Kostoja e zëvendësimit të fenerëve

 Kostoja e zëvendësimit të fenerëve

Dan Hart

Kostoja e zëvendësimit të fenerëve ndryshon sipas vitit, markës dhe modelit

Stilet e fenerëve në makina dhe kamionë kanë ndryshuar me kalimin e viteve nga trarët e mbyllur në kapsulat e fenerëve. Një kapsulë me fener është në thelb një llambë e mbyllur brenda një tubi xhami. Kostoja e zëvendësimit të fenerëve në shumë makina dhe kamionë mund të kushtojë deri në 20 dollarë për anë. Në ato automjete, ju aksesoni kapsulën e fenerëve nga ndarja e motorit. Megjithatë, disa automjete të modelit të vonë kërkojnë çmontim të madh dhe heqjen e të gjithë grupit të fenerëve vetëm për të zëvendësuar llambën. Në ato automjete nuk është e pazakontë të shohësh një zëvendësim të fenerit që kushton shumë më shumë se 125 dollarë!

A mund ta zëvendësosh vetë një fener?

Ndoshta, për sa kohë që aksesi në llambë bëhet nga poshtë kapuçit . Për të zëvendësuar një fener, së pari duhet të gjeni llambën e duhur. Ju mund ta gjeni atë informacion në seksionin e specifikimeve të manualit të pronarit tuaj. Por mund ta gjeni edhe në internet në faqet e internetit të prodhuesve kryesorë të llambave të fenerëve. Këtu janë disa lidhje me ato sajte

Kërko për Sylvania ose kliko këtu

Kërko për Philips ose kliko këtu

Kërko për GE ose kliko këtu

Kërko për Wagner ose klikoni këtu

Cili është ndryshimi midis numrave të ndryshëm të pjesëve të kapsulës së fenerëve?

Llambat e fenerëve me fije të dyfishtë

Disa prodhues makinash përdorin një llambë të vetme të fenerëve (kapsula) për rrezet e gjata dhe të ulëta. Këto llamba përmbajnë dy fijetë vendosura në pozicione të ndryshme për të hedhur dritën në drejtime të ndryshme. Në SHBA, ku drejtimi është në anën e djathtë të rrugës, filamenti me rreze të ulët ndonjëherë mund të vendoset sipër dhe pak përpara pikës qendrore të reflektorit. Kjo siguron një rreze më të gjerë që drejtohet poshtë drejt rrugës me një përqendrim të lehtë nga ana e djathtë. Ose inxhinierët mund të lokalizojnë filamentin e rrezes së ulët në pikën qendrore për të fituar fuqi maksimale të dritës. Filamenti i rrezeve të gjata ndodhet prapa pikës qendrore dhe pak poshtë saj për të hedhur dritën lart. Llamba e fenerit # 9004, 9007 dhe H13 kanë dy filamente. Ndërsa llambat 9004 dhe 9007 kanë të njëjtën bazë, lidhjet e instalimeve elektrike janë të ndryshme dhe orientimet e filamentit janë të ndryshme. Shihni ilustrimet më poshtë.

Llambat e fenerëve me një filament të vetëm

Prodhuesit e tjerë të makinave relejnë në dy llamba dhe reflektorë të veçantë për të siguruar mbulim me rreze të ulët dhe të lartë. Në këto aplikacione, llamba dhe pika qendrore e reflektorit janë të optimizuara për të siguruar modelet më të shndritshme të rrezeve.

Baza në çdo lloj llambë të fenerit ka një rregullim të ndryshëm "me çelës", duke siguruar që ajo mund të instalohet vetëm një mënyrë. Nëse po ndryshoni fenerët tuaj, sigurohuni që t'i kushtoni vëmendje orientimit të llambës kur e hiqni atë. Kjo do ta bëjë instalimin të shkojë shumë më shpejt.

Llambat NUK janë të këmbyeshme. Nëse automjeti juaj kërkon një H11llamba e fenerit, kjo është e vetmja llambë që mund të përdorni.

Shiko gjithashtu: 2007 Diagramet e rripit Ford Focus

Vini re orientimin e filamentit në këto dy llamba

Priza e llambës duket e njëjtë midis një feneri 9004 dhe 9007 llambë, por nuk është

A mund të merrni një llambë më të ndritshme për fenerët?

