2009 Vendndodhjet e sensorëve Ford Edge

 2009 Vendndodhjet e sensorëve Ford Edge

Dan Hart

2009 Vendndodhjet e sensorëve të Ford Edge

Imazhi i paraqitur këtu nuk përfaqëson sensorët që mund të gjeni në automjetin tuaj. Ky postim liston të gjithë sensorët në automjet.

Gjeni shumë informacione të tjera për automjetin tuaj Ford.

Për të gjetur diagramet e siguresave, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e stafetës, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e sensorëve, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e modulit, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e çelësit, klikoni këtu

Për të gjetur urdhrin e shkrepjes, klikoni këtu

Vendndodhjet e sensorit Ford Edge 2009 dhe 2009 Vendndodhjet e sensorit MKX Lincoln

Pozicioni i pedalit të gazit (APP) Sensori (Buza) në krye të pedalit të gazit.

Pozicioni i pedalit të përshpejtuesit (APP) Sensori (MKX) në krye të pedalit të gazit.

Sensori i transduktorit të presionit të ajrit të kondicionuar (Buza) Përpara djathtas i ndarjes së motorit.

Sensori i transduktorit të presionit të kondicionerit (MKX) Përpara djathtas i ndarjes së motorit.

Sensori 1 i pozicionit të boshtit të kamionit Pjesa e pasme e bregut të cilindrit të djathtë.

Sensori 2 i pozicionit të boshtit të boshtit. Pjesa e pasme e bregut të cilindrit të majtë.

Sensori i pozicionit të boshtit të gungës Pjesa e poshtme e majtë e pasme e motorit.

Sensori i përplasjes (mbrapa majtas) majtas çerek paneli i pasmë.

Sensori i temperaturës së kokës së cilindrit përpara i bregut të cilindrit të djathtë.

Sensori i temperaturës së ajrit të shkarkimit të avulluesit në anën e majtë të njësisë HVAC.

Sensori i përparmë i goditjes (majtas) (Buzë ) Pjesa e përparme e majtë e ndarjes së motorit.

Sensori i përparmë i ndikimit (majtas) (MKX) Përpara majtasndarja e motorit.

Sensori i goditjes së përparme (djathtas) (Buza) Djathtas, pjesa e përparme e ndarjes së motorit.

Sensori i përparmë i goditjes (djathtas) (MKX) Pjesa e përparme e djathtë e ndarjes së motorit.

Sensori i nivelit të karburantit në pjesën e sipërme të rezervuarit të karburantit.

Sensori i presionit të rezervuarit të karburantit brenda rezervuarit të karburantit.

Sensori i oksigjenit me ngrohje (HO2S) #11 Pjesa e pasme e djathtë e motorit.

Oksigjeni me ngrohje Sensori (HO2S) #12 Përpara djathtas i motorit.

Sensori i oksigjenit me ngrohje (HO2S) #21 Ana e majtë e motorit.

Sensori i oksigjenit me ngrohje (HO2S) #22 Pjesa e pasme e majtë e motorit.

Sensori i temperaturës në automjet në anën e majtë të pultit.

Dera e shoferit të tastierës së hyrjes pa çelës.

Sensori i goditjes në anën e majtë të pasme të motorit.

Rripi i zbulimit të pengesave të portës së ashensorit (Majtas) Ana e majtë e portës së ashensorit.

Rripi i zbulimit të pengesave të portës së ashensorit (djathtas) Ana e djathtë e portës së ashensorit.

Sensori i dritës qendra e sipërme e dashit.

Rrjedha/hyrja masive e ajrit Temperatura e ajrit (MAF/IAT)

Sensori (Buza) në kanalin e ajrit të marrjes.

Fluksi në masë/Temperatura e ajrit të marrjes së ajrit (MAF/IAT)

Sensori (MKX) Në kanalin e ajrit të marrjes.

Sensori i klasifikimit të pasagjerëve (OCS) 1 Ana e djathtë e sediljes së pasagjerit të përparmë.

Sensori i klasifikimit të pasagjerëve (OCS) 2 Nën sediljen e pasagjerit.

Udhëtarja Sensori i klasifikimit (OCS) 3 Nën sediljen e pasagjerit.

Shiko gjithashtu: Drita e kontrollit të tërheqjes është ndezur

Sensori i Klasifikimit të Pasagjerëve (OCS) 4 Nën sediljen e pasagjerit.

Sensori i Jashtëm i temperaturës (Buza) Përpara në të djathtë të dhomës së motorit.

Sensori i temperaturës së jashtme(MKX) Përpara djathtas i ndarjes së motorit.

Sensori i ndihmës parkimi (brenda majtas) (Buzë) Ana e majtë e parakolpit të pasmë.

Sensori i ndihmës parkimi (brenda majtas) (MKX) Ana e majtë e Parakolpi i pasmë.

Sensori i ndihmës parkimi (E brendshme djathtas) (Buza) Ana e djathtë e parakolpit të pasmë.

Sensori i ndihmës parkimi (djathtas i brendshëm) (MKX) Ana e djathtë e parakolpit të pasmë.

Sensori i ndihmës parkimi (i jashtëm majtas) (Buza) Fundi i majtë i parakolpit të pasmë.

Sensori i ndihmës parkimi (majtas i jashtëm) (MKX) Fundi i majtë i parakolpit të pasmë.

Sensori i ndihmës parkimi (E djathta e jashtme) (Edge) Fundi i djathtë i parakolpit të pasmë.

Sensor i ndihmës parkimi (djathtas i jashtëm) (MKX) Fundi i djathtë i parakolpit të pasmë.

Transmetues pasiv kundër vjedhjes Ana e majtë e dashit .

Sensori i pozicionit të gjurmës së sediljes (përpara majtas) Nën sediljen e shoferit.

Sensori i goditjes anësore (Shoferi 1) Shtylla e majtë "B".

Sensori i goditjes anësore (pasagjeri 1 ) Baza e shtyllës së djathtë "B".

Sensori i ndikimit anësor (djathtas pas) Paneli i pasmë i djathtë.

Grupi i sensorëve të kontrollit të qëndrueshmërisë Nën sediljen e pasme djathtas.

Këndi i timonit Sensori i timonit.

Sensori i shpejtësisë së rrotës (Përpara majtas) (Buza) Pjesa e përparme e rrotës së majtë.

Sensori i shpejtësisë së rrotës (përpara majtas) (MKX) Qendra e rrotës së përparme të majtë.

Shiko gjithashtu: 2008 Diagrami i siguresave të Ford Explorer

2>Sensori i shpejtësisë së rrotës (Prapa majtas) Qendra e rrotës së majtë të pasme.

Sensori i shpejtësisë së rrotës (përpara) (Buza) Qendra e rrotës së përparme djathtas.

Sensori i shpejtësisë së rrotës (përpara djathtas) (MKX ) Shpërndarja e rrotës së përparme të djathtë.

Sensori i shpejtësisë së rrotës (Djathtas pas) Qendra e rrotës së pasme të djathtë.

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.