P182E, zhvendosje e fortë, pa ekran PRNDL

 P182E, zhvendosje e fortë, pa ekran PRNDL

Dan Hart

Diagnostikimi dhe rregullimi i P182E, ndryshimi i fortë, pa ekran PRNDL

A P182E, ndryshimi i fortë, pa gjendje të ekranit PRNDL në automjetet e listuara më poshtë mund të shkaktohet nga një ndërprerës i gabuar i modalitetit të brendshëm. Ndërprerësi i modalitetit të brendshëm është emri i ri për atë që ne e quanim çelësin e parkut/neutral, i cili më pas u ndryshua në përzgjedhësin e diapazonit të transmetimit.

P182E: Ndërprerësi i modalitetit të brendshëm tregon diapazonin e pavlefshëm

IMS nuk tregon një pozicion të vlefshëm parkimi, mbrapa, neutral ose diapazoni për 7 sekonda.

Si funksionon ndërprerësi i modalitetit të brendshëm

Çelësi ka një çelës kontakti rrëshqitës të bashkangjitur në mbajtësin e ndërruesit boshti i levës brenda transmisionit. Çelësi dërgon 4 hyrje në modulin e kontrollit të transmisionit (TCM) për të treguar se cili pozicion i marshit zgjidhet nga drejtuesi i transmisionit. Tensioni i hyrjes në TCM është i lartë kur çelësi është i hapur dhe i ulët kur çelësi është i mbyllur në tokë. Gjendja e çdo hyrjeje shfaqet në mjetin e skanimit si IMS. Parametrat e hyrjes IMS të paraqitura janë diapazoni i transmetimit Sinjali A, Sinjali B, Sinjali C dhe Sinjali P.

Kodi P182E mund të vendoset vetëm nëse:

Shpejtësia e motorit është 400 RPM ose më e madhe për 5 sekonda.

Tensioni i ndezjes është 9,0 volt ose më i madh.

Shiko gjithashtu: 2007 Diagramet e siguresave Ford Edge dhe Diagramet e siguresave Lincoln MKX

Kodet P0101, P0102, P0103, P0106, P0107, P0108, P0171, P0172, P0174, P0201, P02015, ,

P0204, P0205, P0206, P0207, P0208, P0300, P0301, P0302, P0303, P0304, P0305, P0306,P0307,

P0308, P0401, P042E, P0722 ose P0723 nuk është vendosur.

Shiko gjithashtu: Ndryshoni kandelat e pasme Ford Taurus

Një çelës i defektit i modalitetit të brendshëm mund të shkaktojë që drita e motorit të kontrollit të ndizet dhe të ruajë një kod problemi P183E. Në disa raste, ekrani PRNDL ndalon së punuari sepse moduli i kontrollit të transmisionit nuk mund të kuptojë se çfarë ingranazhi keni zgjedhur. Mund të shkaktojë gjithashtu zhvendosje të vështirë, përsëri sepse është e ngatërruar se cilën ingranazh keni zgjedhur.

Çfarë ndodh kur P182E vendoset

TCM komandon presionin maksimal të linjës.

TCM fik të gjitha solenoidet.

TCM ngrin funksionet adaptive të transmisionit.

TCM kufizon transmetimin në marshin e pasme dhe marshin e 5-të.

TCM detyron tufën e konvertuesit të çift rrotullues ( TCC) OFF.

TCM pengon funksionin Tap Up/Tap Down.

TCM pengon zhvendosjen manuale të marsheve përpara.

TCM fiket drejtuesin e krahut të lartë .

TCM mundëson menaxhimin e çift rrotullues.

GM ka lëshuar një buletin të shërbimit teknik PI0269B për të adresuar problemin

Automjetet e prekura nga PIO269B P182E

2009- 2011 Buick Enclave

2010-2011 Buick LaCrosse

2010-2011 Cadillac SRX

2009-2011 Chevrolet Equinox, Malibu, Traverse

2009-2011 Acadia

2010-2011 GMC Terrain

2009 Pontiac G6, Torrent

2009-2010 Saturn AURA, OUTLOOK, VUE

Pajisur me 6T70, 6T75 Automatik Transmetimi dhe i ndërtuar nga shkurti 2009 deri në korrik 2010

Fix P182E

Filloni ngakontrollimi i rregullimit të kabllit të ndërruesit

• Vendos frenën e parkimit dhe mbyll rrotat.

• Verifiko që leva e zgjedhjes së diapazonit të transmisionit është në pozicionin e parkimit.

• Verifiko transmetimin Leva e ndërrimit manual është në pozicionin e parkimit.

• Në transmision, tërhiqni jakën mbajtëse përpara në kabllon e ndërruesit. Më pas lëshoni kapësen e rregulluesit të kabllos së përzgjedhjes së diapazonit

• Më pas rrëshqitni së bashku dy gjysmat e kabllos së përzgjedhjes së diapazonit derisa të hiqet e gjithë luajtja e lirë.

Shtypni kapësen e rregulluesit për të kyçur plotësisht kapësen e rregulluesit, më pas lëshojeni jakën mbajtëse.

Tërhiqni të dyja gjysmat e kabllos së përzgjedhjes së diapazonit në drejtime të kundërta për të verifikuar që rregulluesi i kabllit është i siguruar. Kontrolloni levën e zgjedhjes së diapazonit të transmisionit në të gjitha zgjedhjet e marsheve për funksionimin e duhur.

Verifikoni statusin e parkimit/neutralit në të gjitha intervalet

Kontrollo ekranin PRNDL për të parë nëse funksionon dhe tregon zgjedhjen e duhur të marsheve . Nëse nuk ka ekran, kontrolloni statusin e ingranazhit në një mjet skanimi.

Zëvendësoni çelësin e modalitetit të brendshëm

Nëse rregullimi nuk e zgjidh problemin,

Modaliteti i brendshëm kaloni

zëvendësoni çelësin e modalitetit të brendshëm. Ndërprerësi i modalitetit të brendshëm është një njësi e plotë (levë, frenim manual i ndërrimit me montim të ndërprerësit të pozicionit të boshtit.

Për udhëzime PDF, shihni këtë postim

Për një video vërtet të keqe në you tube, shihni këtë:

©, 2017

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.