Honda Civic P0128

 Honda Civic P0128

Dan Hart

Rrigjoni kodin Honda Civic P0128

Honda ka lëshuar një buletin shërbimi 13-044 për të adresuar një kod problemi të mosfunksionimit të sistemit të ftohjes Honda Civic P0128. Buletini 13-044 zbatohet për automjetet e listuara më poshtë.

Normalisht, një kod P0128 mund të shkaktohet nga një termostat me defekt ose nga një sensor i keq i temperaturës së ftohësit të motorit. Në këtë rast Honda ka identifikuar një seri të keqe termostatesh. Por ju nuk do të jeni në gjendje t'i testoni këta termostate duke përdorur procedurat normale të testimit sepse problemi është shkaktuar nga kunja e rrotullimit.

Një kunj lëvizëse në një top të vogël të rrumbullakët të ngjitur në një shufër dhe të lidhur përmes një vrime në pllakën e jashtme të termostatit. Prodhuesit e makinave përdorin një termostat të stilit të rrotullimit, kryesisht kur termostati është i montuar në një pozicion vertikal kundrejt horizontal. Megjithatë, ndonjëherë i gjeni në motorët me një termostat me montim horizontal. Kunja e rrotullimit lejon që ajri i bllokuar të rrjedhë përtej termostatit dhe në radiator.

Ky buletin 13-044 thotë se kunja e rrotullimit në disa automjete mund të qëndrojë e hapur duke vonuar ngrohjen.

AUTOMJETET E PREKUR

2012 Civic me 1,8 L  – ALL Përveç CNG

2013 Civic 2-Der me A/T:

Shiko gjithashtu: Specifikimet e rrotullimit të dados së aksit Chevrolet

Nga VIN 2HGFG3B..DH500001 deri në 2HGFG3B..DH511144

2013 Civic 2-Dyer me M/T Me 1.8 L:

Nga VIN 2HGFG3A..DH500001 thru 2HGFG3A..DH530982

2013 Civic 4-Dyer me A/T:

Nga VIN 2HGFB2F..DH300001 në 2HGFB2F..DH301244

Nga VIN 2HGFB2F..DH500001deri në 2HGFB2F..DH542439

Nga VIN 19XFB2F..DE000001 deri në 19XFB2F..DE033981

Nga VIN 19XFB2F..DE200001 Nga VIN 19XFB2F..DE200001 DE200001 thru. Civic 4-Dyer me M/T Me 1.8 L:

Nga VIN 2HGFB2E..DH500001 deri në 2HGFB2E..DH580337

Shiko gjithashtu: 2004 Diagrami i siguresave të Chevrolet Orteku

Nga VIN 19XFB2E..DE000001 deri në 19XFB2E. termostat me një njësi të re

Vendosni guarnicionin në termostat dhe sigurohuni që të mos kontaktojë me kutinë e rrotullimit. Montoni termostatin në kabinën e termostatit me kunjin e rrotullimit në pozicionin lart.

©, 2016

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.