Shkaqet më të zakonshme të dështimit të kompresorit AC

 Shkaqet më të zakonshme të dështimit të kompresorit AC

Dan Hart

Dështimi i kompresorit AC shkaqet më të zakonshme

Kompresorët automatikë AC mund të zgjasin jetën e automjetit nëse sistemi AC mirëmbahet mirë. Megjithatë, nëse shpërfillni shenjat paralajmëruese ose kryeni riparime DIY AC pa kuptuar pasojat e plota, në fakt mund të shkaktoni dështim të parakohshëm të kompresorit AC.

Shiko gjithashtu: Konsumimi i pabarabartë i gomave - Çfarë e shkakton atë?

#1 Shkaku i dështimit të kompresorit AC  — Mungesa e lubrifikimit.

Sistemet automatike AC rrjedhin ftohës dhe kur ftohësi rrjedh, rrjedh edhe lubrifikuesi. Nëse përdorni një komplet rimbushjeje DIY për të rimbushur sistemin pa e evakuuar dhe shtuar më parë vaj, do ta përdorni kompresorin AC me lubrifikimin e ulët. Kjo do të shkaktojë konsumim dhe dështim të përshpejtuar.

Shiko gjithashtu: Drita e Chevrolet Cobalt Airbag është ndezur

#2 Shkaku i dështimit të kompresorit AC — vdekje e zezë e shkaktuar nga acidet

Kur një sistem automatik AC rrjedh ftohës, ai gjithashtu grumbullon ajër dhe lagështi të jashtme. Lagështia dhe ftohësi nuk shkojnë mirë. Uji përzihet me vajin ftohës dhe formon llum dhe acid. Llumi dhe acidi konsumojnë vulat e kompresorit duke shkaktuar që grimcat e aluminit të rrjedhin në të gjithë sistemin. Kur kompresori fiket përfundimisht, i gjithë sistemi mbulohet me një zhul të zi, i referuar si vdekje e zezë.

#3 Shkaku i dështimit të kompresorit AC — mbingarkimi

Mbingarkimi bën që kompresori AC të punojë shumë më shumë se normalisht, duke shkaktuar dështim të brendshëm

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.