Përsëritni dështimet e spirales së avullimit të pasmë - GM

 Përsëritni dështimet e spirales së avullimit të pasmë - GM

Dan Hart

Shmangni dështimet e përsëritura të bobinës së avullimit të pasmë — GM

GM ka nxjerrë një buletin shërbimi #16-NA-046 për të adresuar dështimet e përsëritura të bërthamës së avulluesit të pasmë në automjetet e listuara më poshtë. GM ka identifikuar motorin e ventilatorit si shkakun e dështimeve të përsëritura. Zëvendësimi i bërthamës së avulluesit dhe motorit të ventilatorit me një dizajn të përditësuar do ta rregullojë problemin.

Çfarë i shkakton dështimet e përsëritura të bërthamës së avullimit të pasmë në automjetet GM?

GM ka përcaktuar se pluhuri i bakrit emetohet nga furçat e motorit të ventilatorit të pasmë grumbullohen në sipërfaqen e aluminit të krahëve të bërthamës së avullimit ku kombinohen me kondensimin. Kombinimi i ujit, bakrit dhe aluminit gjeneron veprim galvanik, i cili përkeqëson tubat dhe pendët e bërthamës së avulluesit të aluminit, duke shkaktuar rrjedhje të ftohësit.

Rregullimi i dështimeve të përsëritura të spirales së avullimit të pasmë — GM

GM ka ridizajnoi ventilatorin e pasmë, duke e ndryshuar atë nga një dizajn i hapur në të mbyllur. Në dizajnin e hapur, ventilatori mund të thithë grimcat e bakrit nga motori dhe t'i qarkullojë grimcat në të gjithë kutinë e ngrohësit. Ventilatori me dizajn të mbyllur eliminon thithjen nga motori.

Shiko gjithashtu: Si të blini një matës presioni të gomave

Tifoma e vjetër kundrejt ventilatorit të ri

Automjetet e prekura nga buletini i shërbimit #16-NA-046

2013 -16 Buick Enclave

2013-16 Chevrolet Traverse

2013-16 GMC Acadia

Të gjitha automjetet e ndërtuara përpara 6 tetorit 2015

Shiko gjithashtu: Materiali dhe riparimi i parakolpëve Lexus

Numrat e pjesëve të përditësuara për avulluesi dhe ventilatori

Përditëso motorin e ventilatorit #23361388

Përditësuar 23361388 ventilator dhe motor

EVAPORATOR I përditësuar 20827668

Bërthama avullues 20827668

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.