Çfarë është një balancues harmonik?

 Çfarë është një balancues harmonik?

Dan Hart

Si funksionon një Harmonik dhe si dështojnë?

Një balancues harmonik është i ngjashëm me një rrotull të zakonshëm, por me disa shtesa të rëndësishme. I referohet gjithashtu një amortizues të boshtit të gungës, një amortizues të dridhjeve dhe një amortizues të rrotullës me gunga. Pse do t'i duhej një rrotull të lagojë ndonjë gjë, dhe si ka të bëjë me përdorimin e fjalës "harmonike" në lidhje me një rrotull? Për të kuptuar se çfarë bën një balancues harmonik, duhet të kuptoni se si funksionon një motor me djegie të brendshme.

Kuptimi i pulseve të fuqisë

Shumica e njerëzve mendojnë se motori rrotullohet pa probleme. nuk bën. Ai rrotullohet në lëvizje dhe pulsime. Sa herë që një piston ndizet, shufra lidhëse e pistonit zbaton forcë rrotulluese në boshtin e gungës. Në të njëjtën kohë, boshti me gunga është në procesin e shtyrjes së një pistoni tjetër në një goditje kompresimi ose shkarkimi. Pra, ka forca të jashtëzakonshme kundërvepruese që aplikohen në bosht me gunga. Boshti me gunga është projektuar që të përkulet pak për të akomoduar forcat kundërvepruese për të parandaluar thyerjen. Në fakt, goditja e fuqisë në një cilindër mund të shkaktojë që boshti me gunga të rrotullohet deri në 2°. Pra, ajo që shihni në pjesën e përparme të motorit është një seri rrotullimesh pulsuese për shkak të çdo goditjeje të fuqisë dhe kthesës së boshtit të gungës. Midis çdo pulsi të fuqisë, rrotullimi i boshtit të gungës tenton të kthehet prapa, kështu që ka vërtet një kthesë përpara dhe mbrapa.

Pse keni nevojë për një amortizues ose balancues harmonik

Nëse do të montoninjë rrotull e fortë në pjesën e përparme të boshtit të gungës, çdo impuls i fuqisë dhe kthesë e boshtit të gungës do të transferohej në rripin e lëvizjes, duke i shkaktuar ato të lëkunden nga shtrirja/lirimi i vazhdueshëm i pulseve të fuqisë. Rezultati përfundimtar do të ishte një dridhje ose zhurmë harmonike e ngjashme me shkuljen e një teli kitarë. Pra, roli i balancuesit harmonik është të izolojë pulset dhe të parandalojë dridhjen e rripit dhe komponentëve të shtyrë.

Konstruksioni i balancuesit harmonik

Balansi harmonik mund të ndërtohet në dy mënyra: me gomë unazë izolimi ose me një sistem izolimi të lëngjeve. Shumica e prodhuesve të makinave zgjedhin stilin e unazës së izolimit prej gome sepse është shumë më i lirë se stili i izolimit me lëng dhe e bën punën. Një balancues harmonik i izolimit të gomës ka tre komponentë; një pjesë qendrore e rëndë ose e përpunuar e krijuar për të krijuar masë, një unazë izolimi gome dhe një rrotull të jashtme.

Ashtu si një volant në një motor, masa e pjesës qendrore është projektuar për të shtuar rrjedhën e qetë të fuqisë përmes inercisë. Rrotulloni një peshë të rëndë dhe inercia e saj e ndihmon atë të vazhdojë të rrotullohet midis pulseve të fuqisë. Pjesa qendrore e transferon atë inerci në unazën e izolimit të gomës, e cila më pas e transferon atë në rrotullën dhe rripat e lëvizjes. Asambleja e plotë jo vetëm që drejton rripat, por gjithashtu redukton dridhjet dhe zhurmën e rripit.

Një sistem izolimi i lëngjeve është i ngjashëm, por në vend që të përdorë një unazë gome, ai mbështetet në njëlëngu silikoni dhe kanalet me brazda, të ngjashme me tufat viskoze të përdorura në tifozët e radiatorëve dhe diferencialet qendrore AWD.

Si dështon një balancues harmonik?

