Радиото не работи по стартувањето

 Радиото не работи по стартувањето

Dan Hart

Радиото Крајслер не работи по стартувањето со скокање

Крајслер издаде сервисен билтен #08-003-09 за да се справи со проблемот со тоа што радиото не работи по палењето или замена на батеријата. Билтенот се однесува на возилата наведени подолу.

Возилата погодени од MyGig REN или REZ радиото не работи по палењето или инсталирањето нова батерија

2008 – 09 Ram Truck

2008 – 2009 Durango

2008 – 2009 Aspen

2008 – 2009 Wrangler

2008 – 2009 Sebring/Avenger

2008 – 2009 Nitro

2008 – 2009 Liberty

2008 – 2009 Challenger

2008 – 2009 300, Charger

2008 – 2009 Patriot

2008 – 2009 Dakota

2008 – 2009 Калибар

2008 – 2009 Caravan, Town & засилувач; Земја

2008 – 2009 Grand Cherokee

Исто така види: Постапка за ресетирање на лозинка

2008 – 2009 Commander

Радиото не работи по стартување со скок или нова батерија

Ако вашето возило Крајслер има MyGig REN или

REN MyGIG радио

REZ радио, МОРА да го извадите радиоосигурувачот 30A (M12) кој се наоѓа во целосно интегрираниот модул за напојување (TIPM) во моторниот простор ПРЕД исклучување или повторно поврзување на каблите на батеријата.

Исто така види: 2007 Ford Expedition Relay Locations

Ако ги исклучите или повторно ги поврзете каблите на батеријата со осигурувачот на место, електричниот шип може да го оштети радиото. Радиото, исто така, може да се оштети ако тековната батерија се потроши и ја замените без да го извадите осигурувачот.

Шифра на проблемот U0184 по палењето или нова инсталација на батеријата

Ако радиотоне работи по отскокнување или по исклучување/поврзување на кабелот за батерија и ќе најдете код за проблем U0184, тоа значи дека автобусот за дигитални податоци ја изгубил комуникацијата со радиото. Радиото можеби е оштетено од електричниот шпиц или можеби е заклучено. Обидете се да ги исклучите терминалите на батеријата со M12 осигурувачот на место. Допрете ги терминалите на батеријата заедно за да ги испразните радио-кондензаторите. Потоа повторно инсталирајте ги каблите за батеријата. Ако радиото работи, проблемот беше едноставно логичко заклучување. Ако не, заменете го радиото.

©, 2017

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.