Shkaku i daljes anësore të frenave dhe DTV

 Shkaku i daljes anësore të frenave dhe DTV

Dan Hart

Çfarë e shkakton rrjedhjen anësore të frenave, pulsimin e pedalit dhe DTV-në?

Instalimi i dobët i frenave është shkaku numër 1 i rrjedhjes anësore të frenave

Kur hasni një pulsim të pedalit kur vendosni frenat, shumica Kokat e ingranazheve do t'ju tregojnë se shkaku janë rrotulluesit e deformuar. Kjo është marrëzi. Rotorët e frenave me të vërtetë nuk deformohen. Ajo që shkakton dridhjen e frenave është në të vërtetë ndryshimi i trashësisë së diskut (shih këtë postim mbi ndryshimin e trashësisë së diskut) i cili shkaktohet nga rrjedhja anësore.

Instalimi i ngadaltë i frenave është shkaku kryesor. Mospastrimi i korrozionit nga pjesa e rrotave është shkaku numër 1 i rrjedhjes anësore. Gjithçka që ju nevojitet është 0,006" akumulim korrozioni në shpërndarës për të parandaluar që rotori të ulet plotësisht paralel me shpërndarësin.

Mospërdorimi i një çelësi rrotullues për të shtrënguar dadot e shtyllës është shkaku numër 2 i rrjedhjes anësore. Çift rrotullimi i pabarabartë i dados së gomës bën që rotori të jetë i pabarabartë në kontakt me shpërndarësin.

Rrjedhja anësore shkakton lëkundjen e rotorit gjatë frenimit dhe kjo shkakton konsumim të pabarabartë dhe grumbullim të fërkimit të frenave dhe kjo është ajo që shkakton pulsimin e pedalit. Rotori në fakt nuk është i deformuar. Lexoni për më shumë informacion se si të parandaloni rotorët e deformuar dhe pulsimin e frenimit.

E vërteta është, rotorët nuk deformohen . Ky është një mit! nuk me beson? Lexoni këtë postim nga ekspertët e frenave në Revista e frenave dhe pajisjeve , një botim i shkruar për teknikët profesionistë të frenave.

Si të parandaloni freniminpulsimi i pedalit i shkaktuar nga rrjedhja anësore

Gabimi i punës së frenave Gabimi #1 Blerja e pjesëve të lira

Mund të flas gjithçka që dua për ndryshimin midis një rotori të markës së lartë dhe një rotor ekonomik, por unë do t'i lë fotot të flasin. Shikoni fotot e paraqitura këtu . Ata tregojnë dy rotorë krejt të rinj për të njëjtin automjet. Njëra është një "kuti e bardhë" ose rotor i ekonomisë së markës së dyqanit dhe tjetri është një rotor i markës së lartë. Vini re ndryshimin në peshë. Pastaj vini re ndryshimin në trashësinë e sipërfaqeve të rotorit. Ajo që nuk mund të shihni nga këto pamje janë ndryshimet në fletët ftohëse. Rotori i lirë ka më pak fletë ftohëse. Dhe rotorët e lirë zakonisht nuk përputhen me fletët e projektimit OEM. Ftohja e rotorit është thelbësore dhe disa rotorë OEM kanë fletë të lakuara për të marrë ftohjen maksimale. Ata rotorë me fletë të lakuar janë shumë më të kushtueshëm për t'u dublikuar, kështu që kompanitë e ndërprerjes thjesht hedhin fletë të drejta. Por nuk mund të mbështetesh vetëm në një emër marke sepse shumica e kompanive ofrojnë dy nivele cilësie; një notë "shërbimi" për klientët që kërkojnë qindarkë dhe një notë "profesionale" që është produkti më i mirë i kompanisë.

Gabimi #2 i punës së frenimit Mospastrimi i rotorëve të rinj si duhet

Le të supozojmë se keni blerë rotorin më të mirë të frenave. E nxirrni nga kutia, spërkatni mbi të pastruesin e frenave me aerosol për të pastruar rotorët e frenave përpara se ta instaloni për të hequr shtresën "vaj" anti-korrozive. Pastaj ju godet me shuplakënë qendër të timonit. STOP! Sapo keni bërë dy gabime! Pastruesi i frenave me aerosol është i shkëlqyeshëm në heqjen e veshjes anti-korrozive, por NUK heq mbetjet e përpunimit të prodhimit. Pavarësisht se sa llak përdorni, ju ende po lini grimca të përpunimit në faqen e rotorit. Nëse i instaloni pa larë të mëtejshme, grimcat metalike do të futen në jastëkët e rinj dhe do të shkaktojnë probleme me zhurmën. Kjo është arsyeja pse TË gjithë prodhuesit e rotorit KËRKON pastrimin me ujë të nxehtë dhe SAAPUN !