E thjeshtë. Unaza e izolimit të gomës përkeqësohet dhe shpërbëhet. Në një situatë të rëndë dështimi, unaza e gomës shkatërrohet plotësisht dhe rrotulla shkëputet nga pjesa qendrore

Shiko gjithashtu: Ndryshoni kandelat e pasme Ford Taurus

duke shkaktuar rënien e rripave të lëvizjes.

Konstante përdredhja/zbërthimi shkakton ngrohjen e gomës. Balancuesi harmonik është krijuar për të trajtuar këtë gjenerim normal të nxehtësisë. Megjithatë, nuk është projektuar për të trajtuar nxehtësinë shtesë të shkaktuar nga mbinxehja e motorit, dështimi i ventilatorit të radiatorit dhe zvogëlimi i rrjedhës së ajrit të ndarjes së motorit nga finsat e bllokuar të radiatorit. Kjo nxehtësi shtesë mund të përshpejtojë në mënyrë dramatike përkeqësimin e unazës së izolimit të gomës.

Përveç përkeqësimit të nxehtësisë, ndotja e lëngjeve mund të përshpejtojë gjithashtu dekompozimin e unazës së izolimit të gomës. Nëse keni një rrjedhje të vajit të motorit ose rrjedhje të ftohësit që rrjedh në balancuesin harmonik, ai lëng do të degradojë gomën. Ndotja e vajit dhe ftohësit së pari zbut gomën duke shkaktuar një ndryshim në frekuencën e dridhjeve që mund ta dëgjoni nga poshtë kapuçit, por zakonisht jo nga sedilja e shoferit. Një teknik me një stetoskop mund të marrë dridhjet e një balancuesi të keq harmonik. Në disa raste, ju gjithashtu mund të shihni dridhjen e rripit, përsëri, si shkulja e një teli kitare. Si gomapërkeqësohet edhe më shumë, do të vëreni dridhje të motorit në RPM më të larta.

Cilat janë simptomat e një dështimi të balancuesit harmonik?

Zhurma e dridhjeve e lidhur me RPM-në e motorit është simptoma e hershme e parë e dështimit. Ndërsa balancuesi harmonik përkeqësohet më shumë, ai mund të kërcëjë ose të kërcëjë, duke ju bërë të mendoni se keni një rrip të keq. Shumë makina DIY dhe dyqane zëvendësojnë rripin dhe tensionuesin pa kontrolluar gjendjen e balancuesit harmonik. Pas zëvendësimit të këtyre pjesëve, dridhja mund të përmirësohet, por kjo ndodh vetëm sepse tensionuesi automatik i rripit po kompenson dridhjen e rripit. Megjithatë, nëse balancuesi harmonik nuk zëvendësohet, tensionuesi automatik i rripit do të dështojë para kohe.

Në modalitetin e dështimit përfundimtar, unaza e jashtme e rrotullës shkëputet, shkëput rripat dhe shkakton dëme të konsiderueshme të motorit (bosht gunga i thyer) ose dëmtim nën kapuç (pjesët fluturuese dëmtojnë kompresorin AC, alternatorin, pompën P.S., etj.).

Sa është riparimi dhe sa është kostoja e zëvendësimit të balancuesit harmonik?

Riparimi përfshin heqjen e të gjithë rripave të lëvizjes , duke përdorur një tarifë heqëse të balancuesit harmonik dhe duke zëvendësuar balancuesin harmonik me një njësi të re. Këtu janë kostot e zëvendësimit të balancuesit harmonik për disa marka dhe modele:

Kostoja e zëvendësimit të balancuesit harmonik 2010 Motori Ford Taurus 3,5L: Puna 1,4 orë Pjesa e Ford-it 75$  Çmimi total përafërsisht. $225

Shiko gjithashtu: Mburoja e pluhurit të frenave

Kostoja e zëvendësimit të balancuesit harmonik 2003 Toyota Camry 3.0Lmotorri: Puna .7-orë Toyota pjesa 345$ Çmimi total 415$

Kostoja e ndërrimit të balancuesit harmonik 2007 Motorri Chevrolet Malibu 3.5L: Punë .6-orë. Pjesa GM 105$ Çmimi total 165$

Kostoja e ndërrimit të balancuesit harmonik 2011 Motorri Audi A4 Sedan 2.0L Turbo: Puna 2.6-orëshe Audi pjesa 250$ Çmimi total 510$

Për informacione se si të zëvendësoni një balancues harmonik , shikoni këtë postim

©, 2017

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.