P0449 Hyundai Sonata

 P0449 Hyundai Sonata

Dan Hart

Diagnostikoni dhe rregulloni P0449 Hyundai Sonata

A P0449 Hyundai Sonata është pjesë e sistemit të emetimeve të avullimit. Për më shumë informacion mbi sistemin EVAP, shihni këtë postim. Sistemi EVAP përbëhet nga një kuti me qymyr, valvul pastrimi dhe valvul mbylljeje e ventilimit ose kutisë. Pas mbushjes me gaz, kompjuteri urdhëron që valvula e pastrimit dhe valvula e mbylljes së kutisë të hapen. Vakuumi i motorit tërheq avujt e gazit nga bombola e qymyrit dhe ajri i pastër hyn përmes valvulës së mbylljes së bombolës (CCV). Kompjuteri zbulon përzierjen e pasuruar dhe mund të tregojë kur avujt e gazit janë hequr plotësisht nga kutia. Më pas ai urdhëron mbylljen e valvulës CCV. Kjo aplikon një vakum në të gjithë rezervuarin e gazit dhe sistemin EVAP. Pastaj mbyll valvulën e pastrimit dhe kompjuteri monitoron gjendjen e vakumit me sensorin e presionit të rezervuarit të karburantit. Nëse ka një rrjedhje në sistem, ai do të vendosë një kod problemi.

Çfarë e shkakton një kod problemi P0449 Hyundai Sonata?

Një kod problemi P0449 Hyundai Sonata vendoset nëse raporton sensori i presionit të rezervuarit të karburantit një lexim nën 30-hPa (presioni i rezervuarit të karburantit shumë i ulët) ose një tension sensor i presionit të rezervuarit të karburantit më pak se 1.6v për të paktën 10 sekonda. Kompjuteri e sheh këtë si një problem me mungesën e ventilimit të mjaftueshëm në rezervuarin e karburantit. Manuali i dyqanit thotë se problemi mund të shkaktohet nga ndotja e filtrit të ajrit të bombolave ​​ose nga një problem me valvulën CCV ose parzmoren e instalimeve elektrike.

Si tëdiagnostikoni një valvul ventilimi të sistemit të shkarkimeve avulluese P0449

CCV duhet të jetë i hapur ndaj atmosferës gjatë gjithë kohës kur motori është në punë. Në fakt, CCV vepron si një valvul lehtësuese e kapakut të gazit për të lejuar që ajri të zëvendësojë gazin e përdorur. ECU monitoron presionin e rezervuarit të karburantit kur motori është në punë. Pra, nëse presioni bie, duke treguar një gjendje vakumi, ai vendos kodin e problemeve P0449. Një gjendje vakumi do të ndodhte kur benzina po konsumohet, por nuk lejohet ajri lehtësim në sistem për të zëvendësuar volumin. Ndërprerësi IGN i jep energji CCV-së, por ECU siguron tokë vetëm kur po kryen një test EVAP.

Pra, CCV është e HAPUR ndaj atmosferës kur është i çaktivizuar. Ju duhet të jeni në gjendje të fryni përmes CCV kur IGN është në pozicionin OFF. Nëse nuk mund ta fryni, kontrolloni filtrin e ajrit për CCV për të parë nëse është i mbyllur ose i kufizuar. Nëse valvula është bllokuar, mbylleni. Ndërroni valvulën.

Shiko gjithashtu: Riparimi dhe diagnostikimi i AC automatik - Qasja hap pas hapi

Ku është CCV?

CCV ndodhet pranë bombolës së qymyrit.

Shiko gjithashtu: 2006 Diagrami i siguresave të Ford Ranger

©, 2017

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.