Што е сензор за тропање и како работи?

 Што е сензор за тропање и како работи?

Dan Hart

Што е сензор за тропање и како работи? — Како да се дијагностицира

Како функционира сензорот за тропање?

Сензорот за тропање има пиезоелектричен кристал внатре што ги претвора вибрациите во наизменичен напон. Колку се поголеми вибрациите, толку е поголем AC напонот и фреквенцијата. Се користи во моторите за откривање на детонација (тропање).

Исто така види: Сензор за агол на управување

Сензорот за тропање не може да прави разлика помеѓу вибрациите од детонацијата на цилиндарот или вибрациите предизвикани од удар во дупка или лента за татнеж. Така, ECM на автомобилот го следи и сензорот на чудакот. За време на детонацијата, има забележителен пад во придонесот на тој цилиндар во ротацијата на моторот. Ако има напон од сензорот за удар, но нема пад на брзината на ротација на коленестото вратило, ECM ќе го игнорира сигналот за тропање.

Како да тестирате сензор за тропање

Поставете го мерачот на AC волти и поврзете се на сензорот. Ударете ја областа околу сензорот за удар со тап длето и чекан. Побарајте мала промена, како малку на 0,006 волти. Или, подигнете го осигурувачот на пумпата за гориво, вклучете го моторот и гледајте го броилото додека застанува. За време на застојот, моторот ќе работи слаб додека паѓа притисокот и тоа може да предизвика тропање.

Како да го замените сензорот за тропање

Пред да го отстраните стариот сензор, забележете дека е ориентирана. Новиот мора да се инсталира свртен кон истата насока. Дополнително, погледнете ја спецификацијата за вртежен момент пред да го затегнете и употребете вртежен клуч.

Исто така види: BCM контролен модул за тело

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.