Zëvendësoni një kunj të menteshës së derës së makinës

 Zëvendësoni një kunj të menteshës së derës së makinës

Dan Hart

Si të zëvendësoni një kunj të menteshës së derës së makinës

Një gjilpërë e konsumuar e menteshës së derës së makinës do të bëjë që dera juaj të ulet dhe të mos përputhet më me goditjen e derës. Nëse e keni lënë pas dore lubrifikimin e menteshës, do të përfundoni me një kunj të varur të derës së makinës të konsumuar. Mund t'i zëvendësoni vetë kunjat dhe tufat e menteshës së derës së derës së makinës me një mjet kompresor me susta të menteshës.

Blini një kompresor të sustës së menteshës së derës së derës së makinës, kunjat e menteshave dhe tufat

Disa dyqane të pjesëve të automjeteve shesin menteshën zëvendësuese kunjat dhe tufat. Nëse nuk mund t'i gjeni pjesët për automjetin tuaj, provoni këta furnizues online

clipsandfasteners.com

Shiko gjithashtu: Si funksionojnë kandelat

cliphouse.com

auveco.com

millsupply.com

autometaldirect.com

Përdorni veglën e kompresorit të sustave të derës për të ngjeshur sustën

Mbështesni peshën e derës duke përdorur një fole dyshemeje. Më pas hapni nofullat e veglës së kompresorit dhe vendosini në mbështjelljet e sustës. Shtrëngoni bulonën qendrore të kompresorit për të ngjeshur pranverën. Më pas përdorni një çekiç dhe grusht për të përzënë kunjin e vjetër të menteshës lart dhe jashtë. Përdorni të njëjtën teknikë për të nxjerrë tufat e vjetra të kunjave.

Trokitni tufat e reja në mentesh duke përdorur një çekiç. Më pas futeni përsëri sustën e ngjeshur dhe rrëshqitni kunjin e ri të menteshës në pozicion. Nëse kunja e menteshës është e dhëmbëzuar, trokisni në vend. Përndryshe. instaloni kapëset "E" për ta siguruar atë.

Shiko gjithashtu: Zhurma e zhurmshme e Fordit

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.