Materiali dhe riparimi i parakolpëve Kia

 Materiali dhe riparimi i parakolpëve Kia

Dan Hart

Materiali i parakolpit Kia dhe riparimi i parakolpit

Poliuretani (PUR), Formimi me injeksion me reaksion (RIM), derdhja me injeksion me reaksion të përforcuar (RRIM), poliuretani termoset — Më i zakonshmi në automjetet shtëpiake. Me ngjyrë të verdhë ose gri. Flluska dhe tym kur përpiqeni të shkriheni. PUR-i termo-vendosur bëhet pluhur dhe mund të zbutet me një mulli për sa kohë që nuk përdorni presion të lartë ose shpejtësi të lartë që shkakton lëngëzimin e plastikës.

PUR dhe shumica e plastikës termo-vendosur riparohen nga nxehtësia shkrirja dhe bluarja e një kanali "V" dhe mbushja me material mbushës uretani dhe mbështetje strukturore (ekran inox) në pjesën e pasme të materialit të plasaritur.

Olefin termoplastik (TPO), olefin termo-elastik (TEO)- TPO dhe TEO janë një kombinim i polipropilenit, një elastomeri ose gome dhe një mbushësi mineral si karbonati i kalciumit ose talk.

Materiali i parakolpit TPO, i rërës në copa, shkrihet si gjalpi me grirës me shpejtësi të lartë, ndihet si dylli dhe bëhet fije kur nxehet, kështu që mbani në mend këtë kur provoni rërë ose bluajeni mbulesën e parakolpit TPO.

Mbulesat e parakolpit TPO janë më të vështirat për t'u riparuar sepse përmbajnë 3% deri në 5% lëshim myku me bazë dylli brenda material. Dylli i ngulitur e bën të vështirë ngjitjen e mbushësit, ngjitësit, primerit dhe bojës. Karrocat preferojnë të hedhin një parakolp TPO sepse riparimi është shumë i vështirë

Megjithatë, TPO ËSHTË i riparueshëm për sa kohë që ju dini si ta përgatisni atë.Ju duhet të përdorni një pastrues dhe promovues ngjitës përpara se të shtoni ndonjë material mbushës.

Polieni termoplastik — PP është gjysmë fleksibël, shkrihet & njollosjet gjatë bluarjes, ndjehen dyllore ose të yndyrshme. Riparuar me shkrirje me nxehtësi dhe bluarje të një brazdë "V" dhe mbushje me material mbushës polipropileni dhe mbështetje strukturore (ekran prej çeliku inox) në pjesën e pasme të materialit të plasaritur.

Amanti (2007-2009) Parakolp i përparmë PP (polipropileni )

Amanti (2004-2006) Parakolp parakolp PP (polipropileni)

Amanti (2007-2009) Parakolp i pasëm PP (polipropileni)

Amanti (2004-2006) i pasmë Parakolp PP (polipropileni)

Borrego sipër (2009-2011) Parakolpi i përparmë PP (polipropileni)

Borrego me ndihmë parkimi (2009-2011) Parakolpi i pasmë TPO ose TEO (Olefin termoplastik)

Forte H/B (2011-2013) Parakolp parakolp PP (polipropileni)

Forte Sedan (2010-2013) Parakolp parakolp PP (polipropileni)

Forte H/B (2011-2013) Parakolp i pasëm PP (polipropileni)

Forte Sedan (2010-2013) Parakolp i pasmë PP (polipropileni)

Forte Koup KOUP; Nga 7-21-09 (2010-2013) Parakolpi i përparmë PP (polipropileni)

Forte Koup KOUP (2010-2013) Parakolpi i pasmë PP (polipropileni)

Magentis (2006-2009) Përpara Parakolp PP (polipropileni)

Magentis (2003-2006) Parakolp parakolp PP (polipropileni)

Magentis (2001-2002) Parakolp parakolp TPO ose TEO (Olefin termoplastik)

Magentis w/Chrome Pkg (2007-2008) Parakolpi i pasmë PPOlefin)

Spectra 4dr sedan; dizajn i vonë (2004-2006) Parakolp i përparmë TPO ose TEO (Thermo Plastic Olefin)

Spectra 4dr hatchback; nga 5/01 (2002-2004) Parakolp i përparmë TPO ose TEO (Thermo Plastic Olefin)