Më të ndritshme? Jo ne te vertete. Prodhuesit e llambave të fenerëve ofrojnë disa modele të ndryshme të secilit numër të pjesës së llambës. Sylvania, për shembull ofron katër produkte të ndryshme për llambën #9007, një llambë me fije të dyfishtë. Çdo llambë Sylvania 9007 konsumon 55 vat dhe të katër llambat ofrojnë të njëjtën dalje drite, 1000 lumen. Megjithatë, duke ndryshuar modelin e filamentit, kapsulën e qelqit, veshjet optike dhe gazin brenda, ato mund të ndryshojnë ngjyrën e dritës dhe sa larg shkëlqejnë rrezet në rrugë. Ngjyra e dritës mund të ndikojë se sa mirë i shihni objektet në rrugën përpara jush.

Pra, pagesa prej 50 dollarësh/set me 2 llamba Sylvania SilverStar zXe mund të sigurojë shikim më të mirë gjatë natës. Por nuk ka drekë falas. Ju do të paguani për këtë me jetëgjatësi dukshëm më të shkurtër të llambës. Në këtë rast, llamba e zakonshme e fenerëve të instaluar në fabrikë ka një jetëgjatësi prej 500 orësh. Llamba Sylvania SilverStar zXe vlerësohet me vetëm 250 orë—gjysma e jetëgjatësisë së llambës së fabrikës! Llamba Sylvania SilverStar e cila nxjerr një dritë më të bardhë se llambat e fabrikës ka jetëgjatësinë më të shkurtër në vetëm 200 orë.

Zëvendësoni llambat halogjene me fenerët LED

Shumë prodhues tani ofrojnë "të drejtpërdrejtëfit” zëvendësime të llambave LED

Dioda të shumëfishta=Pika të shumta fokale=shpërndarje e dritës dhe shkëlqim verbues

që pretendojnë prodhim më të lartë të dritës. Ky pretendim është mashtrues. Llambat LED janë më efikase në energji sesa një llambë e krahasueshme me filament, kështu që ato prodhojnë më shumë lumen për vat. Por, llambat LED duhet të përdorin dioda të shumta që lëshojnë dritë për të arritur atë dalje më të lartë të lumenit, dhe ato LED individuale dhe JO të gjitha të vendosura në pikën qendrore të reflektorit të makinës suaj. Pra, edhe pse vetë llamba nxjerr më shumë lumen, ato nuk po fokusohen siç duhet.

Nëse instaloni llamba LED në një reflektor të certifikuar për një llambë halogjene specifike, do të merrni më shumë shpërndarje të dritës, më pak rreze e fokusuar dhe prodhon më shumë shkëlqim për drejtuesit që vijnë përballë.

Vendosja e duhur e filamentit siguron dalje optimale të dritës dhe modelin e rrezes

Kur ndryshon pozicioni i filamentit, ndryshon edhe modeli i rrezes

Përditësoni llambat HID në një montim fener halogjeni

Shumë kompani ofrojnë gjithashtu komplete zëvendësimi HID "drop-in" që ofrojnë prodhim shumë më të lartë të dritës dhe dritë më të bardhë. Dritat e shkarkimit me intensitet të lartë (HID) përdorin një teknologji krejtësisht të ndryshme nga llambat me filament tungsteni. Një llambë HID është si një tub fluoreshente në aspektin që drita formohet nga një hark. Nuk ka filament. Në vend të kësaj, fuqia futet në kapsulën e llambës nga dy elektroda. Një rrymë e lartë gjenerohet për të ndezur harkun dhe një më e ulëtfurnizohet me energji konstante për të ruajtur harkun.

Llambat HID DO nxjerrin më shumë lumen dhe dritë më të bardhë. Por kjo nuk do të thotë se ata bëjnë një punë më të mirë për të ndriçuar rrugën kur montohen në një grup fenerësh të krijuar për llamba halogjene. Në fakt, e kundërta është e vërtetë.

