Причини за нерамномерно абење на влошките на сопирачките

 Причини за нерамномерно абење на влошките на сопирачките

Dan Hart

Содржина

Што предизвикува нерамномерно абење на перничињата на сопирачките

Најчести причини за нерамномерно абење на перничињата на сопирачките

Прво, ајде директно да ја разбереме терминологијата:

внатрешната влошка е подлогата што е туркана на роторот од клипот на дебеломер. Кога ги притискате сопирачките, клипот на дебеломер ја турка внатрешната подлога кон роторот на сопирачката. На пловечки дебеломер, внатрешната подлога удира во роторот и не може повеќе да се движи и тоа е крајот на неговото патување

Поставката надворешна на системот за сопирање со лебдечки дебеломер е подлогата што е ПОВЛЕЧЕНО на роторот од надворешните прсти на дебеломерот.

Анатомија на перничињата за сопирачки

Научете ги соодветните имиња за компонентите на перничињата за сопирачките

Анатомија на штипката против штракање на сопирачките

Анатомија на штипката против штракаат на сопирачката

Номенклатура на дебеломер на сопирачката

Што предизвикува абење на внатрешната плоча на сопирачките?

Еве ситуација кога внатрешната подлога се носи повеќе од надворешната подлога, но истрошениот материјал за триење не е заострен. Дебелината на материјалот за триење е приближно иста на лево/десно и горно/долно на истрошената подлога. Следниве ставки може да предизвикаат вакво абење на внатрешната влошка:

#1 причина за абење на внатрешната влошка

• Игличките за лизгање на дебеломер се запленети /врзување, спречување на дебеломерот да се врати во својата опуштена положба

Исто така види: Subaru ABS кодови, Subaru Service Bulletin 065516R

#2 причина за абење на внатрешната влошка

#3 причина за абење на внатрешната влошка

• Клипот на дебеломерне се враќа во положбата на мирување предизвикана од стврднат/врзувачки о-прстен со квадрат во дебеломер. Така, клипот на дебеломер останува издолжен и продолжува да ја притиска внатрешната подлога на роторот.

#4 причина за абење на внатрешната подлога

• Багажникот за прашина на клипот е искинат или врзан, што го спречува клипот да се враќа во положбата за мирување.

#5 причина за абење на внатрешната влошка

• Главниот цилиндар или флексибилното црево за сопирачките го одржуваат притисокот врз течноста до дебеломерот. Проверете дали има преостанат притисок на сопирачките откако ќе ја отпуштите педалата на сопирачката.

Како да го поправите абењето на внатрешната плоча

1)Проверете ги лесно игличките за лизгање на дебеломерот на движење, знаци на корозија или врзување. Заменете ги сите кородирани иглички за лизгање. Заменете ги сите гумени чизми со дебеломер и амортизери за бучава (вклучени со комплетот за багажникот).

2) Исчистете ја 'рѓата од областа на потпирачот на внатрешната подлога и нанесете тенок слој од диелектрична маст за сопирачките со висока температура на абатментот ПРЕД да го инсталирате нови клипови против штракаат. Маснотијата ќе ја намали 'рѓата и ќе спречи откачување од 'рѓа. Потоа нанесете многу тенок слој од диелектрична маст за сопирачките на врвот на штипките против штракање

3) Проверете дали има преостанат притисок на течноста за сопирачките што го спречува клипот да се врати во положбата на мирување.

Што предизвикува абење на подлогата на сопирачките?

надворешната подлога се носи повеќе од внатрешната подлога

Следниве ставки можатпредизвика абење на надворешната подлога:

#1 причина за абење на подлогата на надворешното сопирање

Телото на дебеломер не го ослободува притисокот за стегање на надворешната подлога поради кородирана или запленета дебеломер Водечки иглички.

РЕШЕНИЕ:

Исчистете ги и подмачкајте ги водечките иглички на дебеломер со синтетичка маст за сопирачките со висока температура. Заменете ги кородираните иглички.

