Ford F150 P2195, Ford F150 P2197

 Ford F150 P2195, Ford F150 P2197

Dan Hart

Rregulloni një kod problemi të Ford F150 P2195 P2197

Nëse zotëroni një Ford F150 dhe keni një nga këto kode problemesh Ford F150 P2195 ose Ford F150 P2197, lexoni këtë postim. Ford ka lëshuar një buletin shërbimi #11-3-27 për të adresuar një problem ku kodet e problemeve P2195 ose P2197 mund të shfaqen kur automjeti skanohet. TSB zbatohet për automjetet F150 2009-2010 me motorë 4,6 litra ose 5,4 litra të ndërtuar në fabrikën e kamionëve në Dearborn më 31/1/2010 ose përpara.

Shiko gjithashtu: 2007 Diagramet e rripit Ford Focus

Sinjali i sensorit të oksigjenit me ngrohje P2195 i paragjykuar/Mbërthyer i dobët B1 3>

Sinjali i sensorit të oksigjenit të nxehtë P2197 i njëanshëm/Mbërthyer i dobët B2S1

TSB zbatohet vetëm nëse keni një nga këto kode, jo të dyja në të njëjtën kohë. Nëse keni një nga këto dy kode, kontrolloni datën e ndërtimit: A ishte më 31/1/2010 apo më parë? Nëse po, zëvendësojeni sensorin e oksigjenit me një pjesë të re numër 8F9Z-9F472-E për bregun e majtë ose 8F9Z-9F472-D për bregun e djathtë .

Shiko gjithashtu: Rotorët më të mirë të frenave

Nëse F150 juaj është një model i vitit 2010 dhe ka motori 4.6L, ​​rregullimi është një përditësim i softuerit. MOS zëvendësoni sensorin e oksigjenit.

©, 2015

Ruaj

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.