Сензор за коленесто вратило

 Сензор за коленесто вратило

Dan Hart

Што е сензор за коленесто вратило?

Сензорот на коленестото вратило е електронски уред кој е поставен

близу засеченото тркало на коленестото вратило. Се користи за откривање на точната локација на коленестото вратило во неговиот циклус на ротација и брзината на ротација.

Постојат два вида сензори на коленестото вратило; променлива неподготвеност и ефект на сала.

Исто така види: G3000 Материјал на роторот на сопирачките

Сензор за коленесто вратило за променлива одбивност (VR)

Сензор за коленесто вратило со променлива одбивност е трансдуцер кој детектира присуство на црни предмети што минуваат во близина на сензорот. Сензорот за VR е изграден со магнет завиткан во жица. Монтиран е во мирување на поставен јаз подалеку од ротирачки железен засечен прстен. Како што забите на ротирачкиот засечен прстен го минуваат сензорот, забите предизвикуваат промена на количината на

Релукторски прстен вграден во коленестото вратило

магнетен флукс што минува низ магнетот. Кога забот е директно пред сензорот, магнетниот тек е максимум. Како што забот се ротира подалеку од сензорот, флуксот опаѓа. Значи, сигналот што го гледа PCM е типичен аналоген синусен бран со наизменична струја. Сензорот за VR не бара напојување за да работи.

Исто така види: 2006 Ford Crown Victoria Fise дијаграм

Релукторски прстенен јаз

Сензорот Hall Effect содржи тенка метална лента на која се применува струја. Кога магнетно поле поминува пред сензорот, електроните се отклонуваат кон едниот раб на металната лента, создавајќи градиент на напон преку кратката страна налента (нормална на струјата за напојување). Промената на напонот се открива и се преведува во дигитален сигнал кој се испраќа до PCM за да се одреди времето на вбризгување на горивото или искра.

2 типа сензори на коленестото вратило: променлива неподготвеност и ефект на хол

PCM користи влез и од сензорот на коленестото вратило и од сензорот на брегаста осовина за да го одреди времето на вбризгување гориво и искра.

Што прави сензорот на коленестото вратило?

Сензорот на коленестото вратило се користи кај моторот со вбризгување гориво да го информира контролниот модул на погонската единица (PCM) за точното коленесто вратило за компјутерот да може да работи со инјекторите за гориво и свеќичките во соодветен момент.

Каде се наоѓа сензорот на коленестото вратило?

засеченото тркало може да се монтира на предната страна на коленестото вратило во близина на хармоничниот баланс, на замаецот (рачен менувач) или флексибилната плоча (автоматски менувач) или директно на самата коленесто вратило. Засеченото тркало (исто така наречено „релукторски прстен“ или „тонски прстен“) има рамномерно распоредени заби и временски јаз. Како што се ротира прстенот за тон, сензорот на коленестото вратило го чувствува секој засек и го известува движењето до PCM. Така PCM го одредува бројот на степени на движење на коленестото вратило И брзината на ротација на коленестото вратило. Временскиот јаз му помага на компјутерот да одреди кога се случила целосна револуција.

Што се случува кога сензорот на коленестото вратило откажува?

Неисправниот сензор може да предизвика не стартување,погрешно палење, грубо мирување, двоумење, вибрации, неуспешни пожари, недостаток на енергија или застој на моторот. Сензорите на коленестото вратило се оштетени од топлина и удар од остатоци од патот, а жиците може да се оштетат од вибрации, удари, топлина и навлегување на вода. Сензорот на коленестото вратило може наизменично да откажува предизвикувајќи симптоми на лоша работа наведени погоре, или може наизменично да откажува кога е топол, но да работи добро кога е ладен, или обратно. Кога целосно ќе пропадне, ќе доживеете „контрола, но без услови за стартување“.

Како да тестирате сензор на коленестото вратило?

Сензор од типот VR може да се тестира со помош на дигитален волтметар поставен на AC скала. Поврзете го мерачот и вклучете го моторот. Треба да видите AC напон. Сепак, ова само ја тестира способноста на сензорот да генерира наизменичен напон. Мерачот не може да ја мери амплитудата и фреквенцијата. За тоа, потребен ви е дигитален осцилоскоп.

Сензорот Hall Effect може да се тестира само со дигитален осцилоскоп.

Цена за замена на сензорот на коленестото вратило

Сензорите на коленестото вратило обично чинат помалку од 100 долари и трудот за замена на сензорот обично е помалку од половина час. Сепак, трошоците за дијагностицирање на неуспехот лесно може да се искачат од 150 долари, со што вкупната поправка чини околу 300-400 долари.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.