Sedan Spectra 4dr; kryetar; dizajn i hershëm (2002-2004) Parakolpi i përparmë TPO ose TEO (Olefin termoplastik)

Spectra 4dr hatchback (2000-2001) Parakolpi i përparmë PP (polipropileni)

Spectra (2007-2009) Pas Parakolp PP (Polipropileni)

Sedani Spectra 4dr; dizajn i vonë (2004-2006) Parakolpi i pasmë TPO ose TEO (Olefin Thermo Plastic)

Spectra 4dr hatchback (2002-2004) Parakolpi i pasmë TPO ose TEO (Olefin Thermo Plastic)

Spectra 4dr sedan ; dizajni i hershëm (2002-2004) Parakolpi i pasmë TPO ose TEO (Olefin Thermo Plastic)

Sportage AWD; w/Park Assist (2017-2019) Parakolp i përparmë TPO ose TEO (Olefin Thermo Plastic)

Sportage (2011-2016) Parakolp i përparmë PP (polipropileni)

Sportage LX; Grilë e llojit të barit; w/o Pkg luksoze; w/o Flares (2005-2010) Parakolp i përparmë TPO ose TEO (Olefin Thermo Plastic)

Sportage (1998-2002) Parakolp i përparmë PP (polipropileni)

Sportage (1995) Parakolp i përparmë TPO ose TEO (Thermo Plastic Olefin)

Sportage 2.4L; me sensor parkimi; Nga 2-11-11 (2011-2013) Parakolp i pasëm PP (Polipropileni)

Sportage 2.4L; me sensor parkimi; Në 2-11-11 (2011) Parakolpi i pasmë PP (Polipropileni)

Motor Sportage 2.0L; pa paketë luksoze (2005-2008) Parakolp i pasmë PP (polipropileni)

Sportage 2.7Lmotor; w/o paketë luksoze (2005-2008) Parakolp i pasmë PP (polipropileni)

Sportage w/Luxury Pkg (2005-2008) Parakolp i pasmë PP (polipropileni)

Sportage me mbajtës rezervë ( 1995-2002) Parakolp i pasmë PP (polipropileni)

Sportage pa transportues rezervë (1995-2002) Parakolp i pasmë TPO ose TEO (Olefin termoplastik)

(Polipropileni)

Magentis me Chrome Pkg (2006-2008) Parakolp i pasmë PP (polipropileni)

Magentis (2001-2006) Parakolp i pasmë PP (polipropileni)

Optima EXTPO ose TEO (Olefin Thermo Plastic)

Rio H/B (2012-2015) Parakolp i pasmë PP (polipropileni)

Rio Sedan (2012-2015) Parakolp i pasmë TPO ose TEO (Thermo Plastic Olefin)

Rio Sedan (2010-2011) Parakolp i pasëm PP (polipropileni)

Shiko gjithashtu: P0107

Rio Sedan (2006-2009) Parakolp i pasëm PP (polipropileni)

Rio 4dr hatchback; Cinco (2003-2005) Parakolp i pasëm PP (polipropileni)

Rio RX-V (2003-2005) Parakolp i pasëm PP (polipropileni)

Rio 4dr hatchback; Cinco (2002) Parakolpi i pasmë PP (polipropileni)

Rio RX-V (2002) Parakolpi i pasmë PP (polipropileni)

RIO5 (2010-2011) Parakolpi i përparmë PP (polipropileni)

RIO5 (2006-2009) Parakolpi i përparmë PP (polipropileni)

Rondo (2007-2012) Parakolpi i përparmë PP (polipropileni)

Rondo me sensorë objektesh të parakolpit të pasmë (2007- 2012) Parakolpi i pasmë PP (polipropileni)

Sedona w/Sport Pkg (2006-2012) Parakolpi i përparmë PP (polipropileni)

Sedona (2002-2005) Parakolpi i përparmë PP (polipropileni)

Sedona EXOlefin)

Sephia (1998-2001) Parakolp i pasëm TPO ose TEO (Olefin Thermo Plastic)

Sorento (2014-2015) Parakolpi i përparmë TPO ose TEO (Olefin Thermo Plastic)

Sorento w/Sport Pkg (2011-2013) Parakolp parakolp PP (polipropileni)

Shiko gjithashtu: Diagrami i siguresave të Ford Escape 2010

Sorento w/o Sport Pkg (2011-2013) Parakolp parakolp PP (polipropileni)

Sorento BASE

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.