Заптивка на заптивка за глава - дали функционира?

 Заптивка на заптивка за глава - дали функционира?

Dan Hart

Содржина

Дали навистина можете да поправите заптивка за глава со заптивка за глава?

Еве ја лошата вест: Најчесто заптивките на заптивките за глава не работат. Дури и ако е така, никогаш не е трајно решение. Дали работи на вашиот мотор зависи од тоа како откажала заптивката на главата. Еве неколку сценарија за неуспех на дихтунгот на главата

Вашата заптивка на главата откажа ПО прегревањето на моторот

Извинете, заптивката на заптивката за глава нема да работи за вас во овој случај. Тоа е затоа што главата на цилиндерот најверојатно е искривена од прегревањето. време и ги добивате сите или некои од овие симптоми:

• Меурчиња во резервоарот за враќање на течноста за ладење

• Брзо прегревање за неколку минути по палењето на моторот

• Црево на радијаторот го издувал моторот или радијаторот

• Бел чад излегува од издувната цевка дури и откако моторот се загреал.

• Капачето на радијаторот или капачето на резервоарот за враќање на течноста за ладење се издувало

• Топлата течност за ладење истекува од цревото за прелевање на радијаторот или резервоарот за течноста за ладење

Исто така види: Локации на модулите на Форд Еџ 2007 година

• Нивоата на течноста за ладење се секогаш ниски и мора постојано да додавате течност за ладење и нема знаци за истекување на течноста за ладење.

Сите овие се симптоми на дефект на дихтунгот на главата помеѓу цилиндерот и преминот на течноста за ладење. Бидејќи заптивката на главата откажа помеѓуцилиндарот и преминот на течноста за ладење, вашиот мотор пумпа врел издув директно во системот за ладење. Високиот притисок го принудува течноста за ладење да излезе од одводот на резервоарот за течноста за ладење или од одводот на радијаторот. Високиот притисок, исто така, може да предизвика испуштање на цревото на радијаторот, издувување од капачето на ладилникот или капачето на резервоарот за враќање на течноста за ладење.

Покрај сите горенаведени симптоми, ваквото пробивање може да предизвика моторот да изгори течноста за ладење. Како што моторот се лади и притисокот на системот за ладење паѓа, течноста за ладење навлегува во цилиндерот и се согорува при следното стартување. Ако постојано ја надополнувате течноста за ладење, или тече течноста за ладење или гори течноста за ладење.

Дали заптивката на главата на заптивката ќе работи за ваков вид дефект на дихтунгот? присуство на висока топлина. Значи, дефектот на заптивката на главата помеѓу цилиндерот и преминот за ладење е еден од ретките случаи каде што може да работи заптивката.

Имате течност за ладење во маслото или масло во течноста за ладење

Извинете повторно, но и тука нема да работи заптивката за глава. Тоа е затоа што заптивката на главата откажа помеѓу преминот за масло и преминот на течноста за ладење. Нема доволно топлина во оваа област за да се зацврсти заптивката на заптивката за глава и да се запре истекувањето.

Како функционира заптивката на заптивка за глава?

Заптивките за заптивки за глава може да се направат од различни суровини вклучувајќи натриум силикат, полимери активирани со топлина, керамички микрофибри, бакарчестички и органски соединенија.

Bars Leaks HG1 или CRC’s KW FiberLock sealer се само две од поновите заптивки со нано-технологија. Тие работат во процес во два чекора каде што прво ја затвораат празнината, а потоа ја запечатуваат.

Температурно осетливите хемикалии се прикачуваат на материјалот на приклучокот и се топат од суспензијата за да формираат подолготрајни.

Многу запечатувачи од овој тип користат натриум силикат и врзувачки материјал . „Стаклото“ во натриум силикат се активира од висока топлина, каков што се наоѓа околу челичниот прстен на врвот на цилиндерот. Нано честичките формираат лепенка долж најжешките области на заптивката на главата и продолжуваат да се градат додека не се запечати пробивот.

