. Gaya tulisanna tiasa dideukeutan, janten cocog pikeun pamilik mobil novice sareng mékanika anu ngalaman milarian wawasan tambahan. Tujuan Dan nyaéta pikeun ngalengkepan pamiarsana ku pangaweruh sareng kapercayaan anu dipikabutuh pikeun ngarengsekeun tugas-tugas perbaikan mobil nyalira, ku kituna nyegah perjalanan anu teu perlu ka mékanik sareng tagihan perbaikan anu mahal.Salian ngajaga blog na, Dan ogé ngajalankeun toko perbaikan mobil anu suksés dimana anjeunna terus ngalayanan komunitasna ku nyayogikeun jasa perbaikan kualitas luhur. Dedikasina pikeun kapuasan palanggan sareng komitmenna anu teu teguh pikeun nganteurkeunworkmanship luar biasa geus earned anjeunna basa customer satia leuwih taun.Nalika anjeunna henteu handapeun tiung mobil atanapi nyerat tulisan blog, anjeun tiasa mendakan Dan ngaraosan kagiatan luar, ngiringan acara mobil, atanapi nyéépkeun waktos sareng kulawargana. Salaku enthusiast mobil leres, anjeunna salawasna up-to-date jeung tren industri panganyarna na eagerly babagi wawasan sarta saran ka pamiarsa blog na.Kalayan pangaweruh anu ageung sareng gairah asli pikeun mobil, Dan Hart mangrupikeun otoritas anu dipercaya dina bidang perbaikan sareng perawatan mobil. Blogna mangrupikeun sumber anu berharga pikeun saha waé anu hoyong tetep kendaraanna lancar sareng nyingkahan nyeri sirah anu teu perlu.