P0340 Chrysler Dodge Ram

 P0340 Chrysler Dodge Ram

Dan Hart

Diagnostikoni dhe rregulloni P0340 Chrysler Dodge Ram

Kodi i problemit P0340 Chrysler Dodge Ram gjendet shpesh në motorin 3.6L. Motori 3.6L përdor katër bosht me gunga dhe dy sensorë të pozicionit të boshtit me gunga (CMP). Çdo sensor është pajisje me lexim të dyfishtë që lexon pozicionin e boshtit me gunga të të dy boshteve me gunga në një breg. PCM furnizon një sinjal referencë 5 volt dhe tokëzim për çdo CMP. CMP-të ofrojnë një sinjal dixhital ON/OFF për boshtet me gunga të marrjes dhe shkarkimit në çdo bankë. PCM e përdor atë informacion për të konfirmuar pozicionet e boshtit me gunga pasi komandon aktivizuesit e përdorur në mekanizmin e kohës së ndryshueshme të valvulave. Për të vendosur kodin P0340, motori duhet të funksionojë për 5 sekonda dhe të shohë një sinjal boshti me gunga, por jo sinjal boshti me gunga. Pasi të vendoset kodi P0340, duhen tre udhëtime të mira me sinjal të mirë CMP për të fikur dritën e motorit kontrollues dhe për ta zhvendosur kodin në ruajtjen e kodit të historisë.

Shiko gjithashtu: Pikëllim filtri i vajit Toyota

P0340 Chrysler Dodge Ram Shkaqe të mundshme të lidhura me qarkun

Furnizimi 5 volt CMP shkurtohet në tension

Furnizimi 5 volt CMP HAPUR

Shiko gjithashtu: 1999 Paraqitja e siguresave Honda Accord

Furnizimi 5 volt CMP shkurtohet në tokë

Sinjali CMP shkurtohet në tension

Sinjali CMP u shkurtua në tokë

Sinjali CMP HAPUR

Sinjali CMP u shkurtua në tensionin e furnizimit CMP

Toka CMP e hapur

Diagnoza P0340 Chrysler Dodge Ram

Filloni duke kontrolluar tensionin e referencës 5 volt dhe tokëzimin për secilin sensor CMP me IGN të ndezur, por motori nuk funksionon. Sensorët janë të vendosur në kryefundi i çdo mbulese të valvulës më afër anës së transmisionit të motorit. Tensioni duhet të jetë nga 4,5 deri në 5,02 volt. Nëse nuk i shihni ato tensione, kontrolloni integritetin e telave midis lidhësit CMP dhe PCM.

Më pas, matni rezistenca në lidhësin CMP midis terminalit të tensionit të furnizimit dhe terminalit të tokës. Nëse rezistenca është 100Ω ose më pak, riparoni lidhjen me tokëzimin në qarkun e furnizimit CMP.

Kontrollimi i sinjalit aktual CMP kërkon një hapësirë.

Nëse keni tension të mirë të furnizimit 5-v në çdo sensor dhe çdo sensor ka terren të mirë dhe ju dëshironi të bëni një fotografi, zëvendësoni sensorin CMP.

©, 2019

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.