Заменете игла на шарката на вратата на автомобилот

 Заменете игла на шарката на вратата на автомобилот

Dan Hart

Како да го замените иглата на шарката на вратата од автомобилот

Изабената игла на шарката на вратата од автомобилот ќе предизвика вашата врата да попушта и повеќе да не се усогласува со ударот на вратата. Ако сте го занемариле подмачкувањето на шарките, ќе завршите со истрошена игла на шарката на вратата од автомобилот. Можете сами да ги замените иглата и чаурите на шарката на вратата од автомобилот со алатка за компресор со пружина.

Исто така види: Наредба за отпуштање Ford Explorer 4.0L 2009 година

Купете пружински компресор на шарките на вратата од автомобилот, иглички и чаури

Некои продавници за автоделови продаваат шарка за замена иглички и чаури. Ако не можете да ги најдете деловите за вашето возило, пробајте ги овие онлајн добавувачи

clipsandfasteners.com

cliphouse.com

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи на Ford Fusion 2012 година

auveco.com

millsupply.com

autometaldirect.com

Користете ја алатката за компресор со пружина на вратата за да ја компресирате пружината

Поддржете ја тежината на вратата со помош на подна дигалка. Потоа отворете ги челустите на алатката за компресор и лоцирајте ги на пружините намотки. Затегнете ја централната завртка на компресорот за да ја компресирате пружината. Потоа користете чекан и удар за да ја издигнете старата игла на шарката нагоре и надвор. Користете ја истата техника за да ги истерате старите чаури со иглички.

Потпрете ги новите чаури во шарката со помош на чекан. Потоа повторно вметнете ја компресираната пружина и лизнете ја новата игла на шарката во положбата. Ако иглата на шарката е назабена, допрете го на своето место. Во спротивно. инсталирајте ги клиповите „Е“ за да го обезбедите.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.