Diagramet e siguresave të Ford Edge 2015

 Diagramet e siguresave të Ford Edge 2015

Dan Hart

Diagramet e siguresave Ford Edge 2015

Ky postim tregon diagrame të shumta të siguresave Ford Edge 2015. Do të gjeni Battery Junction Box, modulin e kontrollit të trupit dhe kutinë e lidhjes së baterisë me rrymë të lartë.

Diagrami i siguresave të kutisë së bashkimit të baterisë Ford Edge 2015 Pamja e sipërme

Ford 2015 Diagrami i siguresave të kutisë së bashkimit të baterisë në skaj, pamja e poshtme

Fl 30 Nuk përdoret

F3 15 Sensori i shiut Motori i fshirjes së xhamit të pasmë

F5 20 Priza e prizës së pasagjerit të pasagjerit

F7 20 Moduli i kontrollit të sistemit të fuqisë (PCM)

F8 20 Valvula e ventilimit të kutisë së emetimit të avullimit (EVAP) Valvula për bllokimin e avullit Emetimi i avullimit (EVAP) valvula e pastrimit Solenoidet e ndryshueshme të kohës së boshtit me gunga Sensorë oksigjeni me ngrohje

F10 20 Priza e përparme e prizës

F11 15 Spina në priza (COPs)

F12 15 Moduli me lëvizje me të gjitha rrotat (AWD) Grilë aktive e grilës Pompë ftohës të ngrohësit të kabinës Solenoidi i kontrollit të kompresorit të kondicionimit (A/C) Valvula e anashkalimit të turbocharge (TCBY) Turbocharger Valvula rregulluese e valvulës së mbeturinave (TCWRVS) Solenoidi i kontrollit të presionit të vajit Valvula e anashkalimit të turbochargerit (TCBY)<3 – Jo2>F1 e përdorur

F14 – Nuk përdoret

F16 20 Priza e përparme e prizës 2

F17 20 priza e rrymës në ndarjen e bagazhit

Shiko gjithashtu: Hiqni rotorin e frenave të mbërthyer

F18 20 Montimi i fenerëve RH F19 10 Moduli i kontrollit të drejtimit me energji elektrike (PSCM)

F20 10 Asambleja e fenerëve LH Njësia e fenerëve RH Ndërprerësi i fenerëve LH Llamba e nënshkrimit RH

F21 15Pompë e lëngut të transmisionit

F22 10 tufë e ajrit të kondicionuar (A/C) dhe kompresë e ajrit të kondicionuar (A/C)

F23 15 Konvertuesi i rrymës së drejtpërdrejtë/rrymës direkte (DC/DC) me tension të ulët Afërsia Moduli i njësisë së radarit paralajmërues Head Up Display (HUD) Moduli i përpunimit të imazhit Moduli B (IPMB) Kamera e pasme e ndihmës parkimi Moduli i kontrollit anësor i zbulimit të pengesave LH (SODL) Moduli i kontrollit të zbulimit të pengesave anësore RH (SODR) Kamera e përparme e ndihmës parkimi

F24 10 I papërdorur

F25 10 Moduli i Sistemit Antibllokues të Frenimit (ABS)

F26 10 Moduli i Kontrollit të Trainit (PCM)

F27 I papërdorur

F28 10 Pompë për larjen e xhamit

F29 E pa përdorur

F30 – E pa përdorur

F31 e papërdorur

F34 15 e papërdorur

F35 – I pa perdorur

F36 I pa perdorur

F37 10 ventilator per ftohjen e vajit te njesise se transmisionit

F43 10 Çelesi i kontrollit te sediljeve te rreshtit te dyte LH

F44 20 Montimi i fenereve LH

F45 – I papërdorur F46 – Gjenerator

F47 – Ndërprerësi i pozicionit të pedalit të frenave (BPP)

