Спецификации за вртежен момент на навртката на Nissan

 Спецификации за вртежен момент на навртката на Nissan

Dan Hart

Спецификации за вртежен момент на навртката на Nissan

Еве ги спецификациите за вртежен момент на навртката на Nissan

350Z

2003-05 73-93 ft-lbs

2006 -09 80 ft-lbs

Исто така види: Дијаграми на кутија со осигурувачи на Saturn Outlook од 2008 година

370Z 2009-17 80 ft-lbs

Исто така види: Налог за палење на Toyota 4.0 литри и празнина на свеќичката — 1GRFE

Altima

2001 73-86 ft-lbs

2002-06 80 ft-lbs

2007-17 83 ft-lbs

Armada

2005-15 98 ft-lbs

2017 98 ft-lbs

Коцка 2009-14 80 ft-lbs

Frontier

2001-04 87-108 ft-lbs

2005-17 98 ft-lbs

GT-R (NISMO) 2015-17 114 ft-lbs

GT-R Non NISMO 2009-17 97 ft-lbs

Juke 2011-17 80 ft-lbs

Лист 2011-17 80 ft-lbs

Maxima

2001-08 80 ft-lbs

2009-14 83 ft-lbs

2016-17 83 ft-lbs

Murano

2003-07 80 ft-lbs

2009-17 80 ft-lbs

NV200 .2013- 17 83 ft-lbs

NV1500/2500/3500 2012-17 138 ft-lbs

Pathfinder

2001-04 87-108 ft-lbs

2005-12 98 ft-lbs

2013-17 83 ft-lbs

Pathfinder Armada 2004 98 ft-lbs

Quest

2001-02 72-87 ft-lbs

2004-09 83 ft-lbs

2011-17 80 ft-lbs

Rogue

2008-13 80 ft -lbs

2014-17 83 ft-lbs

Rogue Select 2014-15 83 ft-lbs

Sentra

2001 73-86 ft-lbs

2002-10 80 ft-lbs

2011-17 83 ft-lbs

Titan

2004-15 98 ft-lbs

4>2017 98 ft-lbs

TITAN XD 2016-17 131 ft-lbs

Versa/Versa Note 2007-17 83 ft-lbs

Xterra

2001-04 87-108 ft-lbs

2005-15 98 ft-lbs

X-trail 2005-06 83 ft-lbs

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.