2007 Diagrami i siguresave të Ford Taurus

 2007 Diagrami i siguresave të Ford Taurus

Dan Hart

Diagrami i siguresave të Ford Taurus 2007

Ky Diagram i siguresave Ford Taurus i vitit 2007 tregon dy kuti siguresash; Kutia e Ndarjes së Baterisë/Kutia e Shpërndarjes së Energjisë e vendosur nën kapuç dhe Kutia Smart Junction Box/Paneli i siguresave të ndarjes së pasagjerëve që ndodhet nën vizën në të majtë të timonit, pranë pedalit të frenimit. Ford përfshin gjithashtu një qendër stafetë.

Ka shumë më tepër informacion në këtë faqe për automjetin tuaj.

Për të gjetur diagramet e siguresave, klikoni këtu

Për të gjeni vendndodhjet e stafetës, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e sensorëve, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e modulit, klikoni këtu

Për të gjetur vendndodhjet e ndërrimit, klikoni këtu

Për të gjetur urdhrin e shkrepjes, klikoni këtu

Për të gjetur kodet më të zakonshme të problemeve dhe rregullimet për automjetin tuaj, klikoni këtu

Diagrami i siguresave Ford Taurus 2007 Kutia e bashkimit të baterisë

Diagrami i siguresave Ford Taurus 2007 Kutia e bashkimit të baterisë

F1.01 60 Smart Junction Box

F1.02 30 PCM rele power

F1.03 60 Smart Junction Box

F1.04 10 ndërprerësi Ventilator i ftohjes së motorit motori 1

F1.05 40 Motori i ventilatorit të ftohjes së motorit

F1.06 – i papërdorur

F1.07 40 Rele i startit, Çelësi i ndezjes

F1 .08 – nuk është përdorur

F1.09 20 Releja e frenave të ventilatorit për ftohjen e motorit

F1.10 20 Motori i ventilatorit të ftohjes së motorit 2

F1.11 50 Releja e shkrirjes së xhamit të pasmë 2

F1.12 – nuk përdoret

F1.13 40 moduli i kontrollit ABS

F1.14 – i pa përdorur

F1.15 20 ABSmoduli i kontrollit

F1.16 20 Releja e pompës së karburantit

F1.17 20 Njësia e kontrollit të pasmë, ndërruesi i CD-së

F1.18 10 Moduli i kontrollit të motorit (PCM), A/ Releja e tufës C, valvula e kontrollit të ajrit në punë (IAC)

F1.19 – nuk përdoret

F1.20 – nuk përdoret

F1.21 – nuk përdoret

F1.22 5 Ngrohës pozitiv i ventilimit të karterit

F1.26 10 Gjenerator

F1.27 5 Njësia e kontrollit të pasmë (RCU)

Shiko gjithashtu: VW P2015

F1.28 15 AX4S/ Transmisioni 4F50N (7000), stafeta e tufës së ajrit të kondicionuar, valvula e ventilimit të kutisë së kutisë së emetimit të avullimit (EVAP), sensori i oksigjenit (O2S), sensori i rrjedhës së ajrit në masë (MAF)

2007 Ford Taurus Diagrami i siguresave Kutia e zgjuar e kryqëzimit

2007 Ford Taurus Fuse Diagram Kutia e zgjuar e kryqëzimit

F2.07 20 Releja e shkrirjes së dritares së pasme

F2.08 40 Releja e motorit të ventilatorit

F2. 10 30 Ndërprerës Rele aksesor, Çelësi i rregullimit të sediljeve

F2.11 10 Feneri, majtas, drita e ulët

F2.12 15 Feneri, djathtas, Feneri, majtas, dritat e gjata

F2.13 – i papërdorur

F2.14 – i papërdorur

F2.15 10 Feneri, djathtas, rrezet e ulëta

F2.16 – i pa përdorur

F2.17 15 Ndërprerësi i çaktivizimit, Ndërprerësi i pozicionit të pedalit të frenave

F2.18 15 Rele parkimi me llambë automatike, Çelësi kryesor i dritës

F2.19 10 Treguesi i shkrirjes, Pasqyrat me ngrohje

F2.20 10 Moduli i kontrollit të kufizimeve, moduli i sensorit të peshës së sediljes

F2.21 15 Sensori i diapazonit të transmisionit dixhital (DTR) (Qarku i stafetës së startuesit)

F2.22 15 Rele i larjes së xhamit , Panel i integruar i kontrollit, Njësia e pasqyrës së brendshme elektrokromatike, Instrumentigrup, Kutia e Ndarjes inteligjente (SJB), Hot in Run ose Acc

F2.23 30 Releja e funksionimit/parkimit të fshirësit, Releja e lartë/e ulët e fshirësit, Motori i fshirësit të xhamit (17500)

F2. 24 – i papërdorur

F2.25 20 Çakmak puro, përpara

F2.26 20 Reletë e kyçjes së derës, Rele për shkyçjen e derës, Rele për shkyçjen e derës së shoferit, Rele për lirimin e kapakut të bagazhit

