Çfarë janë fenerët e certifikuar CAPA?

 Çfarë janë fenerët e certifikuar CAPA?

Dan Hart

Çfarë janë fenerët e certifikuar CAPA?

CAPA do të thotë Shoqata e Certifikuar e Pjesëve të Automobilave. Organizata kryen testime të pavarura për pjesët e automobilave pas tregtimit për t'u siguruar që ato plotësojnë standardet minimale dhe janë "funksionalisht ekuivalente" me një pjesë OEM. Çdo kategori komponenti ka disa protokolle testimi që duhet të kalojë për të fituar vulën CAPA.

Cili është testimi për fenerët e certifikuar CAPA?

Protokolli i testimit CAPA 301 përfshin:

1) Testimi për pajtueshmërinë me fenerët me: Standardi Federal i Sigurisë së Automjeteve Motorike 108 për ndriçimin e automobilave

Shiko gjithashtu: Çelësi nuk do të dalë nga bllokimi i ndezjes

2) Verifikimi i madhësisë, dimensionit dhe zonës efektive të projektuar të lenteve ndriçuese (dmth: pajtueshmëria e modelit të rrezes)

3) Leximet elektrike dhe energjitike

4) Niveli i duhur i ndriçimit, fotometrisë dhe ngjyrës

5) Jetëgjatësia dhe qëndrueshmëria e parashikuar

6) Guarnicionet, ngjitësit, ngjitësit dhe pajisjet ndihmëse Pajisjet e synimit

7) Testimi metalurgjik/material (përbërja, vetitë mekanike)

8) Pamja

9) Prodhimi

Shiko gjithashtu: Leximi i presionit statik

10) Procedurat e kontrollit të cilësisë

11) Përshtatja e provës së automjetit (VTF)

12) Testimi i përputhshmërisë elektromagnetike (EMC), sipas zbatimit

Një fener i certifikuar CAPA ofron prova kundër mashtrimit

Pjesa e certifikuar CAPA përmban një vulë dypjesëshe me një numër unik dhe barkod. Nëse riparimi bëhet në një karroceri, ata do të heqin një pjesë të vulës dhe do ta vendosin në riparimnë mënyrë që të vërtetojnë se kanë përdorur pjesë të certifikuara CAPA në riparim.

Pjesa e dytë qëndron në pjesën për të vërtetuar se është autentike

Vula është projektuar për t'u vetëshkatërruar nëse dikush përpiqet të prishë atë. Me fjalë të tjera, vula nuk mund të transferohet nga një pjesë e certifikuar CAPA në një pjesë jo të certifikuar nga CAPA dhe të përdoret për të kryer mashtrime ose praktika të tjera mashtruese.

Ndërhyrja e vulave CAPA është e paligjshme. Vula e cilësisë CAPA është një element kyç i programit CAPA dhe si i tillë është në pronësi të CAPA dhe mbrohet nga ligji federal dhe ai shtetëror.

Si të gjeni një fener të certifikuar CAPA

Nëse pjesët e automobilave shitësi nuk tregon se pjesa është e certifikuar CAPA, ndoshta nuk është. Megjithatë, edhe nëse është i listuar si i çertifikuar, mund ta kontrolloni origjinalitetin pikërisht në faqen e internetit të CAPA këtu.

Mos blini vetëm sipas markës

Shumë prodhues të pjesëve pas tregtimit i përkasin CAPA por prodhuesve shpesh bëjnë dy versione të pjesëve - një që është i certifikuar nga CAPA, një që nuk është (për konsumatorët me prirje ekonomike).

Nëse certifikimi CAPA është i rëndësishëm për ju, sigurohuni që pjesa të ketë vulën CAPA mbi të.

©, 2023

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.