Gjeni rrjedhje AC

 Gjeni rrjedhje AC

Dan Hart

Mënyra më e mirë për të gjetur rrjedhje AC

Si të gjeni rrjedhje AC

Nëse e keni rimbushur kondicionerin në makinën tuaj dhe tani po fryn ajër të ngrohtë, me siguri po pyesni veten si të gjeni rrjedhjen e AC. Profesionistët përdorin dy metoda: një detektor elektronik rrjedhjeje dhe një ngjyrues për zbulimin e rrjedhjeve AC.

Si të përdorni një detektor elektronik të rrjedhjeve AC

Për të përdorur një detektor elektronik për të gjetur rrjedhjen e ajrit të kondicionuar, fillimisht plotësoni sistem me

Detektor elektronik i rrjedhjeve AC

ftohës. Më pas kaloni ngadalë detektorin rreth vendeve më të zakonshme të rrjedhjeve. Detektori elektronik i rrjedhjeve do të ndizet dhe do të bie për të treguar një rrjedhje. Avantazhi i një detektori elektronik të rrjedhjeve është se ju mund të filloni testimin sapo të mbushni sistemin.

Shiko gjithashtu: Kondicioneri i makinës ndizet ngrohtë në boshe

Si të përdorni bojë për të gjetur një rrjedhje AC

Për të gjetur rrjedhje A/C me bojë ju duhet të injektoni në sistem në një nga dy mënyrat: kur sistemi është bosh, ose duke përdorur një mjet injeksioni. Basti juaj më i mirë është të blini një komplet të tërë

Kit përmban gjithçka që ju nevojitet për të injektuar ngjyrën dhe për të gjetur rrjedhjen.

Kit përmban gjithçka që ju nevojitet për të injektuar ngjyrën dhe për të gjetur rrjedhje.

me bojë, injektor, dritë të zezë dhe syze. Mjeti i injektimit vidhoset në një portë karikimi dhe e detyron ngjyrën në sistem kur tashmë ka një ngarkesë ftohëse. Pas injektimit të bojës, vini në punë automjetin për disa ditë për të lejuar që boja të dalë pranë rrjedhjes. Më pas përdorni një dritë të zezë për të dalluar shkëlqimin e lëshuar nga boja.

Unë kampërdori të dyja metodat për të gjetur rrjedhjen e ajrit të kondicionuar. Një detektor elektronik i rrjedhjeve të ajrit të kondicionuar mund të mashtrohet nëse kohët e fundit keni përdorur ndonjë pastrues me spërkatje. Sidoqoftë, ngjyrat për zbulimin e rrjedhjeve të ajrit të kondicionuar janë mjaft të pagabueshme. Nëse drita juaj e zezë vë në dukje një rrjedhje, nuk është gënjeshtare.

A mund ta rregulloni një rrjedhje AC me izolues rrjedhjeje?

Mbuluesi i rrjedhjeve AC funksionon në disa raste. Lexojeni këtë përpara se të instaloni ndonjë produkt izolues të rrjedhjeve AC.

Shiko gjithashtu: Zëvendësues lidhës i fenerëve për llamba H7

©, 2015

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.