Shpëlaj automatikisht kondensatorin AC

 Shpëlaj automatikisht kondensatorin AC

Dan Hart

A mund ta shpëlani një kondensator automatik AC?

Dyqani thotë se nuk mund ta shpëlani kondensatorin AC. E vërtetë?

E dëgjoj këtë gjatë gjithë kohës dhe përgjigja varet nga lloji i kondensatorit në automjetin tuaj. Automjetet e vjetra përdornin kondensatorë me rrjedhje paralele me tuba dhe fin dhe ju mund të shpëlani një kondensator automatik AC në automjetet e vjetra me një komplet dhe mjet për shpëlarje AC. Fatkeqësisht, kondensatorët me tuba dhe fin nuk janë aq efikas sa kondensatorët më të rinj serpentinë dhe mikrokanalë, kështu që prodhuesit e makinave ndërruan në vitet e mëvonshme për të përmirësuar efikasitetin AC. Shumica e kondensatorëve serpentinë nuk mund të shpëlahen sepse tubi i sheshtë është shumë i vogël për t'u shpëlarë në mënyrë efektive. Automjetet e modelit të vonë përdorin kondensatorë mikrokanalësh me tuba të sheshtë që thjesht nuk mund të lahen; ato duhet të zëvendësohen.

Çfarë është një kondensator automatik AC me mikrokanal me tub të sheshtë?

E gjithë qëllimi i një kondensuesi është të vendosë sa më shumë ftohës në kontakt me rrjedhën e ajrit për të hequr nxehtësinë. Kondensatorët me mikrokanalë me tub të sheshtë e bëjnë këtë shumë më mirë se kondensatorët e stilit me tub, fin dhe serpentinë. Tubat e sheshtë janë ekstruduar me pasazhe shumë të vogla që shkëlqejnë në heqjen e nxehtësisë. Kjo është pjesa e mirë. Pjesa e keqe është se mikrokanalet janë kaq të vogla, ato bllokohen me mbeturina të sistemit dhe llum dhe se materiali nuk mund të nxirret jashtë thjesht sepse kalimet janë kaq të vogla..

Çfarë e shkakton një kondensator AC për t'u bllokuar?

Shiko gjithashtu: Frenat tymosin pas ndërrimit të jastëkëve

Sistemet automatike AC përdorin zorrë gomedhe vula dhe pjesë plastike. Kompresori AC përjeton konsum me kalimin e kohës dhe prodhon grimca metalike. Gjithashtu, ajri dhe lagështia në një sistem AC reagojnë me ftohësin për të formuar acide dhe llum që depozitohen në kondensator sepse është menjëherë pas kompresorit. Me fjalë të tjera, kondensatori, ekrani i tubit të grykës dhe valvula e zgjerimit veprojnë secila si një grumbullues mbeturinash për sistemin AC.

Shiko gjithashtu: Ndërrimi i çakëllit Mercedes HID

Pra, ju duhet të zëvendësoni kondensatorin nëse kompresori dështon?

E bukur? shumë. Shumica e prodhuesve të kompresorëve kërkojnë jo vetëm një zëvendësim të kondensatorit, por edhe një zëvendësim të tharëses së marrësit, për të ruajtur garancinë e fabrikës. Ata thjesht nuk duan që mbeturinat të lirohen dhe të dëmtojnë kompresorin.

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.