F2.27 10 Stafetë e shkrirjes së xhamit të pasmë, Servo e kontrollit të shpejtësisë, moduli i kontrollit ABS, bllokimi i ndërrimit të frenave, Çelësi i kontrollit të tërheqjes, Aktivizuesi i përzierjes së temperaturës, Asambleja e çelësit të përzgjedhësit të funksionit

F2.28 15 Gama e transmetimit dixhital ( Sensori DTR (sinjal i kundërt), Çelësi shumëfunksional (Sinjalet e kthesës)

F2.29 20 Power point

F2.30 10 Stafetë e llambave të brendshme, Releja e kursimit të baterisë, Llamba e dhomës së bagazhit, e jashtme e pasme Çelësi i pasqyrës së pamjes, Llamba e kutisë së dorezave

Shiko gjithashtu: Çfarë është nëndrejtimi

F2.31 10 Moduli i kontrollit të klimës në distancë (RCC), Rele motori i ventilatorit, paneli i integruar i kontrollit, ndërprerësi i presionit të çiklizmit të tufës A/C

F2.32 10 Grupi i instrumenteve (10849), Paneli i kontrollit të integruar (18C858), Kutia e zgjuar e kryqëzimit (SJB), Nxehtësia në nisje ose vrapim, Treguesi i çaktivizimit të jastëkut të ajrit të pasagjerit (PAD)

F2.33 15 Kontrolli i klimës në distancë (RCC) moduli, grupi i instrumenteve, çelësi shumëfunksional, paneli i integruar i kontrollit, Smart Junction Box (SJB) B+

F2.34 5 Smart Junction Box (SJB), Hot in Start

F2.35 10 Kryesore kalimi i dritës në Ndriçim

F2.36 2 stafetë e fuqisë PCM

F2.37 25 Rele i llambës së autollambës,Ndërprerësi shumëfunksional, DRL

F2.38 15 Konektori i lidhjes së të dhënave (DLC), releja e bririt

F2.39 – nuk përdoret

F2.40 – nuk përdoret

F2.41 – i pa përdorur

F2.42 – i pa përdorur

2007 Ford Taurus Relay Center

2007 Ford Taurus Fuse Diagram Relay Center

Dan Hart

Dan Hart është një entuziast i automobilave dhe ekspert në riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave. Me mbi 10 vjet përvojë në industri, Dan ka përmirësuar aftësitë e tij përmes orëve të panumërta të punës në marka dhe modele të ndryshme. Pasioni i tij për makinat nisi që në moshë të vogël dhe që atëherë e ka kthyer në një karrierë të suksesshme.Blogu i Danit, Këshilla për riparimin e makinave, është një kulm i ekspertizës dhe përkushtimit të tij për të ndihmuar pronarët e makinave të trajtojnë çështjet e zakonshme dhe komplekse të riparimit. Ai beson se të gjithë duhet të kenë disa njohuri bazë për riparimin e makinave, pasi kjo jo vetëm kursen para, por gjithashtu fuqizon individët që të marrin kontrollin e mirëmbajtjes së automjetit të tyre.Nëpërmjet blogut të tij, Dan ndan këshilla praktike dhe të lehta për t'u ndjekur, udhëzues hap pas hapi dhe teknika për zgjidhjen e problemeve që zbërthejnë konceptet komplekse në gjuhë të kuptueshme. Stili i tij i të shkruarit është i arritshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm si për pronarët fillestarë të makinave ashtu edhe për mekanikët me përvojë që kërkojnë njohuri shtesë. Qëllimi i Dan është t'i pajisë lexuesit e tij me njohuritë dhe besimin e nevojshëm për të trajtuar vetë detyrat e riparimit të makinave, duke parandaluar kështu udhëtimet e panevojshme te mekanikët dhe faturat e shtrenjta të riparimit.Përveç mirëmbajtjes së blogut të tij, Dan drejton gjithashtu një dyqan të suksesshëm riparimi makinash ku ai vazhdon t'i shërbejë komunitetit të tij duke ofruar shërbime riparimi me cilësi të lartë. Përkushtimi i tij për kënaqësinë e klientit dhe angazhimi i tij i palëkundur për të ofruarmjeshtëria e jashtëzakonshme i ka dhënë atij një bazë besnike klientësh gjatë viteve.Kur ai nuk është nën kapuçin e një makine ose nuk shkruan postime në blog, mund ta gjeni Danin duke shijuar aktivitete në natyrë, duke marrë pjesë në shfaqje makinash ose duke kaluar kohë me familjen e tij. Si një entuziast i vërtetë i makinave, ai është gjithmonë i përditësuar me tendencat më të fundit të industrisë dhe ndan me padurim njohuritë dhe rekomandimet e tij me lexuesit e blogut të tij.Me njohuritë e tij të mëdha dhe pasionin e vërtetë për makinat, Dan Hart është një autoritet i besuar në fushën e riparimit dhe mirëmbajtjes së makinave. Blogu i tij është një burim i paçmuar për këdo që kërkon të mbajë automjetin e tij të funksionojë pa probleme dhe të shmangë dhimbje koke të panevojshme.