Спецификации за вртежен момент на навртката на Volvo

 Спецификации за вртежен момент на навртката на Volvo

Dan Hart

Спецификации за вртежен момент на навртката на навртката на Volvo

Еве ги спецификациите за вртежен момент на навртката на навртката на Volvo

C30

2008 96 ft-lbs

2010-11 81 ft -lbs

2012 96 ft-lbs

2013 81 ft-lbs

C30/C70

(w/вградена прирабница) 2009 96 ft-lbs

(без вдлабна прирабница) 2009 81 ft-lbs

C70

2001-04 81 ft-lbs

2006-08 96 ft- lbs

2010-11 81 ft-lbs

2012 96 ft-lbs

2013 81 ft-lbs

Cross Country 2001-02 100 ft-lbs lbs

S40

2001-07 81 ft-lbs

2008 96 ft-lbs

(w/вградена прирабница) 2009 96 ft-lbs

(без вдлабна прирабница) 2009 81 ft-lbs

2010-11 81 ft-lbs

S60 2001-09 103 ft-lbs

S60/S60

Cross Country

(Фаза 1) 2011-17 15 ft-lbs

(Фаза 2) 2011-17 103 ft-lbs

S60R 2004-07 103 ft-lbs

S80 2001-06 103 ft-lbs

(Фаза 1) 2007-16 15 ft-lbs

(Фаза 2) 2007-16 103 ft-lbs

S90/V90

(фаза 1) 2017 3 ft-lbs

Исто така види: Лубрикант за сопирачки

(фаза 2) 2017 37 ft-lbs

(Фаза 3) 2017 103 ft-lbs

V40

2001-02 103 ft-lbs

2003-04 81 ft-lbs

V50

2005-07 81 ft-lbs

2008 96 ft-lbs

(w/вградена прирабница) 2009 96 ft-lbs

Исто така види: Алатка за отстранување на пружината на сопирачките

(w /o Вдлабна прирабница) 2009 81 ft-lbs

2010-11 81 ft-lbs

V60/V60

Cross Country

(Фаза 1) 2015-17 15 ft-lbs

(фаза 2) 2015-17 103 ft-lbs

V70 2001-07 103 ft-lbs

(фаза 1).2008 -10 15 ft-lbs

(фаза 2).2008-10 103 ft-lbs

V70R 2004-07 103 ft-lbs

XC60

(Фаза 1) 2010-17 15 стапки-lbs

(фаза 2) 2010-17 103 ft-lbs

XC70 2003-07 103 ft-lbs

(фаза 1) 2008-16 15 ft-lbs

(Фаза 2) 2008-16 103 ft-lbs

XC90

2003-14 103 ft-lbs

2016-17 103 ft-lbs

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.