Kumaha sistem klep ékspansi AC jalan

 Kumaha sistem klep ékspansi AC jalan

Dan Hart

Operasi Klep Ekspansi AC Otomatis

Kumaha sistem klep ékspansi AC otomotif dianggo

Seueur produsén mobil ayeuna nganggo klep ékspansi AC otomotif dina sistem AC na. Klep ékspansi ngan saukur alat pangukuran refrigeran pikeun ngontrol laju aliran refrigerant kana evaporator anu aya di dash anjeun. Dina ilustrasi di handap, anjeun bakal nempo yén gas tekanan low ngalir kaluar tina coil evaporator tur ngaliwatan klep ékspansi. Salaku ngalir hawa refrigerant dideteksi ku rod ngajalankeun ngaliwatan port nu. Batang dipasang dina diafragma di tungtung klep. Dumasar kana bédana dina suhu antara gas dina bagian luar tina diafragma jeung hawa leuwih tiis ku rod, diafragma ngalir rod pangukuran puseur asup atawa kaluar tina port tekanan tinggi mun méteran refrigerant kana evaporator nu. Éta saderhana pisan.

Tempo_ogé: Indikator rem pad maké - Pad marake squealer

Aliran réfrigeran ngalangkungan sistem

Nalika compressor AC aktip, éta nyedot gas refrigerant tekanan rendah tina evaporator. Suhu gas ngarobah laju aliran cairan tekanan tinggi asup kana evaporator nu. Compressor lajeng compresses gas kana tekanan luhur sarta maksakeun kana condenser nu. Salila siklus komprési, gas naék dina suhu. Aliran hawa ngaliwatan condenser niiskeun gas tekanan tinggi, ngabalukarkeun eta ngembun jadi cairan tekanan tinggi.

Nu luhurrefrigerant tekanan ngaliwatan panarima a / garing pikeun miceun Uap wae. Lajeng ngalir ka port pangukuran dina klep ékspansi. Sakali cairan tekanan tinggi ngaliwat port pangukuran, tekanan cair turun sareng cairan mimiti ngeusian evaporator. Aliran hawa ngaliwatan evaporator ngabalukarkeun cairan refrigerant kulub sarta robah jadi gas deui. Jumlah panas nu diperlukeun pikeun ngarobah refrigerant tina cair jadi gas nyaéta naon sistem AC dipiceun tina mobil anjeun.

Kumaha AC ékspansi valves jalan

Tempo_ogé: P0172, suluh dina minyak, Kasar dianggurkeun, mesin runon GM

Naon anu salah jeung ékspansi klep?

Klep ékspansi bisa gagal ku tilu cara:

    1. Rod pangukuran mampet ku sealant AC.
    2. Rod pangukuran ngabeungkeut dina palabuhan
    3. Diafragma klep ékspansi numuwuhkeun bocor, nyegah rod pangukuran teu gerak.

Klep ékspansi tersumbat

Dan Hart

Dan Hart mangrupikeun peminat otomotif sareng ahli dina perbaikan sareng perawatan mobil. Kalawan leuwih 10 taun pangalaman industri, Dan geus diasah kaahlian na ngaliwatan jam countless gawe dina sagala rupa pabrik jeung model. Gairahna pikeun mobil dimimitian dina umur ngora, sareng anjeunna parantos janten karir anu suksés.Blog Dan, Tips kanggo Perbaikan Mobil, mangrupikeun puncak kaahlian sareng dedikasina pikeun ngabantosan pamilik mobil pikeun ngarengsekeun masalah perbaikan umum sareng rumit. Anjeunna percaya yén unggal jalma kedah gaduh sababaraha pangaweruh dasar ngeunaan perbaikan mobil, sabab henteu ngan ukur ngahemat artos tapi ogé nguatkeun individu pikeun ngontrol pangropéa kendaraanna.Ngaliwatan blog-Na, Dan babagi tips praktis tur gampang-to-follow, pituduh hambalan-demi-hambalan, sarta téhnik ngungkulan nu ngarecah konsép kompléks kana basa kaharti. Gaya tulisanna tiasa dideukeutan, janten cocog pikeun pamilik mobil novice sareng mékanika anu ngalaman milarian wawasan tambahan. Tujuan Dan nyaéta pikeun ngalengkepan pamiarsana ku pangaweruh sareng kapercayaan anu dipikabutuh pikeun ngarengsekeun tugas-tugas perbaikan mobil nyalira, ku kituna nyegah perjalanan anu teu perlu ka mékanik sareng tagihan perbaikan anu mahal.Salian ngajaga blog na, Dan ogé ngajalankeun toko perbaikan mobil anu suksés dimana anjeunna terus ngalayanan komunitasna ku nyayogikeun jasa perbaikan kualitas luhur. Dedikasina pikeun kapuasan palanggan sareng komitmenna anu teu teguh pikeun nganteurkeunworkmanship luar biasa geus earned anjeunna basa customer satia leuwih taun.Nalika anjeunna henteu handapeun tiung mobil atanapi nyerat tulisan blog, anjeun tiasa mendakan Dan ngaraosan kagiatan luar, ngiringan acara mobil, atanapi nyéépkeun waktos sareng kulawargana. Salaku enthusiast mobil leres, anjeunna salawasna up-to-date jeung tren industri panganyarna na eagerly babagi wawasan sarta saran ka pamiarsa blog na.Kalayan pangaweruh anu ageung sareng gairah asli pikeun mobil, Dan Hart mangrupikeun otoritas anu dipercaya dina bidang perbaikan sareng perawatan mobil. Blogna mangrupikeun sumber anu berharga pikeun saha waé anu hoyong tetep kendaraanna lancar sareng nyingkahan nyeri sirah anu teu perlu.