Силверадо мртва батерија

 Силверадо мртва батерија

Dan Hart

Дајагностицирај ја мртвата батерија на Silverado

Продавниците гледаат шема на проблеми со батеријата на Silverado што не создава многу сензор. Батеријата на автомобилот може да изумре случајно. Освен потрошениот акумулатор, GM пикап може да продолжи да работи откако ќе го исклучите моторот, па дури и ќе го извадите клучот од цилиндерот за заклучување.

Други продавници известуваат дека резервните светла на Silverado остануваат вклучени со исклучен камион. Други, пак, известуваат дека светлото за проверка на моторот е вклучено кога ќе се извади клучот.

Исто така види: Без почеток Buick Verano, Chevrolet Cruze

Силверадо е мртов акумулатор предизвикан од корозија на кутијата со осигурувачи

Кутијата со осигурувачи Silverado кај камионите од доцниот модел се наоѓа под хаубата и не е правилно запечатени против елементите. Дождот и солта на патот може да навлезат во кутијата со осигурувачи, кородирање на приклучоците и предизвикувајќи ги сите горенаведени симптоми.

Проверете дали има корозија на кутијата со осигурувачи на Silverado

Отстранете го капакот од кутијата со осигурувачи на под капакот на Silverado и почнете да ги отстранувате релеите. Побарајте ги зелените знаци на корозија. Може да се обидете да ги исчистите терминалите и да нанесете стабилен 22 контактен кондиционер или деоксит. Но, во повеќето случаи, ќе мора да ја замените кутијата со осигурувачи.

©, 2019 година

Исто така види: Ford Edge P1450

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.