Procedura e rimësimit të trupit të Nissan Throttle

 Procedura e rimësimit të trupit të Nissan Throttle

Dan Hart

Si të bëni një procedurë të rimësimit të trupit të mbytjes në një Nissan

Nëse zotëroni një Nissan Altima 2002-2011 dhe pastroni ose zëvendësoni trupin e mbytjes ose zëvendësoni ECU-në, duhet të bëni një procedurë të rimësimit të trupit të gazit të Nissan për të marrë një shpejtësi të duhur boshe. Nissan e quan këtë një Procedurë të Mësimit të Vëllimit të Ajrit të Paaftësisë

Ju mund ta kryeni këtë procedurë gjithashtu nëse ndjeni se shpejtësia e punës është jashtë specifikave.

Kushtet kualifikuese:

Secila nga këto kushte duhet të plotësohet përpara se të provoni një procedurë të rimësimit të trupit të Nissan Throttle:

Tensioni i baterisë duhet të jetë mbi 12,9 V me motorin që funksionon në boshe

Temperatura e ftohësit të motorit duhet të jetë brenda 158 – 212 F

Automjeti duhet të jetë në park ose neutral

Të gjithë aksesorët elektrikë FAKUR (kondicioner, fener, shkumësues i xhamit të pasmë)

Timoni duhet të jetë në pozicionin drejt përpara.

Shiko gjithashtu: A mund të dëmtojë kompjuterët një nisje me kërcim?

Shpejtësia e automjetit duhet të jetë 0

Transmisioni duhet të ngrohet (ngarë për të paktën 10 minuta.)

Procedura e rimësimit të trupit të Nissan Throttle Body

1) Kryeni procedurën Mësimi i lëshuar nga pedali i përshpejtuesit . Kjo procedurë i tregon ECU-së se çfarë tensioni duhet të presë kur këmba juaj është jashtë pedali

Këmba është e fikur nga pedali i gazit

Ndizni ndezjen dhe prisni të paktën 2 sekonda

Fikeni ndezjen dhe prisni të paktën 10 sekonda

Ndizni çelësin e ndezjes dhe prisni të paktën 2 sekonda

Fikeni ndezësin dheprisni të paktën 10 sekonda.

Shiko gjithashtu: Bllokim i dyerve te makinave te ngrira

2) Kryeni Procedurën e mësimit të pozicionit të mbyllur të valvulës së mbytjes

Fikni pedalin e gazit

Ndizni çelësin e ndezjes.

Fikeni çelësin e ndezjes dhe prisni të paktën 10 sekonda

Gjatë periudhës së fundit prej 10 sekondash, dëgjoni trupin e mbytjes për t'u siguruar që e dëgjoni atë duke lëvizur.

3 )  Ndizni motorin dhe lëreni të funksionojë nën matësin e temperaturës që është në intervalin normal.

4) Fikni çelësin e ndezjes dhe prisni të paktën 10 sekonda.

5) Me këmbën e fikur pedalin e gazit, ndizni çelësin e ndezjes dhe prisni 3 sekonda.

6) Më pas kryeni këtë procedurë me motorin e fikur, çelësi në pozicionin ON.

Përsëritni sa më poshtë Procedoni shpejt pesë herë brenda 5 sekondave.

Shtypni plotësisht pedalin e gazit

Lëshroni plotësisht pedalin e gazit.

7)  Prisni 7 sekonda, plotësisht shtypni pedalin e gazit dhe mbajeni të ulur për rreth. 20 sekonda derisa MIL të pushojë së pulsuari dhe të ndizet.

8) Lëshojeni plotësisht pedalin e gazit brenda 3 sekondave pasi MIL të ndizet.

9) Ndizni motorin dhe lëreni në punë.

10) Prisni 20 sekonda.

11) Rrotulloni motorin dy ose tre herë dhe sigurohuni që shpejtësia në boshe dhe koha e ndezjes janë brenda specifikimeve.

Shpejtësia e boshtit = 650 ± 50 rpm (në pozicionin P ose N)

©, 2015

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.