Распоред на осигурувачот на Honda Accord од 2001 година

 Распоред на осигурувачот на Honda Accord од 2001 година

Dan Hart

2001 Honda Accord Распоред на осигурувачот

2001 Honda Accord страна на возачот под цртичка Распоред на осигурувачи

Кутијата со осигурувачи под цртичката се наоѓа под левата страна на цртичката

Honda Распоред на осигурувачот на возачката страна под цртичка за 4-цилински мотор

Според на осигурувачот на страната на Honda Accord на возачот ПРЕДНА СТРАНА

1 15A PGM-FI главно реле SRS единица (VA)

2 10A SRS единица (VB)

3 7.5A Контролна табла за грејач, Контролен мотор за кружење, реле за одмаглување на задното стакло

4 Контролна единица 7.5A ABS, Активатори на електричен ретровизор, Електричен ретровизор одмаглувачи (Канада) Приклучок за осигурувачи/релејска кутија Изборен конектор

5 7,5A Контролна единица за дневни светла (Канада) 6 15A BLK/YEL Алтернатор, Единица за контрола на темпоматот, Индикатор за главен прекинувач за патување, ECM/PCM, ELD единица , Електромагнетниот вентил за контрола на монтажата на моторот (A/T), Електромагнетниот вентил за бајпас на емисиите на испарување, Електромагнетниот вентил за контрола на прочистувањето на испарувачките емисии, Склопот на мерач, реле за сензор за загревање кислород, Примарни и секундарни сензори за загревање кислород, Сензор за брзина на возилото (VSS) (M/T ), Електромагнетниот вентил за затворање на вентилот

7 7,5A Multiplex контролна единица (на возачот) (сите модели од '98-99 и '00 Sedan), единицата OPDS (со странични воздушни перничиња), Мотор за миење шофершајбна (Сите '98- 99 модели и '00-01 Sedan)

8 7,5A Дополнителен приклучок реле Приклучок за осигурувачи/релејска кутија Изборен конектор

9 Резервни светла 7,5A, Сензор за откажување на сопирачките, часовник, индикатор DRL светло, склоп на мерач, мултиплекс контролна единица (патнички),Електромагнет за заклучување на менувачот, Приклучок за осветлување на приколката Приклучок за осигурувач/реле-кутија Мултиплекс контролна единица (на возачот) 10 7,5A Трепкачи/опасни сигнали

11 15A Калем за палење

12 30A Реле со испрекинато бришач на шофершајбната, ветрот мотор за бришачи, мотор за миење на шофершајбната ('00-01 купе), мултиплекс контролна единица (на возачот) ('00-01 купе)

13 7,5A ECM/PCM, главно реле PGM-Fl

Според на осигурувачот на возачот на Honda Accord ЗАДЕН ПОГЛЕД (4-цил)

Распоред на осигурувачот од страната на Honda Accord под цртичка за V-6 мотор

1 15A PGM-Fl главно реле SRS единица (VA)

2 10A SRS единица (VB)

3 7,5A високо реле на моторот на вентилаторот, Единица за контрола на климата, Контролна табла за грејач, Контролен модул за вентилаторот (контролен модул за вентилаторот на радијаторот ), Контролен мотор со кружење, реле за одмаглување на задното стакло, Реле за грејач на седишта

4 7.5A контролна единица ABS, актуатори на моќни ретровизори, Електрични одмаглувачи на ретровизори (Канада), контролна единица ABS/TCS (модел '01) Изборен конектор Приклучок за кутија со осигурувачи/реле

5 7,5A контролна единица за дневни светла (Канада)

6 15A BLK/YEL Алтернатор, Единица за контрола на патувањето, Индикатор за главниот прекинувач за контрола на патувањето, ELD единица, Монтирање на моторот контролен електромагнетниот вентил, Електромагнетниот вентил за бајпас на емисиите на испарување, Електромагнетниот вентил за контрола на прочистувањето на испарувањето, склопот на мерач, PCM, сензори за примарно и секундарно греење на кислород, електромагнетниот вентил за затворање на вентилот, прекинувач TCS (модел '01)

7 7.5A Мултиплекс контролна единица (возач) (Сите '98-99модели и '00 Sedan}, Мотор за миење на шофершајбната (сите модели од '98-99 и '00-01 Sedan), единица OPDS (со странични воздушни перничиња)

8 7.5A Додатен приклучок реле Приклучок за осигурувач/реле кутија Изборно конектор

9 Резервни светла 7,5A, Сензор за откажување на сопирачките, часовник, индикаторско светло за DRL, склоп на мерач, мултиплекс контролна единица (патнички), Електромагнет за заклучување на менувачот, Приклучок за осветлување на приколката Приклучок за осигурувач/реле кутија Контролна единица мултиплекс (на возачот) 10 7,5A Трепкачи/реле за опасност