Llambat tradicionale të filamentit ofrojnë një pikë të vetme të nxehtë drite në qendër të filamentit. Por llambat HID ofrojnë dy pika të nxehta drite, një në secilën elektrodë. Kjo do të thotë se dy pikat e ndritshme të dritës nuk do të jenë KURRË në pikën qendrore të reflektorit halogjen kur llamba futet në një grup fener halogjen. Meqenëse llambat HID nuk janë në pikën qendrore, drita e tyre nuk fokusohet njësoj si një llambë halogjene. Ata hedhin më shumë dritë lart në trafikun që vjen, duke shkaktuar shkëlqim verbues. Meqenëse rrezja nuk është e fokusuar siç duhet, ato në fakt hedhin më pak dritë në rrugë.

Qendra e llambës HID rreshtohet me qendrën e llambës halogjene. Por ndryshe nga një llambë filamenti, një llambë HID nuk prodhon më të ndritshmen në qendër. Dy pikat e nxehta janë JASHTË QENDRA. Kjo është arsyeja pse llambat HID prodhojnë shkëlqim dhe hedhin PAK dritë në rrugë kur vendosen në një grup fenerësh halogjen

Vetë fakti që përdoruesit duhet të ndryshojnë shtrirjen e fenerëve të tyre për të vendosur më shumë dritë në rrugë është provë se Llambat HID nuk janë zëvendësime "të lëshuara". Nëse do të ishin, nuk do t'ju duhet kurrë të rregulloni një fener halogjenmontimi për të akomoduar një llambë HID.

Pjerrësia e montimit të fenerëve halogjenë për të shmangur lëshimin e shkëlqimit në trafikun që vjen është kundërproduktive, sepse zvogëlon gjithashtu ndriçimin në rrezen e poshtme.

Llambat e rindërtimit HID janë të paligjshme

Për të gjitha këto arsye, pajisjet e rinovimit të HID NUK janë të ligjshme në rrugë, pavarësisht se çfarë thotë shitësi. Mënyra e vetme për ta kthyer makinën tuaj në HID është të zëvendësoni të gjithë grupin e fenerëve me një që është projektuar posaçërisht për llamba HID dhe është D.O.T. i certifikuar. Shihni këtë postim për më shumë detaje.

Si mund të shpëtojnë prodhuesit HID duke i quajtur kompletet e tyre zëvendësuese "drop in" kur ato janë në të vërtetë të paligjshme? Shumica e prodhuesve përpiqen të përdorin një mohim që thotë se kompletet janë "vetëm për përdorim jashtë rrugës". Meqenëse rregulloret federale të ndriçimit nuk zbatohen për përdorimin jashtë rrugës, mund të mendoni se mohimi i përgjegjësisë anashkalon rregulloret federale. Mendoni përsëri.

Shiko gjithashtu: P0441 Dodge

Policia po synon konvertimin e fenerëve HID

Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA) po këshillon zyrtarët vendas të zbatimit të ligjit që kompletet e konvertimit të shkarkimit me intensitet të lartë (HID) janë gati për zbatim veprime sepse ato nuk përputhen në asnjë mënyrë me standardet federale të ndriçimit. E thënë thjesht, NHTSA ka arritur në përfundimin se është e pamundur të prodhohet një komplet konvertimi HID që instalohet në një asamble dritash halogjene që mund të jetë në përputhje me standardin federal të ndriçimit.Standardi Federal i Sigurisë së Automjeteve Motorike (FMVSS) Nr. 108.

Meqenëse pikat e nxehta të prodhuara në një llambë HID në një instalim të rinovuar nuk janë në pikën e duhur qendrore të reflektorit, kompletet mund të pritet të prodhojnë verbim i tepruar për shoferët që vijnë. Në një hetim, NHTSA zbuloi se një fener i konvertimit të HID tejkaloi fuqinë maksimale të lejueshme të qirinjve me mbi 800%.

Ju mund të mbani përgjegjësi për lëndime dhe vdekje duke riparuar një komplet HID

Nëse ju Merrni kohë për të lexuar politikën tuaj të sigurimit, do të vini re se siguruesi nuk mbulon dëmet ose dëmtimet e shkaktuara nga modifikimet në automjetin tuaj që nuk përputhen me rregulloret federale. Meqenëse kompletet e konvertimit të HID nuk përputhen, nëse shkëlqimi i dritave të fenerëve tuaj është një shkak i afërt i një aksidenti, ju mund të mbani përgjegjësi për dëmet-dëmet që kompania juaj e sigurimit mund të mos mbulojë.

©, 2017

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.