Konsumimi i pabarabartë i gomave - Çfarë e shkakton atë?

 Konsumimi i pabarabartë i gomave - Çfarë e shkakton atë?

Dan Hart

Çfarë e shkakton konsumimin e pabarabartë të gomave?

Dy shkaqet më të zakonshme të konsumimit të pabarabartë të gomave janë mos-fryrja dhe problemet e shtrirjes. Por fryrja e tepërt mund të shkaktojë gjithashtu konsumim të pabarabartë të gomave, si dhe ngarje në goditjet/trajtat e konsumuara. Ja se si duket çdo gjendje e pabarabartë e gomave, çfarë e shkakton dhe si ta rregulloni atë.

Gomat e konsumuara në skajet e majta dhe të djathta — konsumimi i pabarabartë i gomave të shkaktuar nga fryrja e pamjaftueshme

Të gjitha gomat humbasin disa sasia e ajrit. Nëse nuk kontrolloni presionin e gomave dhe e mbushni presionin e rekomanduar, do të konsumoni para kohe shkelën në anën e djathtë dhe të majtë të gomave.

Nën -fryrja bën që goma të nxehet dhe të plasaritet

Nën fryrje shkakton konsumim të skajeve dhe çarje nga nxehtësia

Përveç konsumimit të shpatullave të gomës së majtë dhe të djathtë, nën fryrje shkakton që goma të përkulet dhe nxehet, gjë që shkakton degradimin dhe plasaritjen e gomës. Kjo zakonisht quhet kalbje e thatë. Nuk eshte. Është gabim i pronarit i shkaktuar nga drejtimi me goma të pakufizuara.

Si ndihet nën fryrje?

Nën fryrje ju jep një udhëtim paksa më të butë, por më pak të përgjegjshëm. Mund të vëreni një vonesë të lehtë kur lëvizni timonin. Kjo për shkak se muri anësor i gomës po përkulet aq shumë sa nuk mund të përgjigjet siç duhet. Përveç kësaj, përkulja shtesë e gomave rrit rezistencën e rrotullimit, gjë që redukton kilometrazhin tuaj të karburantit

Gomat e konsumuara në qendër, por jo në skajet — Goma e pabarabartëkonsumimi i shkaktuar nga inflacioni i pamjaftueshëm

Fryrja e tepërt shkakton llojin e kundërt të konsumimit të gomave. Rritja e presionit të ajrit ndryshon paksa formën e gomës, duke e bërë atë të marrë një formë donut, kështu që goma kalon kryesisht në pjesën qendrore. Duke qenë se jeni duke vozitur vetëm në një pjesë të shkallës, shkelja qendrore konsumohet më shpejt.

Përveç konsumimit të shpejtë dhe të pabarabartë të gomave, mbi fryrjen rrit distancën tuaj të ndalimit, veçanërisht në rrugë të lagështa. Kjo për shkak se gjilpërat dhe blloqet e shkelës e kanalizojnë ujin deri te skaji i gomave. Por shpatullat e gomave hiqen nga rruga kur goma është e fryrë tej mase, duke zvogëluar në mënyrë dramatike aftësinë e gomës për të hequr ujin. Kjo rrit mundësinë për hidroplanim dhe rritje të distancës së ndalimit.

Fryrja e tepërt shkakton gjithashtu pezullim të përshpejtuar dhe konsumim të timonit

Një gomë e fryrë është më e vështirë dhe siguron një udhëtim më të ashpër dhe goma më e fortë ka më pak amortizues aftësia për të kaluar mbi gunga dhe për të goditur gropat. Pra, komponentët e pezullimit qarkullojnë më shpesh, duke shkaktuar konsum të përshpejtuar. Lidhjet e topit, shiritat/goditjet, skajet e shufrës lidhëse dhe tufat e krahëve të kontrollit konsumohen më shpejt nëse ecni me goma të fryra.

Si ndihet mbi inflacionin?

Do të ndjeni çdo përplasje në rrugë. Gropat do të tronditin të gjithë automjetin. Automjeti mund të ndjehet më i përgjegjshëm për shkak të mureve anësore më të forta. Do të merrni pakkilometrazhi më i mirë për shkak të rezistencës më të ulët të rrotullimit. Por çfarëdo që të kurseni në gaz, do të shpenzoni në kosto të përshpejtuara të zëvendësimit të pezullimit dhe të komponentit të drejtimit.

Shiko gjithashtu: Çfarë e shkakton korrozionin e terminalit të baterisë

Njëra skaj i gomës konsumohet — sa kamberi pozitiv ose negativ shkakton konsumim të pabarabartë të gomave

Çfarë është kamber dhe si shkakton konsumimin e pabarabartë të gomave?

Kamberi është animi nga brenda ose nga jashtë i majës së gomës. Nëse kamerja është e fikur, gomat tuaja do të konsumohen ose në skajin e brendshëm nga kamerja negative ose në skajin e jashtëm nga kamerja pozitive

Pasi buza e gomës të jetë konsumuar, goma është e dëmtuar. Vendoseni automjetin tuaj në linjë dhe më pas ndërroni gomat e konsumuara.

Si ndihet veshja e kamberit?

Kërkimi jo i duhur shkakton konsumimin e skajit të gomës, duke bërë që goma të marrë një akull formë koni krem. Konsumimi i gomave Camber mund të shkaktojë një tërheqje anash. Nëse jeni duke korrigjuar vazhdimisht drejtimin tuaj dhe është gjithmonë në të njëjtin drejtim, mund t'ju duhet rregullimi i kamerës.

Blloqet e hapit të gomave tuaja janë konsumuar në një kënd — konsumimi i pabarabartë i gomave të shkaktuar nga gishti negativ ose pozitiv

Këndi i shputës i referohet nëse skajet e përparme të gomës suaj janë të drejtuara drejt përpara, drejt qendrës së automjetit ose drejt jashtë.

Shembulli më i thjeshtë i këndit të shputës është të drejtoni këpucën tuaj në një anash dhe shtyjeni përgjatë tokës. Ju do të konsumoni skajin kryesor të këpucës në një konikmodel.

Një shembull ekstrem i blloqeve të shkelës me pendë

Si ndihet këndi jo i duhur i gishtit?

Do të ndjeheni sikur automjeti po tërhiqet në njërën anë ose do të ndiheni sikur gjithmonë duhet të korrigjoni drejtimin tuaj.

Këndi i gishtit mund të jetë i fikur në rrotat e përparme ose të pasme, ose të dyja

Kur gishti i këmbës është i fikur në rrotat e pasme, blloqet e shkallës shtrëngohen së bashku dhe më pas lëshohen, duke bërë që goma të kërcejë pak dhe të ngërthehet në gomë. Shkeljet mund të shkaktohen gjithashtu nga goditjet dhe shiritat e konsumuar.

Fondimi i pabarabartë i gomave i shkaktuar nga këndi jo i duhur i gishtave

Kur këndet e kamerës dhe të gishtave të këmbës janë të fikur, shihni konsumim ekstrem dhe pupla në njërën anë të gomës.

Shiko gjithashtu: Kompleti i riparimit të tubit të tejmbushjes së radiatorit të thyer

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.