Ресетирање на светлото за одржување на Toyota Camry од 2009 година

 Ресетирање на светлото за одржување на Toyota Camry од 2009 година

Dan Hart

Постапка за ресетирање на светлото за одржување на Toyota Camry 2009

Како да го ресетирате светлото за одржување на Camry

Вклучете го прекинувачот IGN на ON

Исто така види: Капацитет на ладилно средство за ладење на Кадилак и тип на масло за ладење

Притиснете го копчето ODO/TRIP за ресетирање додека не се појави „TRIP A“.

Исклучете го прекинувачот за напојување

Вклучете го прекинувачот IGN додека го притиснете и држите копчето ODO/TRIP за ресетирање.

Исто така види: Наредба за отпуштање на Ford Escape 2.3L 2008 година

Држете го ресетираниот мерач на патување 5 секунди додека полињата во прозорецот се полнат и мултиинформацискиот екран покажува „MAINT REQD RESET MODE“

Во тој момент, показното светло за главната претпазливост ќе светне

Кога ќе исчезне „MAINT REQD RESET MODE COMPLETE“ и ќе се исклучи показното светло за главната претпазливост, ресетирањето е завршено. Светлото за потсетување за замена на маслото ќе се исклучи

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.