Si të pastroni hapësirën e motorit tuaj

 Si të pastroni hapësirën e motorit tuaj

Dan Hart

Hapat për të pastruar në mënyrë të sigurt hapësirën e motorit

Mos mendoni të përdorni një larës me presion për të pastruar hapësirën e motorit ose për të hequr yndyrat nga motori juaj. Një rondele me presion do të detyrojë ujin në lidhësit elektrikë duke shkaktuar një gjendje mosfillimi kur të keni mbaruar. Këtu është mënyra e sigurt për të hequr yndyrën dhe për të pastruar në mënyrë të sigurt hapësirën e motorit.

Shiko gjithashtu: Diagramet e kutisë së siguresave Chevrolet Impala 2010

Filloni duke mbrojtur elektronikën

Blini disa kuti me kapëse statike dhe mbështjellës Press'n Seal nga një dyqan me zbritje. Mbështillni të gjithë lidhësit elektrikë në ndarjen e motorit ose me mbështjellësin ngjitës ose me mbështjellësin Press'n. Mbështjellja e vulosjes së Drape Press mbi alternatorin për të mbyllur të gjitha hapjet. Ose, rrëshqitni një qese plastike mbi alternator dhe mbylleni në vend me shirit maskues. Nëse motori juaj ka një mbulesë kote, hiqeni atë dhe vendoseni mënjanë. Më pas hiqni bobinat e ndezjes dhe mbështillini ato së bashku për t'i mbrojtur nga yndyrat dhe uji.

Përhapeni mbështjellësin ngjitës ose shtypës mbi kapakun e valvulës dhe zonën e kandelave për të mbajtur ujin jashtë.

2>

Këshilla dhe mite për pastrimin e motorit

Nëse motori juaj ka spirale me ndezjen e prizës, bëni kujdes shtesë për të siguruar që uji të mos hyjë në tubat e kandelave. Në fakt, është më mirë të përdorni një pastrues shishe me sprucim si Krud Kutter (në vend të pastruesit të motorit me aerosol GUNK) në kapakët e valvulave. Fshijini me dorë kapakët e valvulave me një leckë ose peshqir letre dhe shmangni njomjen me ujë më pas.

Shmangni presioninrondele

Ato bëjnë një punë të shpejtë të pastrimit të hapësirës së motorit. Por ato mund të bëjnë edhe shumë dëme. Vulat e silikonit në lidhësit elektrikë nuk janë krijuar për të përballuar 3000 psi. kështu që rrjedhin dhe shkurtojnë kontaktet elektrike. Më keq akoma, larja me presion jo vetëm që detyron ujin në lidhës, por edhe agjentët e pastrimit dhe yndyrën dhe vajin. Kjo mund të shkaktojë korrozion në rrugë. Është shumë joshëse të përdorësh një rondele me presion, por unë ju bëj thirrje që ta shmangni atë. Ata nuk janë gjë tjetër veçse telashe.

Pastruesit e motorëve të biodegradueshëm ende ndotin

Po tallesh veten nëse mendon se përdorimi i një pastrues të biodegradueshëm me bazë uji nuk ndot kur bën pastrimin e hapësirës së motorit. I gjithë ai vaj dhe yndyrë që del nga motori juaj konsiderohet një ndotës. Vetëm për shkak se sapuni biodegradohet nuk do të thotë se vaji do të jetë gjithashtu. Nëse përdorni një sapun të biodegradueshëm, por e lini rrjedhën të rrjedhë në kanalizim, JENI ENDE PO NDOTES!. Ju duhet të përdorni një jastëk absorbues për të mbledhur rrjedhjen e vajit dhe yndyrës.

Degreasoni dhe kapni

Blini një degreaser me shkumë ose llak me xhel si pastrues motori me shkumë GUNK, Degreaser motori GUNK Heavy Duty GEL ose GUNK Degreaser origjinal motori. Më pas, blini një qilim absorbues nga një dyqan lokal i pjesëve të automjeteve ose nga newpig.com. Vendoseni tapetin nën hapësirën e motorit në mënyrë që të kapë rrjedhjen e yndyrshme. Pse është kjo kaq e rëndësishme? Sepse të gjitha rrjedhjet nga pastrimi i motorit tuajProjekti mund të ndotë ujin e shkarkimit.

Shiko gjithashtu: Kapaciteti i ftohësit Buick dhe lloji i vajit ftohës

Ajo yndyrë në motorin tuaj është formuar nga vaji i motorit që është pjekur nga nxehtësia. Kur e shpërndani me një produkt për pastrimin e motorit, ai konsiderohet një ndotës. Nëse thjesht e shpëlani motorin tuaj dhe lejoni që rrjedhjet të rrjedhin në kanalizimet e stuhisë ose në barin tuaj, ju jeni ndotës. Sa shumë? Merre këtë; një litër i vetëm mbetjesh vaji motorik ndot 250,000 gallona ujë të pastër dhe ai ujë i ndotur do të hyjë në liqene dhe përrenj.

Një dyshek absorbues do të tërheqë dhe mbajë pikimet e vajit. Më pas mund t'i hidhni dyshekët në mbeturinat tuaja në vend që të lini atë vaj dhe yndyrë të rrjedhë në furnizuesit me ujë të freskët.

Ngrohni motorin dhe aplikoni degreaserin

Ndizni motorin dhe ndizni atë derisa të jetë të ngrohtë, por jo të nxehtë. Një motor i ngrohtë do të zbusë të pjekur në yndyrë. Por një motor i nxehtë do të avullojë shpejt tretësit e pastrimit në degreaser. Pasi të jetë ngrohur, spërkatni degreaserin mbi motor, duke filluar nga lart. Lëreni degreaserin të qëndrojë në kohën e rekomanduar. Më pas pastroni akumulimet më të mëdha me një furçë teli ose najloni. Riaplikoni degreaser në ato zona që të mund të depërtojë nëpër shenjat e furçës.

Më pas shpëlajeni me një grykë tubi kopshti. Përsëritni aplikimet e degraduesit për zona vërtet të vështira.

Përfundoni punën duke aplikuar GUNK Engine Protector Spray. Spraji shton një shtresë mbrojtëse në tuajkomponentët e motorit që e bëjnë pastrimin e ardhshëm shumë më të lehtë. Plus, spërkatja i shton një shkëlqim të këndshëm komponentëve të motorit.

Nëse keni një kompresor ajri, fryni të gjithë ujin e tepërt përpara se të hiqni mbështjellësit mbrojtës.

Hiqni mbështjellësin mbrojtës

Zbërtheni të gjithë lidhësit elektrikë dhe riinstaloni çdo spirale të ndezjes

©, 2019

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.