E di, ju Unë kurrë nuk kam dëgjuar për këtë ose nuk e kam bërë këtë në ndonjë punë frenimi gjatë 40 viteve të fundit. Epo, kalojeni. Kohët kanë ndryshuar dhe kjo është tani mënyra "praktikat më të mira" për të pastruar rotorët e rinj të frenave. Edhe teknikët profesionistë duhet të mësojnë se si ta bëjnë atë siç duhet. Pra quiturbitchin dhe filloni ta bëni atë TANI. Më pas pastroni shpërndarësin.

Shiko gjithashtu: Kodi i Fordit P1633

Gabimi #3 i punës së frenimit Mospastrimi i shpërndarësit

Korrozioni në shpërndarësin e rrotës shkakton rrjedhje anësore

Më pas, duhet të pastroni sipërfaqja e çiftëzimit të shpërndarësit të rrotave. Qendra e rrotave grumbullon ndryshk dhe ai ndryshk mund të sjellë rrjedhje anësore. Dhe nuk po flas vetëm për një fshirje të shpejtë me një leckë. Nëse lini ndryshk në qendër ose jeni duke ripërdorur një rotor të vjetër me ndryshk brenda kapelës së rotorit, kjo trashësi shtesë do të shkaktojë mbarim. Gjatë çdo rrotullimi, njëra faqe e rotorit do të godasë jastëkun e brendshëm dhe e kundërtafytyra do të godasë jastëkun e jashtëm . Materiali i fërkimit të jastëkut do të grumbullohet në secilën prej këtyre fytyrave dhe do të përballeni me ndryshim në trashësinë e rotorit. Dhe KY është një nga shkaqet kryesore të pulsimit të pedalit. Pra, çfarë duhet bërë në lidhje me të?

Prodhuesit e frenave specifikojnë një maksimum prej 0,002” të rrymës të matur në mes të rotorin. Kjo do të thotë që ju duhet të hiqni të gjithë ndryshkun nga pjesa e rrotës. 3M ka dalë me një sistem që futet në stërvitjen tuaj. Shihni këtu. Thjesht rrëshqitni njësinë mbi çdo kunj dhe tërhiqni këmbëzën. Mbështjellësi gërryes do të heqë ndryshkun pa hequr metalin nga pjesa e rrotës.

Gabimi #4 i punës së frenimit Çift rrotullues jo i duhur i dados së gomës

Tani le të flasim për rrotullimin e dados së rrotës. Nëse po i shtrëngoni dadot pa çelës rrotullues, po kërkoni telashe. E di, kurrë nuk është dashur ta bëje këtë në kohët e vjetra. Epo, nuk janë më vitet ’60. Ju mund të futni rrjedhën anësore të nënkuptuar duke rrotulluar dadot e gomës me dorë pa një çelës rrotullues. Të gjitha arrat duhet të rrotullohen në mënyrë të barabartë. Nëse nuk e bëni këtë, ju do të "përkulni" rotorin dhe do të futni mbarimin anësor.

Sigurisht, e gjithë kjo supozon se boshti i rrotës është i vërtetë. Nëse nuk është kështu, e gjithë puna juaj është e kotë. Puna juaj e re e frenave do të zhvillojë pulsimin e pedalit në rreth 3,000 milje, edhe me jastëkë të mirë dhe rotorë cilësorë.

Më në fund, duhet të siguroheni që kunjat e rrëshqitjes së kalibrit, pajisja e jastëkut dhe mbështetësit e kalibrit janë të pastra dhei veshur me yndyrë frenash sintetike me temperaturë të lartë. Kjo nuk është një çështje e vogël, sepse kaliperi nuk mund të "notojë" dhe jastëkët nuk mund të tërhiqen, do të përballeni me mbinxehje të rotorit dhe pulsimin e pedalit. Kundër kapjes NUK është yndyra e duhur. Bleni një tub të yndyrës sintetike më të re “qeramike” dhe aplikoni një shtresë të lehtë në të gjitha këto sipërfaqe pasi t'i pastroni. Nëse gjeni ndonjë gërryerje në kunjat e rrëshqitjes së kalibrit, ZËVENDOSI ato.

Gjithashtu, zgjidhni Blloqetat e duhura. Lexoni këtë artikull në lidhje me pllakat e frenave.

Më në fund , kryeni procedurën e duhur të thyerjes së bllokut. Kryeni 30 ndalesa, secila nga 30 MPH, duke lejuar 30 sekonda kohë ftohjeje ndërmjet çdo ndalese. Kjo do t'i ngrohë jastëkët dhe do t'i shërojë ato, do të transferojë një film me material fërkimi në mënyrë të barabartë mbi dy faqet e rotorit dhe do t'ju vendosë për një punë të përsosur frenimi. Shmangni ndalesat e forta të panikut për rreth një javë, sepse kjo mund të mbinxehë tampon dhe të shkaktojë lustrim.

Shiko gjithashtu: Pastroni trupin e mbytjes GM

© 2012

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.