F48 15 Rele i kyçjes së kolonës së drejtimit

F49 – I pa përdorur

Diagrami i siguresave të modulit të kontrollit të trupit të Ford Edge 2015

Fl 10 Llambë dorezash për dorezat RH Llamba e brendshme e rreshtit të dytë Çelësi i kontrollit të sediljes LH 2 7.5 Moduli i sediljes së shoferit (DSM) Çelësi i kontrollit të sediljes së përparme LH

F3 20 Shul i derës së shoferit

Shiko gjithashtu: Flokët e dyerve Honda CRV nuk funksionojnë

F4 5 Nuk përdoret

F5 20 I pa perdorur

F6 10 I pa perdorur

F7 10 I pa perdorur

F8 10 Joi përdorur

F9 10 Nuk përdoret

F10 5 Tastiera e hyrjes pa çelës Moduli i bagazhit të portës së pasme (RGTM) Moduli i aktivizimit të portës së ashensorit pa duar

F11 5 Nuk përdoret

F12 7.5 Moduli i ndërfaqes së kontrolleve të përparme (FCIM)

F13 7.5 Moduli i kontrollit të kolonës së drejtimit (SCCM) Grupi i panelit të instrumenteve (IPC) Moduli i portës A (GWM)

F14 10 Nuk përdoret

F15 10 Lidhja e lidhjes së të dhënave (DLC) F16 15 Nuk përdoret

F17 5 Nuk përdoret

F18 5 Ndërprerësi i ndezjes Njësia e kontrollit të nisjes

F19 7.5 Nuk përdoret

F20 7.5 Moduli i sensorit të këndit të këndit të drejtimit/F20 (SASM)

F21 5 Sensori i temperaturës dhe lagështisë në automjet

F22 5 Moduli i Sistemit të Klasifikimit të Pasagjerëve (OCSM)

F23 10 Ndërprerësi i kontrollit të dritares së derës së shoferit Moduli i panelit të hapjes së çatisë Inverter i rrymës direkte/rrymës alternative (DC/AC)

F24 20 Shulë e derës së shoferit Kapës i derës së pasagjerit Kapës i derës së pasme LH Kapës i derës së pasme RH

F25 30 Moduli i dyerve të shoferit (DDM)

F26 30 Moduli i derës së pasagjerëve (PDM)

F27 30 Moduli i panelit të hapjes së çatisë

F28 20 Moduli i përpunimit të sinjalit dixhital audio (DPS)

F29 30 Nuk përdoret

F30 30 Nuk përdoret

F31 15 Nuk përdoret

F32 10 Moduli i sinkronizimit [APIM] Moduli i ndërfaqes së kontrollit të përparmë/ekranit ( FCDIM) Moduli i Sistemit të Pozicionimit Global (GPSM) Moduli i Transmetuesit të Radios (RTM)

F33 20 Moduli i kontrollit të përparmë të audios (ACM)

F34 30 Releja e drejtimit/nisjes

F35 5 Moduli i kontrollit të kufizimeve (RCM)

F36 15 Pasqyrë e brendshme me errësim automatik të pasme me ngrohjemoduli i sediljes LH

F37 15 Moduli i timonit me ngrohje (HSWM)

F38 30 c.b. Çelësi i kontrollit të dritares së derës së pasme LH Ndërprerësi i kontrollit të dritares së derës së pasme RH

Diagrami i siguresave të kutisë së bashkimit të baterisë me rrymë të lartë Ford Edge 2015

F1 40 Clockspring/Sensor këndi i drejtimit Moduli (SASM)

F2 125 Moduli i kontrollit të trupit (BCM)

F3 50 Moduli i kontrollit të trupit (BCM) Konvertuesi i rrymës direkte/rrymës direkte (DC/DC) të tensionit të ulët

Kutia e bashkimit të baterisë F4

F5 e papërdorur

Moduli i kontrollit të drejtimit tëlektrik F6 80 (PSCM)

F7 Nuk përdoret

Generatori F8 275

F9- Bateria

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.