Diagrami i siguresave të Ford Taurus 2015

 Diagrami i siguresave të Ford Taurus 2015

Dan Hart

Diagrami i siguresave të Ford Taurus 2015

Kliko këtu për 2015 Ford Taurus Firing Order, boshllëku dhe çift rrotullues i kandelave, kapacitetet e lëngjeve

Ka shumë më shumë informacion në këtë faqe për automjetin tuaj.

Për të gjetur diagramet e siguresave, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e stafetës, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e sensorëve, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e modulit, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjen e ndërrimit, klikoni këtu

Për gjeni Urdhrin e ndezjes, klikoni këtu

Për të gjetur kodet më të zakonshme të problemeve dhe rregullimet për automjetin tuaj, klikoni këtu

Diagrami i siguresave të Ford Taurus ose Battery Junction Box dhe Smart Junction Box

Ky postim i Diagramit të siguresave Ford Taurus 2015 tregon dy kuti siguresash; Kutia e Ndarjes së Baterisë/Kutia e Shpërndarjes së Energjisë e vendosur nën kapuç dhe moduli i kontrollit të trupit

Shiko gjithashtu: Si funksionon një spirale ndezëse

Diagrami i siguresave Ford Taurus 2015 për kutinë e shpërndarjes së baterisë

Pika e pasme e fuqisë së policisë F1 50

F2 50 Pika e pasme e fuqisë së policisë

F3 – Nuk përdoret

F4 ​​30 Motori i fshirësit të xhamit, stafeta e fshirësit

Moduli F5 50 Sistemi i frenimit kundër bllokimit (ABS)

F6 40 Police B+

F7 30 I pa përdorur

F8 20 Moduli i panelit të hapjes së çatisë

Konzola F9 20 Power Point, e pasme

F16 40 Police B+

F17 – Nuk përdoret

Motor ventilator F18 40

F19 30 Motor starter

F20 20 Power point, panel instrumentesh (polici), Power point, konsolë përpara

F21 20 Moduli i sediljes me ngrohje të pasme

F22– Nuk përdoret

F23 30 Moduli i sediljes së shoferit (DSM), çelësi i kontrollit të sediljes, nga ana e shoferit përpara

F24 40 Stafetë e drejtimit/fillimit të policisë

F26 40 Releja e shkrirjes së xhamit të pasmë

F27 20 Power point 1, panel instrumenti (polici), çakmak përpara (polici)

F28 30 Modul sediljeje me kontroll të dyfishtë me klimë (DCSM)

F29 40 Ftohja e motorit Releja e ventilatorit #1

F30 40 Releja e ventilatorit të ftohjes së motorit #2

F31 25 Motorët dhe reletë e ventilatorit të ftohjes së motorit

F39 – Nuk përdoret

F40 30 Motorri i dritares inteligjente të majtë përpara (pa polici)

40 Police B+ (Policia)

F41 30 Motorri i dritares inteligjente të majtë të pasme

F42 30 Çelësi i kontrollit të sediljeve, pasagjeri

F43 20 Moduli i sistemit kundër bllokimit të frenave (ABS)

F45 5 moduli i sensorit të shiut

F50 15 Pasqyrat e jashtme të pasme, rrjeta e shkrirjes së xhamit të pasmë

F56 20 Jo i përdorur

F57 20 HID fener, majtas

F58 10 Generator

F59 10 Brake Position Position (BPP) switch

F60 10 Jo i përdorur

F61 – Nuk është përdorur

F62 10 A/C rele tufë

F63 15 Jo e përdorur

F64 15 Jo e përdorur

F65 30 Pompë karburanti stafetë, moduli i kontrollit të sistemit të fuqisë (PCM), moduli i kontrollit të pompës së karburantit, injektorët e karburantit

F67 20 Fluksi masiv i ajrit/Temperatura e ajrit të marrjes (MAF/IAT), Koha e ndryshueshme e boshtit me gunga (VCT) 11, 12, 22, EVAP Solenoidi i ventilimit të bombolave ​​(GTDI), valvula e pastrimit të bombolave ​​EVAP, Sensorë oksigjeni me ngrohje (HO2S) 12 dhe 22, sensorë universalë të nxehtësisë së oksigjenit 11 dhe 21

F68 20 Spina në priza (COP), transformator ndezësKondensatori

F69 20 Moduli i Kontrollit të Trajnimit (PCM)

F70 15 A/C rele tufë, moduli me lëvizje me të gjitha rrotat (AWD), aktivizuesi i grilës së grilës, Solenoidi i valvulës së rregullatorit të turbochargerit (TC) Wastegate, Valvula e anashkalimit të turbochargerit (TCBY), Kompresori me zhvendosje të ndryshueshme të kontrolluar nga jashtë (EVDC)

F73 20 Stafetë e drejtimit/nisjes së policisë

F74 20 Stafetë e drejtimit/nisjes së policisë

F78 20 HID fenerët, djathtas

F79 5 Moduli i kontrollit të lundrimit (C-CM)

F80 25 Reletë e llambave në tabaka majtas dhe djathtas, stafetë LED ndezëse Deckild, stafetë e kontrollit të ndezësit të pasmë

F81 20 llamba policie

F82 – I pa perdorur

F83 – I pa perdorur

F84 – I pa perdorur

F85 – I pa perdorur

F86 7.5 Solenoidi i kontrollit të ventilimit të bombolave ​​të avullimit – (TIVCT), stafetë e fuqisë PCM Moduli i kontrollit të grupit të fuqisë (PCM)

F87 5 Releja e drejtimit/nisjes

F89 5 Moduli i kontrollit të drejtimit të energjisë, (PSCM) Releja e motorit të ventilatorit

