Проблеми со моторот со вентилатор на Субару

 Проблеми со моторот со вентилатор на Субару

Dan Hart

Услужен билтен за проблеми со моторот со дување на Subaru

Subaru издаде сервисен билтен #10-96-19 за да ги реши проблемите со моторот со дување на Subaru на возилата наведени подолу. Ако возилото има Auto AC, вентилаторот на вентилаторот може воопшто да не работи. Во возилата со рачно наизменична струја, моторот на вентилаторот работи само со најголема брзина. Ова може да предизвика да го замените отпорникот на моторот на вентилаторот или контролата на моторот на вентилаторот. Тоа ќе го реши само симптомот, а не основната причина

Исто така види: Преносот нема да се префрли

Subaru утврди дека основната причина е навлегување на вода во моторот на вентилаторот што предизвикува негово 'рѓосување и влечење премногу струја. Прекумерното испуштање струја може да го разнесе осигурувачот на моторот на вентилаторот и да го оштети отпорникот на моторот на вентилаторот. Ако само го замените осигурувачот или отпорникот на моторот на вентилаторот, проблемот ќе се појави повторно. Subaru издаде ажуриран мотор на вентилатор за да го реши проблемот.

Возила погодени од сервисниот билтен на Subaru #10-96-19

2012-16 Imprezza

2013-17 Crosstrek

Исто така види: AC на автомобилот дува ладно, а потоа дува топло

2014-18 Forester

2015-18 WRX и WRX STI

Новите мотори за дување беа вградени во производните модели почнувајќи од овие VIN-ови

Forester JH576848

WRX & засилувач; WRX STI J9838468

Ажуриран мотор за дувалка на Subaru

Заменете го моторот на дувачот и филтерот за воздух во кабината со овие ажурирани броеви на делови:

Модели со мотор со автоматско наизменична струја 72210FJ033

Модели со рачен мотор со наизменична струја 72210FJ043

Филтер за воздух во кабината за двата модели72880FJ000

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.