Цена за замена на прекинувачот за палење

 Цена за замена на прекинувачот за палење

Dan Hart

Трошоци за замена на прекинувачот за палење — цилиндар наспроти прекинувач

Mazda CX-7 прекинувач за палење

Замена на прекинувачот за палење може да бара доста расклопување на управувачкиот столб, во зависност од годината , марка, модел на вашето возило. На пример, за да дојдете до вистинскиот прекинувач за палење на SUV Mazda CX-7 од 2010 година, прво мора да го расклопите горниот дел од управувачкиот столб. Тоа значи да ги отстраните пластичните обвивки и цилиндерот за заклучување пред да можете да пристапите до прекинувачот; тие се две посебни компоненти. Задната страна на цилиндерот за заклучување се вклопува во вдлабнатината во прекинувачот за палење. Кога ќе го ротирате цилиндарот за заклучување, тој го врти прекинувачот за палење.

Значи, цената за замена на прекинувачот за палење за ова конкретно возило е околу 1,3 часа работа и околу 80 долари за прекинувачот за палење. Сметајте околу 225 долари за да го замените прекинувачот за палење на ова возило.

Прекинувач за палење наспроти цилиндерот за заклучување

Многу пати кога возачот мисли дека има лош прекинувач за палење, тие всушност имаат цилиндер за брава. Има голема разлика.

Симптоми на лоша брава на цилиндарот

• Тешко е да се вметне клучот во бравата (мора да се тресне за да се вметне до крај)

• Тешко се вади клучот од бравата

• Тешко се ротира: се врзува додека се врти, се меле додека се врти, нема да се врти.

Пред да го замените цилиндарот за заклучување, обидете се да го подмачкате со сув тефлонски лубрикант спреј или графит. За повеќе информацииза тоа како да се подмачкува цилиндерот за заклучување, видете го овој пост.

Симптоми на лош прекинувач за палење

• Клучот не се врти и сте го елиминирале цилиндерот за заклучување како причина

• Електричните компоненти не се напојуваат. Моторот работи, но нема да запали. Моторот нема да свитка. Електричните контакти во цилиндарот за заклучување може делумно или целосно да откажат. Прекинувачот ми дозволува моторот да свитка, но не и да го префрли напојувањето на компјутерите или другите електрични додатоци.

• Возилото застанува додека возите. Ова е она што се случи со неисправните прекинувачи за палење во доцните 1990-ти и почетокот на 2000 година на возилата на моделот GM. Прекинувачите за палење откажаа додека возите, при што беше исклучена струјата на моторот и системите на воздушните перничиња. Погледнете ја оваа објава за повеќе информации за дефектот на прекинувачот за палење GM.

Кога да го замените цилиндарот за заклучување

Ако продолживте да користите цилиндар со леплива брава, можете да го истрошите до точка каде што повеќе не функционира. Тогаш ќе треба да го замените. Имате две опции:

Исто така види: P0340 Џип

Ако имате клуч со транспондер

Купете нов цилиндар за заклучување и платите на автомобилски бравар за повторно клучување на цилиндерот за заклучување за да го користи вашиот постоечки клуч. На тој начин, нема да морате да го репрограмирате системот за заштита од кражба на вашето возило за да препознае нов клуч.

Заменете ги бравата и клучот и повторно програмирајте го системот за заштита од кражба

Понекогаш ова е поевтина опција. Лошата страна е што ќе имате два клуча завозило; еден за цилиндарот на новата брава и друг за вратите и багажникот.

Исто така види: Симптоми на лош катализатор

Трошоци за замена на прекинувачот за палење ако бравата е уништена

Ако крадци упаднале во вашето возило и го оштетат цилиндерот на бравата и куќиштето на цилиндарот на бравата, веројатноста е дека ќе треба да го замените склопот на бравата за палење на моторот. Тоа ќе вклучи одредено дупчење и целосно расклопување на горниот дел од вашиот управувачки столб. Деловите за оваа поправка се многу повеќе од едноставна замена на прекинувачот за палење или замена на цилиндерот за заклучување.

Ќе ги користиме цените на Mazda за ова. Склопот за замена на прекинувачот за палење со нов цилиндар за заклучување, клучеви и ремен за жици чини околу 500 долари без паметен клуч или 897 долари со паметен клуч. Трошоците за работна сила чинат околу 250 долари, така што вкупната поправка може да чини помеѓу 750 и 1.147 долари.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.