P0401 Automjete Ford

 P0401 Automjete Ford

Dan Hart

Tabela e përmbajtjes

Fiks kodi P0401 Ford Vehicles

Nëse nuk e keni bërë tashmë këtë, lexoni shpjegimin e plotë të sistemit DPFE të postuar këtu. Ky është një kod shumë i zakonshëm i automjeteve Ford dhe mund t'i çmend njerëzit absolutisht. Mos u thithni në hedhjen e pjesëve për këtë problem. Është me të vërtetë një sistem mjaft i thjeshtë.

Shiko gjithashtu: Drita e frenave nuk funksionon

Kompjuteri dëshiron të dijë nëse valvula EGR po riqarkullon sasinë e gazit të shkarkimit që e ka udhëzuar. Për ta kontrolluar këtë, DPFE kontrollon për një ndryshim presioni mbi dhe poshtë një porti. Ai raporton ndryshimin në PCM si një ndryshim në tension. Asnjë ndryshim ose ndryshim i pamjaftueshëm mund të nënkuptojë një DPFE të keqe (dhe ka SHUME prej tyre), një valvul të keqe EGR (jo aq të zakonshme) ose kalime që janë të mbushura me grumbullim karboni nga rrjedha e gazit të shkarkimit (shumë e zakonshme. )

Pra, ja se si të zgjidhni problemet e sistemit.

1) Filloni duke kontrolluar tensionin DPFE me çelësin ndezur dhe motorin FAK. Ky është tensioni bazë. Hiqeni lidhësin elektrik dhe kontrolloni telin kafe/të bardhë. Duhet të lexojë 5 volt.

Shiko gjithashtu: Shërbimi i Induksionit të Ajrit

2) Futni lidhësin në prizë dhe sondoni telin Kaf/E gjelbër të çelët. Duhet të jetë 0,45-,60 volt (në sensorët më të vjetër me kasë metalike). Nëse DPFE-ja juaj ka një kuti plastike, kërkoni .9-1.1 volt. Nëse nuk i shihni ato tensione, zëvendësoni DPFE, është keq.

3) Ndizni motorin dhe kontrolloni sërish tensionin në telin Kaf/E gjelbër të lehta. DUHET TË JETË I NJËJTË si kur motori është i fikur. Nëse ajonuk është, valvula EGR po rrjedh dhe lejon që gazi i shkarkimit të rrjedhë në boshe. Kjo është një jo-jo. Pastroni ose zëvendësoni valvulën EGR.

4) Aplikoni një vakum (pompë me dorë) në EGR. Tensioni duhet të rritet, në varësi të sasisë së vakumit që aplikoni. Sa më i lartë të jetë vakuumi, aq më i lartë është voltazhi. Plus, motori duhet të funksionojë i ashpër dhe të vdesë. Nëse nuk shihni një tension më të lartë, ose EGR nuk po hapet (gjë që

mund ta kontrolloni duke e hequr dhe duke aplikuar vakum), ose kalimet janë të bllokuara.

Pra, PARA SE TË SKANI DHE TË BLINI NJË valvulë të re EGR, PASTRONI të gjitha kalimet në trupin e mbytjes, kolektorin e marrjes dhe tubin egr. Pastaj përsëritni testin # 4 për të parë nëse keni një motor të ashpër. Nëse motori funksionon i ashpër, por ju ende nuk shihni tension më të lartë, atëherë mund të zëvendësoni DPFE.

© 2012

Ruaj

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.