11 15A Калеми за палење

12 30A интермитентно реле за бришачите на шофершајбната, Мотор за бришачи на шофершајбната, Мотор за миење на шофершајбната ('00-01 купе), мултиплекс контролна единица (возач) ('00-01 Coupe)

13 7.5A PCM, PGM-FI главно реле

2001 Honda Accord Распоред на осигурувачот за совозачката страна со осигурувачи преден поглед

Accord Совозачката страна под цртичка Распоред на осигурувачот ПРЕДНА СТРАНА

1 30A Мотор на месечен покрив

2 20A Мотор со напојување на седиштата горе-долу (прилагодлив во 2 насоки), Електрично седиште задно нагоре- Мотор надолу, Мотор за навалување (прилагодлив во 8 насоки)

3 Не се користи

4 20A Мотор со напојно седиште напред нагоре надолу, Мотор на лизгање (прилагодлив во 8 насоки)

5 Не се користи

6 Контролна единица за дневни светла 10A (Канада)

20A загреан сензор за кислород (Калифорнија)

7 20A Отворено реле за месечев покрив, реле за затворање на месечев покрив, лево задно Мотор за напојување на прозорецот (седан), мултиплекс контролна единица (патнички)

8 20A Мотор за електрична енергија за патнички прозорец

9 20A Аудио единица WHTIRED Аудио единица, дополнителна опремаприклучок

10 10A (седан)

15A (Купе) Контролна табла за грејач, Светло на конзолата за позиција на менувачот AfT, Светло на прекинувачот за грејач на седиштето на возачот (Канада), Аудио единица, Светла за мерач, Главен прекинувач за патување светло Прекинувачко светло за месечев покрив, Часовник, Предупредувачко светло за прекинувач, Светло на кутијата за ракавици, светла за ретровизори, Предни паркирни светла, предни странични светла за маркери, Задни странични светла за маркери, Светла(и) на регистарски таблички, Задни светла, Приклучок за осветлување на приколката Приклучок за осигурувачи/релеј кутија Мултиплекс контролна единица (возач)

11 7,5A учтив светла, багажник, таванско светло, рефлектори

12 20A приклучок за осигурувачи/релејска кутија Мултиплекс контролна единица (патнички)

Исто така види: P0441 Kia

13 7,5A ECM/PCM, Контролна табла за грејач, Безбедносна сијаличка, мултиплекс контролна единица (врата), склоп на мерач, Часовник Осигурувач/приклучок за релејна кутија Мултиплекс контролна единица (на возачот), мултиплекс контролна единица (патнички)

14 7.5A ABS контролна единица

15 20A Multiplex контролна единица (врата), Електричен прозорец на возачот

16 20A мотор на десното задно електрично стакло (седан)

2001 Honda Accord Распоред на осигурувачи за патничка кутија со осигурувачи преден поглед

2001 Honda Accord Патничка кутија со осигурувачи заден поглед

Исто така види: P0300 Субару Форестер

Honda Accord распоред на осигурувачи под хаубата

Осигурувач/реле под хаубата кутијата се наоѓа на совозачкиот задниот агол на моторот

преградата.

41 100A БАТЕРИЈА Дистрибуција на енергија

42 50A Прекинувач за палење (BAT)

43 20A Десен фар, контролна единица DRL (Канада),

44Не се користи

45 20A Лев фар, DRL контролна единица (Канада), реле за сечење долго светло (Канада), индикатор за долго светло (САД),

46 15A PGM-FI главно реле, податоци Приклучок за поврзување

47 20A Светло за клучот за палење, електромагнет за блокирање на клучот, контролна единица ABS, Единица за контрола на патувањето, ECM/PCM, реле со сирена, Светло за високо монтирање на сопирачките, Сензор за дефект на сопирачките, Приклучок за осветлување на приколката, мултиплекс контролна единица

48 20A ABS предни и задни соленоиди

49 15A Трепкачи/реле за опасност

50 30A ABS мотор на пумпата

51 40A бр. 1, 7, 8, 15 и 16 осигурувачи (во кутијата со осигурувачи/реле под цртичка на патникот)

52 Не се користи

53 40A Реле за одмаглување на задното стакло

54 40A бр. 9, 10, 11, 12 и 13 осигурувачи (во совозачката кутија со осигурувачи/реле под цртичка)

55 40A бр>

56 40A Мотор вентилатор

57 20A Мотор на вентилатор на радијатор

58 20A Мотор на вентилатор на кондензатор RED NC спојката на компресорот

59 20A Грејачи на седиштата на возачот и совозачот (Канада )

Honda accord под хауба распоред на осигурувачот

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.