Sensori i boshtit të gungës

 Sensori i boshtit të gungës

Dan Hart

Çfarë është sensori i boshtit me gunga?

Sensori i boshtit të gungës është një pajisje elektronike që është montuar

Shiko gjithashtu: Ku të aplikoni yndyrën e frenave

pranë një rrote të prerë në bosht me gunga. Përdoret për të zbuluar vendndodhjen e saktë të boshtit të gungës në ciklin e tij të rrotullimit dhe shpejtësinë e rrotullimit.

Shiko gjithashtu: Drejtues me raft dhe majë

Ekzistojnë dy lloje të sensorëve të boshtit të gungës; ngurrimi i ndryshueshëm dhe efekti i sallës.

Sensori i boshtit të ngurtësimit të ndryshueshëm (VR)

Një sensor i boshtit të gungës me ngurrim të ndryshueshëm është një transduktor që zbulon praninë e objekteve hekuri që kalojnë pranë sensorit. Sensori VR është ndërtuar me një magnet të mbështjellë me një spirale teli. Është montuar në një vend të palëvizshëm në një hendek të caktuar larg nga një unazë rrotulluese me prerje hekuri. Ndërsa dhëmbët në unazën rrotulluese të dhëmbëzuara kalojnë sensorin, dhëmbët bëjnë që sasia e

unazës së reluktorit të ndërtuar në boshtin e gungës

fluksi magnetik që kalon nëpër magnet të ndryshojë. Kur dhëmbi është drejtpërdrejt përpara sensorit, fluksi i magnetit është në maksimum. Ndërsa dhëmbi rrotullohet larg sensorit, fluksi bie. Pra, sinjali që PCM sheh është një valë tipike sinusale analoge AC. Një sensor VR nuk kërkon energji për të funksionuar.

Hapësira e unazës së reluktorit

Një sensor Hall Effect përmban një shirit të hollë metalik me një rrymë të aplikuar në të. Kur një fushë magnetike kalon përpara sensorit, elektronet devijohen drejt njërës skaj të shiritit metalik, duke prodhuar një gradient tensioni në anën e shkurtër tëshirit (pingul me rrymën e furnizimit). Ndryshimi i tensionit zbulohet dhe përkthehet në një sinjal dixhital që dërgohet në PCM për të përcaktuar kohën e injektimit të karburantit ose ndezjes.

2 lloje të sensorëve të boshtit të gungës: Refuzimi i ndryshueshëm dhe Efekti Hall

PCM përdor të dhëna si nga sensori i boshtit me gunga ashtu edhe nga sensori i boshtit me gunga për të përcaktuar kohën e injektimit të karburantit dhe shkëndijës.

Çfarë bën një sensor bosht me gunga?

Një sensor boshti me gunga përdoret në një motor me injektim karburanti për të informuar modulin e kontrollit të grupit të fuqisë (PCM) saktësinë e boshtit me gunga, në mënyrë që kompjuteri të mund të përdorë injektorët e karburantit dhe kandelat në momentin e duhur.

Ku ndodhet sensori i boshtit me gunga?

rrota me dhëmbëza mund të montohet në pjesën e përparme të boshtit të gungës pranë balancuesit harmonik, në volant (transmetim manual) ose në pllakë të përkulur (transmetim automatik), ose drejtpërdrejt në vetë boshtin me gunga. Rrota e prerë (e quajtur edhe "unazë reluktore" ose "unazë tonike") ka dhëmbë të ndarë në mënyrë të barabartë dhe një hendek të kohës. Ndërsa unaza e tonit rrotullohet, sensori i boshtit të gungës ndjen çdo nivel dhe raporton lëvizjen në PCM. Kjo është mënyra se si PCM përcakton numrin e shkallëve të lëvizjes së boshtit të gungës DHE shkallën e shpejtësisë së rrotullimit të boshtit të gungës. Hendeku i kohës e ndihmon kompjuterin të përcaktojë kur ka ndodhur një revolucion i plotë.

Çfarë ndodh kur një sensor i boshtit të gungës dështon?

Një sensor që dështon mund të shkaktojë mosfillim,ndezje e gabuar, boshe e përafërt, hezitim, dridhje, kundërvajtje, mungesë energjie ose ngecje e motorit. Sensorët e boshtit të gungës dëmtohen nga nxehtësia dhe ndikimi nga mbeturinat e rrugës, dhe parzmoret e kabllove mund të dëmtohen nga dridhja, ndikimi, nxehtësia dhe hyrja e ujit. Një sensor bosht me gunga mund të dështojë me ndërprerje duke shkaktuar simptomat e funksionimit të dobët të listuara më sipër, ose mund të dështojë me ndërprerje kur është i nxehtë, por të funksionojë mirë kur është i ftohtë, ose anasjelltas. Kur ai dështon plotësisht, do të përjetoni një "gjendje fiksimi por pa fillim".

Si të testoni një sensor boshti me gunga?

Një sensor i tipit VR mund të testohet duke përdorur një voltmetër dixhital të vendosur Shkalla AC. Lidhni njehsorin dhe vidhni motorin. Ju duhet të shihni një tension AC. Megjithatë, kjo vetëm teston aftësinë e sensorit për të gjeneruar një tension AC. Matësi nuk mund të masë amplituda dhe frekuenca. Për këtë, ju nevojitet një oshiloskop dixhital.

Një sensor Hall Effect mund të testohet vetëm me një oshiloskop dixhital.

Kostoja e zëvendësimit të sensorit të boshtit të gungës

Sensorët e boshtit me gunga zakonisht kushtojnë më pak se 100 dollarë dhe puna për të zëvendësuar sensorin zakonisht është më pak se një orë e gjysmë. Megjithatë, kostoja për të diagnostikuar dështimin mund të shkojë lehtësisht mbi 150 dollarë, duke e bërë riparimin total të kushtojë rreth 300-400 dollarë.

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.