Karikuesi dixhital i baterisë nuk do të ngarkojë baterinë e vdekur të makinës

 Karikuesi dixhital i baterisë nuk do të ngarkojë baterinë e vdekur të makinës

Dan Hart

Karkuesi nuk do të karikojë baterinë e makinës së ngordhur

Pse një karikues dixhital i baterisë nuk do të karikojë baterinë e makinës tuaj të ngordhur

Tensioni i baterisë është nën specifikimet minimale

Dixhitali modern Karikuesit e baterive kryejnë një sërë testesh në baterinë e vdekur përpara se të fillojnë një cikël rimbushjeje. Në shumicën e rasteve, një karikues dixhital nuk do të fillojë as procesin e karikimit nëse voltazhi i baterisë është në ose nën 1 volt. Ky funksion sigurie është projektuar për të mbrojtur karikuesin dhe baterinë nga dëmtimi për shkak të mbinxehjes.

Përveç testit të tensionit të ulët, karikuesi do të kontrollojë gjithashtu nëse bateria po e pranon karikimin. Për shembull, nëse voltazhi i baterisë nuk rritet siç duhet gjatë procesit të karikimit (duke treguar një mungesë të mundshme të brendshme), ose nëse koha maksimale e karikimit është tejkaluar dhe bateria nuk është ende e ngarkuar, karikuesi do të ndalojë karikimin dhe do të shfaqë një sinjal gabimi.

Shiko gjithashtu: Subaru P2762

Tri mënyra për të karikuar një bateri kur karikuesi i baterisë nuk do të karikojë baterinë tuaj të ngordhur

Metoda 1: Anuloni veçoritë e sigurisë së karikuesit

Disa karikues ju lejojnë për të anashkaluar mesazhin e gabimit duke shtypur butonin e karikuesit vazhdimisht për 5 ose më shumë sekonda. Referojuni manualit të pronarit nëse shihni një mesazh gabimi.

Shiko gjithashtu: Ndërrimi i çakëllit Mercedes HID

Mënyra 2: Mashtroni karikuesin duke e lidhur baterinë e ngordhur paralelisht me një bateri të mirë

Në këtë metodë, do të përdorni kërcyesin kabllot dhe lidhni baterinë e vdekur me abateri e mirë në një automjet tjetër. Ju do ta bëni këtë për aq kohë sa të detyroni karikuesin të supozojë se voltazhi i baterisë është mjaftueshëm i lartë për të lejuar karikimin.

Mënyra më efektive për të kryer këtë procedurë është të shkëputni kabllot e baterisë në baterinë e vdekur përpara lidhjen e kabllove kërcyese. Më pas lidhni kapëset e karikuesit, të ndjekura nga kapëset e kabllove kërcyese. Sapo të bashkohen të gjitha kapëset, ndizni karikuesin. Sapo të fillojë të ngarkohet, hiqni kabllot kërcyese.

Duke shkëputur kabllot e baterisë nga bateria e ngordhur, ju eliminoni shkarkimin e energjisë nga sistemet kompjuterike të automjetit.

Metoda 3: Filloni karikimin me një karikues të vjetër jo-dixhital të baterisë

Ngarikuesit e vjetër të vjetëruar nuk e kontrollojnë tensionin e baterisë përpara se të karikojnë; ato fillojnë menjëherë, pavarësisht nga gjendja e baterisë. Përdorni një karikues të vjetër të baterisë për të rritur mjaftueshëm tensionin e baterisë, në mënyrë që karikuesi inteligjent të mund ta marrë përsipër dhe ta riparojë siç duhet baterinë.

Përdor një karikues të vjetër jo-dixhital për të ngarkuar baterinë mjaftueshëm me karikuesin dixhital më të ri për të marrë përsipër

Rekomandimet e Rick për karikuesit më të mirë të baterive

Unë nuk jam një adhurues i madh i karikuesve të njohur të baterive NOCO, por më pëlqen linja e karikuesve Clore.

Njësitë Clore Automotive PL2320 20-Amp dhe Clore Automotive PL2310 10-Amp janë disa nga më të mirat në biznes. Ata ngarkojnë acid plumbi të përmbytur standard, AGM dhe xhelbateritë e qelizave. Zgjidhni nga 6 volt ose 12 volt dhe zgjidhni shkallën e karikimit 2, 6 ose 10 amper për modelin PL2320-10, ose 2, 10, 20 amper për modelin PL2320-20.

Të dy modelet e rinovojnë automatikisht baterinë nëse i nevojitet.

SHËNIM: Ricksfreeautorepair.com merr një komision për çdo blerje të bërë nëpërmjet këtyre lidhjeve të amazonit.

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.