Натриум силикатни заптивки не го затнуваат вашиот радијатор или јадрото на грејачот бидејќи нема доволно топлина за да се стопи стаклото е надвор од суспензијата.

Што предизвикува истекување на дихтунгот на главата?

Прегревање, причина број 1 за дефект на заптивката на главата

Причина број 1 за дефект на заптивката на главата е моторот прегревање. Протекување на течноста за ладење, истрошена пумпа за вода, приклучен радијатор или неисправен вентилатор на радијаторот може да предизвикаат прегревање на вашиот мотор. Ако возите кога вашиот мотор се прегрее, веројатно ќе ја искривувате главата на цилиндерот што ќе предизвика дефект на дихтунгот на главата.

Исто така види: Нискиот страничен притисок со наизменична струја е превисок

Занемарувањето на системот за ладење е причина број 2 за дефект на дихтунгот на главата

Талото за ладење прави повеќе отколку да се спречи замрзнување. Исто така, спречува корозија и електролиза во вашиот мотор и системот за ладење. Анти-Корозивните адитиви во течноста за ладење се трошат со текот на времето. Ако не ја менувате течноста за ладење според препораките на производителот на автомобили, корозијата и електролизата на крајот ги оштетуваат површините за заптивање и дихтунзите во моторот. Корозијата околу „прстенот за палење“ на заптивката на главата на цилиндерот овозможува како издувните гасови да изгорат до каналите за ладење.

Занемарувањето на промената на маслото е третата најчеста причина за дефект на заптивката на главата

Како течноста за ладење, моторното масло содржи антикорозивни адитиви и неутрализатори на киселина. Ако не го менувате вашето масло според препораките на производителите на автомобили, вашето масло е затоа што е кисело и корозивно, што може да го оштети материјалот на дихтунгот на главата.

Сега ајде да зборуваме за најдобрите кандидати за обид за заптивка на дихтунзи за глава

1) Прво, вашиот мотор мора да држи течност за ладење најмалку 20 минути без прегревање. Ако не може да го стори тоа, заборавете на заптивката на заптивката за глава.

2) Ако главата на цилиндерот не е искривена поради прегревање, но заптивката на главата се влошила поради лош дизајн, предзапалување или корозија (не се прегрее), тогаш можете да го фрлите. Во овие случаи, заптивките често имаат околу 50% успешност.

Дали поскапите заптивки за глави работат подобро?

Не. Сите тие работат со истите основни технологии. Скапите користат возбуда и гаранции за да ве намамат.жртви, потроши 100 долари и купи ги скапите заптивки.

Прочитајте ги упатствата пред да купите заптивка

Еве што се работи за заптивките за глави; повеќето заптивки не се компатибилни со течноста за ладење. Значи, мора да го испуштите целиот (и мислам на целиот) систем за ладење и да ги наполните моторот и радијаторот со обична вода пред да го додадете заптивката.

Тоа значи дека треба да ги исплакнете радијаторот, јадрото на грејачот и блок (повлекување на навојните блок приклучоци). Потоа го истурате материјалот со вода и го вклучувате моторот на одреденото време. Потоа мора повторно да го исцедите системот и да го оставите отворен за воздух 24 часа. Само откако ќе го направите тоа, можете да наполните со течност за ладење.

Истекувањето мора да биде доволно мало за да ви овозможи да го вклучите моторот доволно долго без да истекува за да работи заптивната смеса. Тоа е подвиг сам по себе бидејќи штом моторот ќе достигне работна температура и ќе создаде притисок, обично почнува да протекува.

Конечно, заптивките на заптивките за глава се привремен лек

Никогаш не се залажувајте да мислите дека сте поправиле проблемот засекогаш. Ако заптивката за заптивка на главата работи, почнете да штедите за вистински поправка.

© 2012

Зачувај

Зачувај

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.