Bateria e përmbytur e përmirësuar — Përkufizimi i baterisë EFM

 Bateria e përmbytur e përmirësuar — Përkufizimi i baterisë EFM

Dan Hart

Bateria EFB

Një bateri e përmirësuar e përmbytur (bateria EFB) është një version i përmirësuar i baterisë tradicionale të acidit të plumbit të përmbytur. Përdoret në automjete me funksion të ndalimit/nisjes për të përmirësuar fuqinë e nisjes dhe të gatishmërisë dhe për të akomoduar rimbushjen e frenimit rigjenerues.

Përparësitë e baterisë EFB ndaj baterisë së përmbytur me acid plumbi

Siguron deri në 85,000 nisje në krahasim me vetëm rreth 30,000 sigurohen nga bateritë e përmbytura me acid plumbi.

Siguron deri në 30% më shumë fuqi fiksuese sesa një bateri e përmbytur me acid plumbi.

Kapërcen problemin e shtresimit të acidit që rezulton nga një periudhë e gjatë të mospërdorimit. Bateritë EFB përmbajnë tuba dhe rrugëkalime që lejojnë kombinimin ujë/acid të ripërzihet gjatë lëvizjes së automjetit.

Lejon shkarkimin dhe rimbushjen e shpejtë

Performanca e baterisë EFB është një kompromis midis acidit të plumbit të përmbytur dhe AGM

Bateritë e përmirësuara të përmbytura janë krijuar për të kursyer para. Ata performojnë më mirë se një bateri standarde e përmbytur me acid plumbi, por jo aq mirë sa një bateri AGM. Nëse automjeti juaj ishte i pajisur me një bateri EFB, duhet ta zëvendësoni atë me një bateri EFB. Instalimi i një baterie standarde me acid plumbi të përmbytur në një automjet ndalues/nisje do të rezultojë në jetëgjatësi shumë më të shkurtër të baterisë — deri në gjashtë muaj!

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.