Што предизвикува заостреното абење на влошките на сопирачките

Влошките на сопирачките се носат на заострен начин

Следниве ставки може да предизвикаат заострено абење на перничињата:

#1 причина за заостреното абење на перничињата на сопирачките

Поставата на сопирачката се врзува во пределот на абатментот. Ова е речиси секогаш предизвикано од наталожување на 'рѓа на држачот или абатментот на дебеломер што го спречува правилното движење на влошките на сопирачките. Врзувањето го спречува лизгањето на едниот крај на перницата на сопирачките и ја одржува спротивната страна во контакт со роторот.

РЕШЕНИЕ:

Двапати проверете го наместувањето на перницата. Отстранете ги влошките и проверете дали има корозија на краевите на подлогата на подлогата. Проверете дали има остатоци заглавени во областа на лизгачот на подлогата. Поправете ја состојбата и заменете ги влошките. Исчистете ја корозијата од пределот на потпората со жичена четка и нанесете лесен филм од високотемпературна маст за сопирачките за да ја забавите идната корозија

#2 причина за заостреното абење на влошките на сопирачките

Неправилна инсталација на штипки против штракаат. Некои клипови против штракаат се специфични за ориентацијата.

Можност #2

Исто така види: AC на автомобилот дува топло во мирување

Еден водич со дебеломере истрошена или запленета или гумената черупка за водечка игла се влошила. Во која било состојба, дебеломерот ќе се навива за време на нанесувањето и ќе изврши нерамномерен притисок на перничињата.

РЕШЕНИЕ:

Проверете ги игличките и гумените чаури за абење, корозија, неправилно подмачкување или недостаток на подмачкување. Заменете ги испуканите или расипаните гумени чаури. Инсталирајте нови водилки и подмачкајте ги со високотемпературна синтетичка маст за сопирачките.

Што предизвикува пукање на влошките на сопирачките?

#1 причина за скршен материјал од триење на перничињата на сопирачките — 'рѓосани задна плоча

Материјалот од триење на перничињата на сопирачките е напукнат

Најчеста причина за пукнатини или недостаток на материјал за триење е неквалитетниот челик на потпорната плоча што зарѓал, со што се раскинува леплива врска помеѓу материјал за триење и потпорната плоча.

Кога челикот кородира, цветањето на 'рѓата се шири и врши надворешен притисок врз материјалот за триење. Материјалот за триење е залепен на потпорната плоча и не може да го издржи притисокот. Така, материјалот за триење е „рѓа“ подалеку од заднинската плоча. Штом се случи тоа, притисокот на сопирачките предизвика пукање и паѓање на материјалот за триење.

За повеќе информации за челичните потпорни плочи, видете ја оваа објава

#2 причина за скршење материјал за триење на перничињата за сопирачки — флексија на потпорната плоча

Втората најчеста причина за скршен или недостаток на материјал за триење е евтин челикзадна плоча што се витка при сопирање. Евтините влошки за сопирачките се направени од евтини челични потпорни плочи кои се премногу тенки за примена. Бидејќи притисокот се применува само на центарот на потпорната плоча, надворешните рабови се виткаат, предизвикувајќи пукање на материјалот за триење.

#3 причина за скршениот материјал за триење — прегревање

Третата најпозната честа причина за оваа состојба е термички стрес предизвикан од неправилна инсталација, прекумерна употреба на сопирачките од возачот, преостанат притисок во хидрауличниот систем или неправилно прилагодување или работа на рачната сопирачка.

Корозија на задните плочи

Корозијата на потпорната плоча ја уништи врската со лепилото помеѓу плочата и материјалот за триење, а „дигалката од 'рѓа“ го подигна материјалот за триење нагоре од плочата, каде што се раскинува. Купете поквалитетни влошки за сопирачките.

Флексија на задната плоча

Подната плоча е премногу тенка за нанесување и се свиткала при сопирањето предизвикувајќи рабовите да се подигнат од задната плоча и прекинете. Купете поквалитетни влошки за сопирачките

©, 2015 година

Заштедете

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.