Dy mënyra për të gjakosur frenat vetë

 Dy mënyra për të gjakosur frenat vetë

Dan Hart

Tabela e përmbajtjes

Dy mënyrat më të mira për të gjakosur frenat vetë

Ka shumë mënyra për të frenuar vetë frenat, por unë do t'ju tregoj dy mënyrat më të mira që nuk kërkojnë mjete të shtrenjta

Çfarë ju duhet t'i nxirrni vetë frenat

Kit për aparatin e vakumit të dorës

Mund të blini një çantë vakumi të dorës për më pak se 20 dollarë ose ta merrni me qira nga një dyqan autopjesë. Kompleti ju lejon të nxirrni frenat tuaja pa thirrur ndihmë nga një mik.

Ky komplet Thorstone Brake Bleeder nga amazon mund të përdoret për të ajrosur frenat, cilindrin kryesor, cilindrin slave të tufës dhe cilindrën kryesore të tufës. Mund të përdoret gjithashtu për të hequr lëngun e frenave nga rezervuari.

Kitu vjen me një pompë vakumi të dorës, tub vinyl, një shishe kapëse dhe pajisje gome me vidë për rrjedhjen e gjakut.

Mbi dy persona kompleti

Nëse vendosni të mos blini ose merrni me qira një komplet për gjakderdhjen me vakum, atëherë do t'ju duhet një gjatësi prej 3/16" dhe 5/16" tub vinili për të përshtatur vidën e gjakderdhjes. Ju mund të përdorni një shishe bosh uji

Mission-Automotive-16oz-Brake-Bleeding-Kit

shishe si shishe kapëse ose të blini një komplet nga çdo dyqan i pjesëve të automjeteve ose amazon.

Metoda e gjakderdhjes së frenave 1 — Gjakderdhja nga një person duke përdorur një mjet për gjakderdhjen me vakum

Një aparat gjakderdhjeje me vakum dore është mënyra më e lehtë dhe më produktive për të frenuar gjakderdhjen tuaj. Ajo merr vetëm një person dhe është e lehtë për t'u bërë.

1) Merr me qira ose blej një komplet të korrentit të vakumit në dorë

Shiko gjithashtu: Nissan P1421

2) Duke përdorur veglën e vakumit, hiqni pjesën më të madhe të lëngut të vjetër të frenavenga rezervuari i cilindrit kryesor

3) Rimbushni rezervuarin e cilindrit kryesor me lëng të freskët frenash

4) Duke ndjekur sekuencën e rrjedhjes së frenave të treguar në manualin e dyqanit, hiqni kapakun mbrojtës të gomës nga vidhosja e frenave . Më pas lironi cilindrin e rrotës ose vidën e rrymës së kalibrit në timonin e parë në sekuencë. Përdorni një çelës në fund të kutisë për të shmangur zhveshjen e vidhos rrjedhëse.

5) Ngjisni tubin dhe shishen me kapëse me vidën e rrjedhësit.

6) Duke përdorur pompën e dorës, aplikoni vakum në vidën e gjakderdhjes dhe pastaj hapeni pak derisa të shihni lëngun që rrjedh në tubin e kullimit. Vazhdoni të pomponi derisa të shihni lëng të freskët që hyn në shishen e kapëses.

Froat frenat duke përdorur një pompë vakum dore dhe shishe kapëse

7) Injoroni flluskat e ajrit që shihni duke hyrë në tub. Ky është thjesht ajri që thithet rreth fijeve të vidhave të rrjedhës.

8) Pasi të shihni lëng të freskët, mbylleni vidën e derdhjes dhe shtrëngojeni.

9) Vendosni kapakun mbrojtës të gomës mbi të. vidhosja e gjakderdhjes

Metoda e gjakderdhjes së frenave 2 — Procedura e gjakderdhjes së frenave me dy persona

1) Duke përdorur një gjeldeti ose çdo lloj pajisjeje thithëse, hiqni pjesën më të madhe të lëngut të vjetër nga rezervuari i cilindrit kryesor .

2) Rimbushni rezervuarin e cilindrit kryesor me lëng të freskët

3) Duke ndjekur sekuencën e rrjedhjes së frenave të treguar në manualin e dyqanit, hiqni kapakun mbrojtës të gomës nga vidhosja e rrjedhësit. Më pas lironi timonincilindër ose vidhos rrjedhëse të kaliperit në rrotën e parë në sekuencë. Përdorni një çelës në fund të kutisë për të shmangur zhveshjen e vidhos rrjedhëse.

4) Lidheni njërën skaj të tubit të kullimit me vidën rrjedhëse dhe tjetrën me një shishe kapëse.

5) Bëjini një shoku të pompojë pedalin e frenave derisa të forcohet. Tregojuni atyre se pedali do të shkojë në dysheme sapo të hapni valvulën e gjakderdhjes dhe se ata duhet ta mbajnë pedalin në dysheme derisa t'i thoni ta lëshojnë atë

6) Hapni valvulën e gjakderdhjes dhe kulloni lëngun.

7) Mbyllni valvulën e frenimit dhe thuajini shokut të lëshojë pedalin e frenimit.

8) Përsëritni hapat 5-7 derisa të shihni lëngun e freskët të frenave që del nga vidhosja e frenimit.

9) Për të përfunduar punën, vëreni shokun të shtypë pedalin e frenimit ndërsa hapni valvulën e frenimit dhe mbylleni atë përpara se pedali i frenimit të arrijë në dysheme.

10) Shtrëngoni vidën e frenimit dhe shtoni kapakun mbrojtës

Çfarë duhet të bëni nëse vidhosja e gjakderdhjes kapet? Kjo është mënyra e vetme më e mirë për të zhveshur rrafshnaltat gjashtëkëndore.

Mbërtheni vidën e ngulur të rrjedhësit duke përdorur një shpuese ose shufër

Me anë të shufrave ose një koke shpuese, mbyllni vidën e rrjedhësit. Më pas goditni fundin e shufrës për të këputur fijet e ndryshkura të vidhave të ajrosjes

1) Zgjidhni një shpuese që të futet mirë në vrimën e vidhos së gjakderdhjes.

2) Duke lënë rreth 1/2 ″ të bishtit që shtrihet nga maja e vidhos rrjedhëse, prerëpjesa tjetër e shpimit.

Shiko gjithashtu: Treguesi i konsumit të jastëkëve të frenave — Thërrmuesi i tasave të frenave

3) Aplikoni depërtuesin e ndryshkut në fillin e vidhos rrjedhëse.

3) Goditni skajin e prerë të shpimit me një çekiç për të goditur dhe copëtuar ndryshku, duke lejuar depërtuesin e ndryshkut të depërtojë në fijet e ndryshkura.

Për më shumë informacion se si të hiqni një vidhos të ndryshkur të frenave, shihni këtë postim

©, 2023

SHËNIM: Ricksfreeautorepairadvice.com merr një komision për produktet e blera nëpërmjet këtyre lidhjeve të Amazon.

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.