Спецификации за вртежен момент на навртката на Форд

 Спецификации за вртежен момент на навртката на Форд

Dan Hart

Спецификации за вртежен момент на навртката на Ford Lug

Еве ги спецификациите за вртежен момент на навртката на Ford Lug

500 SEDAN / SE/SEL 2005 – 2007 100 ft-lbs

AEROSTAR ALL / P195 /75R14 1985 – 1997 100 ft-lbs

ASPIRE ALL / BASE/SE 1994 – 1997 85 ft-lbs

BRONCO ALL / P235/75R15 1985 – 1996 ft-10 lbs<

BRONCO II ALL / 2WD 1984 – 1990 100 ft-lbs

C-MAX 17″BASE / ALL 2013 – 2016 100 ft-lbs

CONTOUR ALL / P185/70R5 –14 1997 70 ft-lbs

CONTOUR – SVT ALL / SVT 1998 – 1998 85 ft-lbs

CONTOUR ALL / P185/70R14 1998 – 2000 95 ft-lbs

CRN VIC 2/4 DOOR / P205/75R15 1987 – 2011 година 100 ft-lbs

E-150 15″OPT. / ЧЕЛИК WHL. 1992 – 2006 година 100 ft-lbs

E-150 VAN / ALL 2007 – 2014 140 ft-lbs

E-250 16″BASE / ALL 1992 – 2014 140 ft-lbs<5

E-350 16″ОПТ. / ALL 1992 – 2009 140 ft-lbs

E-350 SD 16″BASE / ECONOLINE 2003 – 2014 140 ft-lbs

E-350 SD DUALLY CHASSIS / НЕЗАВРШЕНИ 15030-1520 -lbs

E-450 DUALLY CHASSIS / НЕЗАВРШЕНА 2003 – 2015 година 150 ft-lbs

ECONOLINE – E150 15″OPT / E150 1985 – 1991 година 100 ft-lbs<5 – E250 15″BASE / E250 1985 – 1991 140 ft-lbs

EDGE 18-INCH / ALL FWD 2007 – 2014 100 ft-lbs

Исто така види: Интермитентен Шевролет без почеток

EDGE 20″BASE 206NI – 2015 ft-lbs

Исто така види: P0172, гориво во масло, Груб празен òд, работи на моторот GM

ESCAPE 15-Inch / ALL 2001 – 2018 100 ft-lbs

ESCORT ALL / GT 1986 – 1990 100 ft-lbs

ESCORT ALL / BASE/ LX 1991 – 2004 85 ft-lbs

EXCURSION 2WD / ALL 2000 – 2005 165 ft-lbs

EXPEDITION – 12mm STUD 16-INCH / ALL 4WD 1997 – 2000 100 ft-lbs

EXPEDITION – 14MM STUD ALL / 6-IN. LIFT 1997 – 2002 140 ft-lbs

EXPEDITION – 14MM STUD 16-INCH / W/14MM NUT 2000 – 2018 150 ft-lbs

EXPEDITION EL 17-INCH / 2007WD 150 ft-lbs

EXPLORER 2WD / 225/70R15 1991 – 2018 100 ft-lbs

F-150 4WD / 235/75R15 1984 – 2000 100 ft-lbs F-150 – 14mm STUD 17″BASE / W/14MM NUT 2000 – 2008 150 ft-lbs

F-150 5LUG – 14MM STUD 16″ OPT / HERITAGE 2004 – 2004 ft-lbs 4>F-150 – СИТЕ 18“ БАЗИ / СИТЕ КАБИНИ 2008 – 2016 година 150 ft-lbs

F-150 SVT – 12MM STUD 2 DOOR / MLYNING 1999 – 2000 100 ft-lbs

F-150/7700 – 12MM STUD 2WD / 7700SERIES 2000 – 2003 100 ft-lbs

F-150/7- 14 MM STUD 2WD / HERITAGE 2004 – 2007 150 ft-lbs

F-250 – 7-LUG 16″LT / 7-LUG 1997 – 1999 100 ft-lbs

F-250 OPT / 2WD 1986 – 1997 140 ft-lbs

F-250 ALL CABS / 16″BASE 1999 – 2018 165 ft-lbs

F-350 ALL / 2WD 1986-1409 lbs

F-350 – ALL 4X2/ ALL / SUPER DUTY 1999 – 2016 165 ft-lbs

F-350 DUALLY ALL CABS / SUPER DUTY 1999 – 2016 165 ft-lbs<5

FESTIVA ALL / L/LX/GL 1988 – 1993 85 ft-lbs

FIESTA – ALL 16″BASE / SEL/SES 2011 – 2016 95 ft-lbs

FLEX 17″ BASE / ALL 2009 – 2015 100 ft-lbs

FOCUS 15″BASE / S SEDAN 2010 – 2011 100 ft-lbs

FOCUS 14-INCH /BASE/ZX3 2000 – 2009 95 ft-lbs

FOCUS – ALL 15″BASE / S 2012 – 2016 100 ft-lbs

FREESTAR VAN / BASE/S/SE 2004 – 2007 -lbs

FREESTYLE CROSSOVR / SE/SEL 2005 – 2007 100 ft-lbs

FUSION 16-INCH / S/SE 2006 – 2018 100 ft-lbs

FUSION 19 ″BASE / SPORT 2018 – 2018 150 ft-lbs

GT ALL / COUPE 2005 – 2006 100 ft-lbs

MUSTANG V8 / FASTBACK 1965 – 2014 100 ft-lbs>MUSTANG 17″BASE / V6 2015 – 2015 110 ft-lbs

MUSTANG PERF.PKG / ECOBOOST 2015 – 2018 150 ft-lbs

СОПА 14-ИНЧ / GL89 –19 1 85 ft-lbs

RANGER 2WD / P195/75R14 1986 – 2012 100 ft-lbs

SPORT TRAC BASE / XLT 2007 – 2010 100 ft-lbs

TUR ИНЧИ 14-ИНЧИ / GL/L/LX 1986 – 2016 година 100 ft-lbs

TAURUS – 15 INCH 15-INCH / GL/SE/LX 2000 – 2007 95 ft-lbs

БИК X 18″BASE / LIMITED 2008 – 2009 100 ft-lbs

T-BIRD BASE/LX / P205/70R14 1985 – 2005 100 ft-lbs

TEMPO 2/4 198 DOOR / – 1994 година 100 ft-lbs

TRANSIT XL/XLT / 350 2015 – 2018 150 ft-lbs

TRANSIT CONNECT 16″BASE / CARGO VAN 2014 – 2018><-lbs

4>TRANSIT CONNECT CARGO / XL/XLT 2010 – 2013 70 ft-lbs

WINDSTAR VAN / P205/70R15 1995 – 2003 100 ft-lbs

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.