Tymi blu nga shkarkimi - çfarë do të thotë?

 Tymi blu nga shkarkimi - çfarë do të thotë?

Dan Hart

Tymi blu nga shkarkimi

Kur shihni tym blu nga shkarkimi, kjo do të thotë se motori po djeg vaj. Problemi mund të jetë unaza e konsumuar e pistonit, udhëzuesit e konsumuar të valvulave ose vulat e trungut të valvulave të konsumuara/të plasaritura.

Në automjetet e vjetra (ditët para konvertimit katalitik), mund të shihni tym blu nga shkarkimi gjatë gjithë kohës që motori ishte vrapimi. Megjithatë, nëse automjeti është i pajisur me një konvertues katalitik, mund të shihni vetëm tym blu në fillim. Pasi konverteri katalitik të ngrohet në temperaturën e funksionimit, ai vepron si një incenerator për të djegur dhe pastruar shkarkimin. Kështu që shpesh nuk e shihni tymin blu pas nxehjes.

Si të diagnostikoni nëse problemi janë unazat, udhëzuesit e valvulave ose vulat e trungut të valvulave

• Një test kompresimi i lagësht/e thatë përcakton nëse problemi i djegies së vajit është i lidhur me unazën ose valvulën— Kryeni një provë të ngjeshjes së thatë në të gjithë cilindrin dhe vini re leximet. Duke përdorur një kanaçe vaji të stilit të pompës, injektoni rreth 3 pompa vaj motori në një cilindër dhe kryeni një tjetër provë kompresimi. Përsëriteni provën e injektimit/kompresimit të vajit individualisht në cilindrat e mbetur.

Nëse kompresimi rritet me vaj, problemi është unaza e pistonit të konsumuar. Nëse ngjeshja nuk rritet, problemi është te udhëzuesit e valvulave ose te vulat e trungut të valvulave.

Shiko gjithashtu: Jeep P0456, P0457

• Një test i rrjedhjes përcakton se cili(a) cilindër(a) ka valvulat ose udhëzuesit e valvulave të këqija. Instaloni një testues rrjedhjeje në një cilindër dhelidheni me një burim ajri të kompresuar.

Vendosni një dorezë nitrili ose lateksi mbi tubin e shkarkimit. Nëse valvula e shkarkimit rrjedh, ajri i kompresuar do të mbushë sistemin e shkarkimit dhe do të fryjë dorezën. Nëse valvula e marrjes rrjedh, do të dëgjoni zhurmën e ajrit të kompresuar që rrjedh në kolektorin e marrjes.

• Provoni për rrjedhje të vulës së trungut të valvulës. Edhe një vulë e mirë e trungut të valvulës mund të rrjedhë nëse udhëzuesi i valvulës është i veshur. Por rrjedhjet e trungut të valvulave janë më të përhapura në automjetet e vjetra për shkak të ngurtësimit dhe plasaritjes.

Shiko gjithashtu: 2009 Diagramet e kutisë së siguresave Chevrolet Tahoe

Do t'ju duhet një ndihmës në një makinë pasuese për të kryer këtë test. Një vulë e konsumuar e trungut të valvulës zakonisht prodhon tym blu nga shkarkimi kur fillon gjëja e parë në mëngjes. Kjo për shkak se vula e konsumuar lejon që vaji të pikojë përtej vulës dhe poshtë udhëzuesit të valvulës derisa vaji të grumbullohet në majë të pistonit. Kjo është arsyeja pse ka një re tymi blu gjatë fillimit.

Megjithatë, mund të konfirmoni edhe më shumë me këtë test. Duke përfituar nga fakti që një motor prodhon më shumë vakum kur hiqni këmbën nga pedali i gazit, përdorni këtë metodë testimi. Nisni makinën gjëja e parë në mëngjes. Mos e lini të ngrohet.

Merrni makinën për një makinë dhe kërkoni ndihmësin tuaj që t'ju ndjekë pas jush. Përshpejtoni dhe më pas hiqni këmbën nga gazi. Përsëriteni shumë herë. Sa herë që hiqni këmbën nga gazi, ndihmësi juaj duhet të vërejë një fryrje tymi blu nga shkarkimi. Kjo konfirmon sevula e trungut të valvulës ka dështuar. Mund të provoni të instaloni vula të reja të rrjedhës së valvulave, por nëse edhe udhëzuesit e valvulave janë të konsumuara, vulat e reja do të dështojnë dhe do të keni përsëri tym blu.

Rregullimi për djegien e vajit për shkak të unazave të pistonit të konsumuar

• Motori i ri ose i përdorur

• Rindërtoni motorin aktual

• Vaji me peshë më të madhe nuk do të reduktojë djegien e vajit për shkak të unazave të konsumuara të pistonit dhe në fakt mund të përshpejtojë konsumimin e motorit

Rregullim për djegien e vajit për shkak të konsumit të udhëzuesve të valvulave

• Hiqni kokën e cilindrit dhe lërini dyqanin e makinerive të instalojë udhërrëfyes të rinj ose të rrotullojë udhëzuesit aktualë. Instaloni vulat e reja të rrjedhës së valvulave

• Përdorimi i një vaji me peshë më të madhe mund të ngadalësojë djegien e vajit, por gjithashtu shkakton konsumim shtesë të motorit

Rregullimi i djegies së vajit për shkak të vulave të konsumuara të rrjedhës së valvulave

• Ndërroni vulat e shtyllës së valvulave.

PARALAJMËRIM: Vazhdimi i drejtimit me tym blu nga shkarkimi do të rezultojë në dështim të hershëm të konvertuesit katalitik; një komponent i shtrenjtë për t'u zëvendësuar.

©. 2022

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.