Pa maniak Pa nisje Dodge Durango

 Pa maniak Pa nisje Dodge Durango

Dan Hart

Tabela e përmbajtjes

Pa fiksime Pa start Dodge Durango

Nëse e ktheni çelësin në një Dodge Durango dhe merrni një situatë "Pa fiksime pa ndezje" ku nuk do të ndizet ose nuk do të fiksohet, shumica e njerëzve shkojnë drejt baterisë. Por mund të ketë çështje të tjera. Ja se si rrjedh fuqia në këtë automjet.

Shiko gjithashtu: 2012 Ford F150 Diagrami i siguresave

Sistemi përdor një stafetë motori të nisjes së motorit të vendosur në qendrën e shpërndarjes së energjisë (PDC). Fuqia rrjedh në kontaktet e stafetës nga siguresa 16. Fuqia rrjedh te bobina e kontrollit të stafetës nga siguresa "E" te çelësi i ndezjes dhe më pas te bobina e kontrollit në stafetën e startuesit. Ana e kontrollit të spirales merr tokën nga çelësi neutral (transmetimi manual) ose nga zgjedhësi i diapazonit të transmisionit (transmetimi automatik).

Për të diagnostikuar sistemin, hiqni stafetën dhe kërcyesin nëpër terminalet 30 dhe 87 në fole rele. Nëse motori fiksohet, ju e dini që motori është i mirë. Më pas, kontrolloni nëse ka energji në terminalin 86 në prizë ndërsa ktheni çelësin në START. Kjo konfirmon se keni fuqi të mirë që rrjedh nga siguresa dhe përmes çelësit të ndezjes. Më në fund, kontrolloni për tokëzim të mirë në terminalin 85 në prizën e stafetës. Nëse nuk keni tokëzim të mirë, kontrolloni çelësin neutral ose përzgjedhësin e diapazonit të transmisionit. Ju nuk do të shkoni askund nëse nuk keni terren të mirë në ato çelësa

© 2012

Shiko gjithashtu: Shënim i pranueshëm i pjesëve të automjeteve nga një dyqan

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.