Rimësimi i trupit të mbytjes së Mazda

 Rimësimi i trupit të mbytjes së Mazda

Dan Hart

Procedura e rimësimit të trupit të mbytjes Mazda

Nëse zëvendësoni baterinë ose pastroni trupin elektronik të mbytjes në një motor Mazda 2.5L, duhet të kryeni një procedurë të rimësimit të trupit të mbytjes Mazda për t'i mësuar kompjuterit një "shtëpi" të re pozicion. nuk është e vështirë. Thjesht ndiqni këto hapa sipas rendit të saktë.

Për të kryer një procedurë të rimësimit të trupit të mbytjes Mazda

Shiko gjithashtu: P0715 Hyundai

1. Kryeni një rivendosje të fortë PCM duke shkëputur kabllot e baterisë nga bateria dhe duke i prekur ato së bashku. Kjo do të shkarkojë kondensatorët në PCM për të fshirë kujtesën adaptive.

2. Rilidhni baterinë dhe ndizni çelësin, por mos e ndizni motorin. Shtypni menjëherë mbytjen në dysheme (mbytja e hapur gjerësisht) 3 herë. Kjo do të vendosë këndin TPS.

3. Ndizeni motorin pa ngarkesa të ndezura (pa drita, ventilator, shkrirës, ​​etj.)  dhe lëreni të arrijë në temperaturën e plotë të funksionimit (pritni që tifozët e radiatorit të ndizen.

4. Më pas shtoni ngarkesat në motori duke ndezur dritat, AC, aplikimin e frenave, hyrjen e drejtimit, një nga një.

Kjo do të shkaktojë ngarkesën e motorit dhe trupi i mbytjes do të hapet për të kompensuar ngarkesën e shtuar. Mësimi i trupit të mbytjes është kryer tani .

©. 2020

Shiko gjithashtu: Lista e kodeve OBDII U

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.