F90 10 Moduli i Kontrollit të Trainit (PCM)

F91 10 Moduli i kontrollit të lundrimit (C-CM)

F92 10 Sistemi i frenimit kundër bllokimit (ABS) moduli

F93 5 Releja e shkrirjes së xhamit të pasmë, Releja e lirimit të bagazhit të policisë, stafeta e dritës së zezë/pasqyrës me ngrohje, stafeta e ndezjes/nisjes

F94 30 moduli i kontrollit të trupit (BCM)

F95 -20 Nisja e policisë

Diagrami i siguresave të Ford Taurus 2015 për modulin e kontrollit të trupit

Motori i dritares elektrike F1 30, nga ana e shoferit përpara

F2 Ndërprerësi i kontrollit të sediljeve, përpara anës së makinës

F3 30 Motori i dritares me energji elektrike, pjesa e përparme në anën e pasagjerit

F4 ​​10 Kuti dorezallambë, stafetë kursyesi baterie, llambë e ndarjes së bagazhit, llambat e pasqyrës së kota,

Modulet e kontrollit të mesit, montimi i llambave të brendshme/hartë

F5 20 Furnizimi i policisë, moduli i përpunimit të sinjalit dixhital audio (DSP)

F6 5 I papërdorur

F7 7.5 Moduli i sediljes së shoferit (DSM) – me memorie Asambleja e çelësit të tastierës Moduli i derës së shoferit (DDM)

F8 10 I pa përdorur

F9 10 moduli i ndërfaqes së protokollit aksesor (APIM), moduli i ndërfaqes së kontrolleve të përparme (FCIM), moduli i monitorit të presionit të gomave (TPM)

F10 10 Run/Acc Feeds,

F11 10 Aktivizuesi i funksionit në distancë ( Moduli RFA) Moduli Head Up Display (HUD)

F12 15 Llambat me pellgje, Pasqyrat e jashtme Ndriçimi i brendshëm, ndriçimi i pasmë LED

F13 15 Dritat e kthesës përpara djathtas Montimi i llambave të pasme djathtas – (polici) djathtas Llamba e pasme ndaluese/kthese, montimi i fenerëve të djathtë

F14 15 Llambat e kthesës së përparme majtas- Kompleti i llambave të pasme majtas – (polici) Llamba e pasme e majtë e ndalimit/kthesë, montimi i fenerëve të majtë

F15 15 Montuar lart llambat e ndalimit, stafetë e llampës së ndalimit, Zvogëlimi automatik Njësia e pasqyrës së brendshme Kompletet e llambave të pasme Kondensator i llambës së pasme me montim të lartë, modul mbrojtës i diellit, llambat e kthimit

F16 10 Feneri i djathtë - rreze

F18 10 Ndërrimi i frenave Mbyllje (polici) Fuqia e fuqisë Moduli i kontrollit (PCM), Transmetuesi pasiv kundër vjedhjes – me IA, montimi i ndërprerësit pa çelës – me IA, çelësi Start/Stop – me ndërruesin e dyshemesë IA

F19 20 Opsioni i policisë

F20 20 Mbledhja e dyerve, Aktivizuesi i funksionit në distancë (RFA)moduli

F21 10 I papërdorur

F22 20 Bori, releja e bririt

F23 15 Moduli i kontrollit të kolonës së drejtimit (SCCM), grupi i panelit të instrumenteve (IPC)

Shiko gjithashtu: 2003 Diagramet e siguresave të Jeep Grand Cherokee

F24 15 Konektori i lidhjes së të dhënave (DLC), moduli i kontrollit të kolonës së drejtimit (SCCM)

F25 15 Lirimi i xhamit të ngritjes

F26 5 Çelësi start/stop – me IA, çelësi i ndezjes – pa IA

Moduli i aktivizuesit të funksionit në distancë (RFA) F27 20

F28 15 Nuk përdoret

F29 20 Moduli i kontrollit audio (ACM), moduli i sistemit të pozicionimit global (GPSM)

<4 4>F30 15 Asambletë e fenerëve majtas dhe djathtas Llambat ndihmëse parkimi përpara majtas dhe djathtas

F31 5 Ndërprerësi i pozicionit të pedalit të frenimit (BPP), moduli Autuator i funksionit të largët (RFA), moduli i kontrollit të motorit (PCM),

F32 15 Çelësat e kyçjes së dyerve, Motorët elektrikë të dritareve, Çelësi i rregullimit të dritares kryesore, moduli i mbulesës së diellit

F33 10 Nuk përdoret

F34 10 Moduli i sediljes me ngrohje prapa, Modulet e kontrollit të zbulimit të pengesave anësore Ndihmë parkimi Moduli (PAM), Videokamera Pasqyrë e brendshme me zbehje automatike

F35 Moduli 5 Head Up Display (HUD) – me kontrollin adaptiv të lundrimit Sensori i temperaturës/lagështisë në automjet, çelësi i zgjedhjes së marsheve të ulëta (polici)

F36 10 Moduli i timonit me ngrohje (HSWM)

F37 10 I papërdorur

F38 10 Pasqyra e brendshme që zbehet automatikisht Moduli i panelit të hapjes së çatisë, çelësi i kontrollit të panelit të hapjes së çatisë

F39 15 Fenerët – rrezet e gjata

F40 10 Kompletet e llambave të pasme Llambat e targave, llambat mbrapa

F41 7.5 Moduli i kontrollit të kufizimeve(RCM),

F42 5 Policia 4 kontrolli i funksionit

F43 10 I pa perdorur

F44 10 I pa perdorur

F45 5 Start Bus

F46 10 Moduli HVAC

F47 15 Rele i llambës së mjegullës

F48 30 Çelësat e rregullimit të dritares

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.