Rivendosja e sensorit të presionit të gomave të shekullit

 Rivendosja e sensorit të presionit të gomave të shekullit

Dan Hart

Nëse zotëroni një Buick Buick Century dhe duhet të bëni një rivendosje të sensorit të presionit të gomave, ndiqni këto udhëzime

Shiko gjithashtu: Fshirëset nuk do të fikin F150

Sensor tipik i presionit të gomave

Shiko gjithashtu: 2009 Vendndodhjet e sensorëve Ford Edge

1999

Vendosni presionin e duhur të ajrit

Shtypni çelësin e rivendosjes së fryrjes së gomave që ndodhet në bllokun e siguresave

Sistemi do të hyjë në modalitetin e mësimit automatik

Dreni automjetin në të paktën 30 minuta.

2000-2005

Vendosni presionin e duhur të ajrit

Kthejeni çelësin IGN në RUN

Shtypni dhe mbajeni butonin RESET që ndodhet në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve

Drita LOW GOMA do të ndizet dhe do të pulsojë tre herë dhe më pas do të fiket

Dreni automjetin. Rikalibrimi zgjat 15-20 minuta dhe duhet të vozitni në çdo interval shpejtësie

15-40 mph, 40-65 mph dhe mbi 65 mph

©, 2013

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.