I përafërt boshe kur është i ngrohtë

 I përafërt boshe kur është i ngrohtë

Dan Hart

Çfarë e shkakton një boshe të ashpër kur është ngrohtë

Nëse makina juaj nis mirë kur është e ftohtë, por e ka të vështirë të fillojë kur është e ngrohtë ose ka një boshe të ashpër kur është ngrohtë, shikoni këto shkaqe të mundshme

Një rrjedhje vakuumi mund të shkaktojë boshe të ashpër kur është e ngrohtë

Pse një rrjedhje vakum mund të shkaktojë një boshe të ashpër kur është e ngrohtë, por jo e ftohtë? E thjeshtë. Kur ndizni një motor të ftohtë, kompjuteri komandon një përzierje të pasur dhe një boshe të lartë, kështu që një rrjedhje e vogël vakum ka më pak efekt në motor. Sapo motori të nxehet dhe kompjuteri të reduktojë karburantin dhe RPM-të boshe, një rrjedhje vakum bëhet shumë më e dukshme. Një rrjedhje vakum është me të vërtetë ajri që hyn në motor dhe që nuk është vënë re nga kompjuteri, kështu që kompjuteri komandon përzierjen e duhur të ajrit/karburantit, por rrjedhja bën që ajo përzierje të bëhet shumë e dobët. Ju përfundoni me një ndezje të dobët që shkakton një boshe të ashpër kur është e ngrohtë.

Gjithashtu, disa rrjedhje vakum janë të lidhura me nxehtësinë, veçanërisht me komponentët plastikë. Pra, pjesët plastike mund të mos rrjedhin kur janë të ftohta, por rrjedhin kur janë të ngrohta. Kontrolloni të gjitha zorrët e vakumit, kanalin e ajrit të marrjes dhe guarnicionin e marrjes për rrjedhje

Sensori i temperaturës së ftohësit të motorit mund të shkaktojë një boshe të ashpër kur ngrohet

Kompjuteri llogarit përzierjen e ajrit/karburantit bazuar në temperaturën e motorit, temperatura e ajrit të ambientit dhe sensori i pozicionit të mbytjes. Një sensor i temperaturës së ftohësit të motorit mund të japë lexime të gabuara ndërsa plaket. Mund të kontrolloni funksionimin e sensorit të temperaturës së ftohësit duke përdorur të dhëna të drejtpërdrejtamjetin tuaj të skanimit ose duke e testuar atë me një multimetër dixhital. Krahasoni leximet e sensorit të temperaturës së ftohësit me temperaturën aktuale të motorit duke përdorur një termometër infra të kuqe pa kontakt

Shiko gjithashtu: 2009 Diagrami i siguresave GMC Acadia

Një valvul EGR e ngecur mund të shkaktojë një boshe të ashpër

Riqarkullimi i gazit të shkarkimit duhet të ndodhë vetëm kur motori është në RPM më të lartë. Nëse valvula EGR rrjedh, do të shkaktojë një boshe të ashpër, veçanërisht kur motori është i ngrohtë. Një EGR që rrjedh mund të mos ndikojë në gjendjen boshe të ftohtë sepse përzierja e karburantit është e pasur dhe RPM-të janë të larta. Kontrolloni valvulën EGR për t'u siguruar që valvula po mbyllet siç duhet.

Injektorët e karburantit që rrjedhin mund të shkaktojnë punë të përafërt kur ngrohen

Injektorët e karburantit që rrjedhin shkaktojnë rrjedhjen e karburantit në dhomën e djegies. Kjo shpesh nuk shkakton probleme në një fillim të ftohtë, sepse pjesa më e madhe e karburantit është avulluar midis mbylljes së fundit dhe fillimit të ftohtë. Por rrjedhja e karburantit mund të shkaktojë një fiksim të zgjatur dhe fillim të vështirë kur është i nxehtë dhe më pas një boshe të ashpër për një kohë kur motori është i ngrohtë.

Sensori O2 me defekt

Kompjuteri shpërfill të dhënat nga sensori O2 kur motori ndizet i ftohtë. Kjo për shkak se sensorët O2 nuk funksionojnë siç duhet derisa të jenë në temperaturën e plotë të funksionimit. Të gjithë sensorët modernë O2 kanë një ngrohës të integruar për të shkurtuar kohën midis fillimit të ftohtë dhe kohës kur ato janë plotësisht funksionale. Jo vetëm që ngrohësit e zvogëlojnë kohën e ngrohjes, por ngrohësit në të vërtetë qëndrojnë në punë gjatë gjithë kohës që motorifunksionon për të parandaluar ftohjen e sensorëve kur jeni në punë. Normalisht, një defekt i ngrohësit do të vendoste një dritë kontrolli të motorit. Por në raste të rralla, ngrohësi mund të dështojë pa vendosur një kod. Kur kjo ndodh, sensori raporton të dhëna të gabuara në kompjuter duke rezultuar në përzierjen e gabuar të karburantit ajër.

Këto të dhëna të gabuara do të shfaqen në leximet tuaja afatshkurtëra dhe afatgjata të rregullimit të karburantit.

I veshur. Kandela

Këndija e konsumuar ka një ndezje shumë më të lehtë kur përzierja e ajrit/karburantit është e pasur dhe RPM-të janë të larta sesa kur përzierja e ajrit/karburantit është e dobët dhe RPM-të janë të ulëta.

Një rregullator i presionit të karburantit Wonky mund të shkaktojë boshllëk të përafërt kur është i ngrohtë

Edhe një herë, ky problem mund të mos shfaqet kur është i ftohtë, sepse kompjuteri komandon një përzierje të pasur dhe boshe të lartë kur është i ftohtë. Pasi të jetë ngrohur, një rregullator i keq i presionit të karburantit mund të shkaktojë një boshe të ashpër duke e anuar përzierjen për shkak të presionit të ulët të karburantit.

Çfarë nuk do të shkaktonte një boshe të ashpër kur ngrohet

Një filtër karburanti do të mos shkaktojë një boshe të ashpër kur është e ngrohtë. Një filtër i bllokuar i karburantit do të shkaktonte shumë më tepër probleme në një fillim të ftohtë kur kërkesa për karburant është më e lartë.

Shiko gjithashtu: Zhurma e brezit të gjarprit

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.